Eğitim bir milletin var oluş meşalesidir.

Eğitim bir milletin var oluş meşalesidir. 

Eğitim bir milletin var oluş mücadelesinin en önemli işaretidir. Eğitim ne acıdır ki, ülkemde kanayan bir yaradır. Eğitim geleceğimize yapılan en önemli bir adımdır. Bu adımlar her ne kadar atılıyor gibi gözükse de köklü bir eğitim ve medeniyet köklerimizin inkişaf bulacağı bir maksadın hâsıl olması mümkün olmuyor.  

Birçok ekonomik sıkıntı yaşamamıza rağmen bu sıkıntılarda aşılacaktır. Eğitimde ki, milli bir ruh ile medeniyet köklerimize bağlı bir eğitim müfredatını hayata geçiremezsek geleceğimizi yok ederiz. Bu kime yarar ülkemde gözü olan dış mihraklara ve içerdeki maşalarına yarar. İçerdeki maşalarına da uzun vadeli yaramaz. Üst akıl kullandığı kişileri işi bitince bir köşeye atarlar veya yok ederler. 

Bu tehlikeleri bertaraf etmenin en doğru ve akılcı yolu eğitimde medeniyetimizin, manevi dinamiklerimizin ruh köklerine inemezsek, kültür zenginliğimizi eğitimde dokuyamazsak körpe dimağlara kendi öz değerlerimizi veremiyorsak, gençliği koruyamayız. Gençlik su gibidir. Nerde yol bulursa o yöne akar. Eğitimde köklü bir değişimin olması demek işte o su yoluna yön vermektir.  

Eğitim müfredatı gece gündüz çalışılarak medeniyet köklerimizle bütünleşmeli milli ve manevi değerlerimizin anlam ve değeriyle hazırlanılmalı ve biran önce eğitimde hayata geçirilmelidir. Daha ne kadar devam edecek milli ve manevi değerlerimize yabancı kalmak? Ne zaman kendimize geleceğiz? 

Bir ülkenin yol alması, kalkınması eğitimle mümkündür.  Eğitime verilen önem ülkenin ilerlemesinin en belirgin göstergesidir. Eğitimin milli ve manevi değerlerimiz ışığında verilmesi ve bu yönde öğretmen ve akademisyen yetişmesi sonraki nesillerinde bu minvalde yetişmesi demektir. 

Eğitim; bir medeniyetin yön bulması olduğunu anladığımız ve hayatımızda uyguladığımız zaman, umutların, ufukların yeşermesi ve açılması demektir. Eğitimde öyle büyük atılımlar yapmalıyız ki, bir taraftan geçmişi telafi edelim ve geleceğe umutla bakalım. Eğitim insan yetiştirmek için çok önemli bir adımdır.  Eğitim öncü kuşakların yetişmesinin en belirgin işaretidir.  

Öncü kuşakların yetişmesi eğitim sisteminin, köklü medeniyetimizin ruhuyla bütünleşmesi ile mümkün olur. Bir toplumda gençlik medeniyet köklerinden bihaber yetişirse geleceğimiz yok edilir. Gençlik milli ve manevi dinamiklerimizle yetişirse geleceğimize umut ve heyecanla bakarız. 

Eğitimde hedeflerin büyük olması geleceğe yapılan en büyük ve önemli yatırımdır. Gelecek eğitimle kurtulur. Geleceğimizi inşa edecek gençliktir. Tarihi ve medeniyetiyle ruh bütünlüğü sağlamış, ideal insan, ahlaki değerlere saygılı, ne istediğini bilen, öz güveni yüksek, tevazu sahibi, karşı tarafın fikirlerine saygılı bir gençliğin var oluşunu sağlamak bir milletin kurtuluşudur. Bunun için ne yapıyoruz? Ne yapılmalıdır? Milli Eğitim Bakanlığının nasıl bir çalışması var. Defalarca köşemde yazdım yıllarca bu necip milletin evlatlarını “yat yat uyu, uyu uyu yat” bu ve buna benzer birçok cümlelerle körpe dimağlara manasız, anlamsız cümleler enjekte edildi. Gençliğin Ufkunu ve ruhunu daraltılar. Öncü kuşakların önüne set çektiler. Bu zincirler kırılmaya başladı ancak yeterli değil... Geç kalındı ve kalınıyor. Körpe dimağları ve gençliği ihmal eden millet umutlarını ve hedeflerini kaybetmiş olur ve var oluş mücadelesini veremez. 

Bir ülkenin kalkınması eğitime verdiği değerle mümkün olur. Eğitim bir milletin var oluş meşalesidir.  

Muhabbetlerimle... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi