Sıla-ı rahim hüznü mü? Mutluluğu mu?

Sıla-ı rahim hüznü mü? Mutluluğu mu? 

Yazımızın başlığını okuyunca sıla-i rahim hüznü mü olur diyebilirsiniz. Sıla-i rahim elbette ki, mutluluk olur. Anayı, babayı ve mahrem akrabayı ziyaret etmek vaciptir. 

Anne, babadan, akrabalardan münasebetini kesen günaha girmiş demektir. Sıla-i rahim’i terk etmemek asli görevimiz olmalıdır. Yüce dinimizin emrettiği önemli bir görevdir.  Ziyaret edemediğimiz zaman günümüz teknolojisinde bir telefonla gönülleri alınmalı ve duası alınmalıdır. Büyüklerimiz her zaman bir bekleyiş içinde olurlar. Onları beklerken hüzne boğmamak gerekir ziyaret edildiği zaman veya telefonla halini hatırını sormak onlar için büyük mutluluk olur. 

Hadis-i şerifte buyruluyor ki; “ sıla-i rahim, malı çoğaltır, ailede sevgiyi artırır ve ömrü uzatır.” (Teberani) bir başka hadis- şerif meali ise “ sevabı en tez verilen iyilik sıla-i rahimdir, cezası en tez verilen kötülük ise zulüm ve (Salih) akrabalarla alakayı kesmektir.” (Tirmizi) 

Yazımızın başlığına gelecek olursak, sıla-i rahim huzurdur, mutluluktur. Birkaç senedir yapamadığım bu önemli göreve niyetlendim. Niyetlendim ancak yüreğimi bir hüzün kapladı. Neden mi? Altı şubat depremini en şiddetli yaşayan memleketim toprağım nice hatıralarımın yer aldığı Kahramanmaraş’ım, Elbistan’ım altı şubat depremini en ağır geçiren yerlerden biri Elbistan can Elbistan caddelerin, sokakların yerle bir oluşunu ekranların karşısında ve akrabalardan aldığımız haberlerle nasıl gözyaşlarına boğulduğumu ve nasıl bir hüzün girdabında olduğumu nasıl anlatayım? Yüreğime gömdüm. İki şehidemizinde oluşu ayrı bir hüzün…  Çok şükür imanımız, kadere rızamız ve teslimiyetimiz bizi teskin eyledi. Allahü teâla beterinden muhafaza eylediği gibi bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Dünyada benzeri olmayan bir deprem yaşadı bu aziz millet yine bu aziz millet canhıraş yardım aşkı yine dünyada eşi benzeri yok!  Olmadı, olamazda… 

Kıymetli okuyucularım; bu yazımı okuduğunuzda belki de dümdüz olmuş yolları, yerle bir olmuş, yıkılmış evlerin boş arazisini hüzünle temaşa ediyor olacağım. Temennimiz kış kapımızı çalmadan kalıcı konutların mağdur ailelere teslim edilmesi, sevindirici haberler alıyorum Elbistan’dan kalıcı konutların teslim aşamasında olduğu haberleri bize teselli oluyor. 

Milletin bu birliğini siyasete alet etmek ne kadar zavallı bir yaklaşım ve bakıştır. Milletin canıyla uğraştığı bir ortamda siyasi odaklı konuşmalar,  hal ve tavırlar kadar aciz bir idrak ve bakış açısı olamaz. Bu minvalde olanları da tarih yazmıştır ve affetmeyecektir. 

Geliyorum can Elbistan… 

Geliyorum akrabalarım… 

Geliyorum dostlarım… 

Geliyorum toprağım… 

Geliyorum Anam Babam ebedi istirahatgahınızda mekânınız cennet olsun niyazımla, yokluğunuzun girdabında ki, hüznümle geliyorum. 

Cenab-ı hakk ümmeti Muhammed’in dahi bizimde yollarımızı asan eylesin. 

Muhabbetlerimle… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi