Filistinli öz yurdunda parya!

Filistinli öz yurdunda parya! 

Kudüs ne çileli mekân, nice zulümlere gark olmuş bir şehir… Filistinliler öz yurdunda garip, öz yurdunda parya… Kudüs gözü dönmüş İsrail’in zulüm şehri oldu. Yıllardır Filistinlinin yaşama haklarını gasp ediyorlar. Dünyanın gözüne baka baka zulüm makinesi oldular. Filistinliler, Hamas’ın “Aksa Tufanı” adlı bir askeri harekât başlatması işgalci, terör devleti İsrail’i şaşırttı hiç beklemediği bir anda Hamas’ın bu saldırısı İsrail’e adeta şoku yaşattı.   

İsrail kudurmuşçasına Kudüs’e saldırıyor. Çocukları dahi katletmekten vazgeçmiyor. İsrail ‘in Müslümanlara karşı kini durmak bilmiyor. Havadan saldırılarla acımasız, katil ruhunu dışa vurarak terör estiriyor. Kim dur diyecek… Arap ülkeleri neredesiniz? Üşüttünüz mü? Sesiniz mi kısıldı? Türkiye dışında sesi çıkan bir ülke yok. Böyle olunca da İsrail Filistinliler üzerinde ki, zulmünü artırıyor. Gazze’ye misket ve fosfor bombaları yağdırıyor. İnsanın hücrelerini yakan bu bombaları savunmasız sivillere yağdırması insanlık ve savaş suçudur. Bu suçu işlediği gibi kabulde etmiyor.  

İsrail acımasız, katil ruhuyla Gazze’ de Al Ahli Hastanesi’ne hava saldırısıyla bomba yağdırması insanlıktan çıktığını bir kez daha tescilledi… Bu nasıl bir ruh hali ki, hastanede yaralı, yardıma muhtaç çoğu çocuk olan 1000 den fazla kişiyi şehit ediyor. Bu büyük bir savaş suçudur. Neredesiniz özgürlükçüler? Neredesiniz demokrasi çığırtkanlığı yapan AB Avrupa Birliği – BM Birleşmiş Milletler? Müslüman zulmü olunca sesiniz çıkmaz. Çıkmadığı gibi zulüm yapana destek olursunuz. 

İsrail kurulduğundan itibaren hukuk dışı ve katliamlarla genişlemekte bunu yaparken de haklı olduğunu inandırma gayretindedir. Hâlbuki İspanya da ve Nazi Almaya sın da soykırıma uğramış bir millet olmasına rağmen ırkçılık ve soykırım yapmaktadır. Yapacaksan İspanya da haçlıların Almanya da Nazilerin soykırımına maruz kaldın haydi git onlara hesap sor… Bütün derdi Müslümanlara zulüm ve soykırım yapmaktır. İsrail Müslümanlara zulüm etmeyi ibadet kabul eden bir millettir. 

İsrail milleti,  Yahudilerin tahrif olmuş Tevrat’ta ki, savaş bablarına bakınız! Diyor ki, “ Şimdi git Amelekliler’e saldır. Onlara ait her şeyi tamamen yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Erkek, kadın çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür. ( I. Samuel 15:3 ) 

Ayak tabanınızın basacağı her sizin olacak; sınırınız çölden ve Lübnan’dan, ırmaktan, Fırat ırmağından garb denizine kadar olacaktır. Önünüze kimse duramayacak Allah’ınız Rab size söylediği gibi dehşetinizi ve korkunuzu ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır. ( Tesniye 11: 24 -25 ) 

Yahudilerin, İsrail milletinin inanç felsefesi; zulmet, öldür, yok et… Kadın, çocuk, bebek, yaşlı, vs acıma Filistinli halkına da bu inanç felsefesi ile zulmederek, soykırım uyguluyor. Ey Yahudi milleti Musa aleyhisselem’ a bildirilen 10 emirden biride öldürmeyeceksin! Siz öldürmek için yarışıyorsunuz. Zulmünüz zirve yaptı Allahü teâla’nın adaleti inşallah tez zamanda tecelli eder. Kudüs esaret altında olduğu müddetçe rahat yüzü görmeyecek. Özgür bir Kudüs tesis etmek insanlığın meselesidir. Kudüs davası yalnız Filistin davası değildir. Araplarında değil… Müslümanların meselesi gibide düşünme yelelim. Yanlış anlaşılmasın tabii ki ilk kıblemiz Müslümanlar için çok önemli bir mekân ancak Kudüs meselesini,  insanlığın meselesi olarak görmek insan olmanın gereğidir… Kudüs peygamberler şehridir.  Kudüs ‘ün mana derinliğinin peygamberleri olduğu bir gerçektir. Kudüs üç din içinde kutsaldır. Kudüs hakikatin yer bulduğu, hayat bulduğu bir şehirdir.  Bu hakikat değişmeyecek. Değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecek.  

Muhabbetlerimle... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi