Çağdaşlık, özgürlük, demokrasi maskesiyle uyuttular

Çağdaşlık, özgürlük, demokrasi maskesiyle uyuttular 

Hedefteki ülkeleri işgal ederek, köleleştirmenin sloganı çağdaşlık, demokrasi ve özgürlük adı altında ülkeler esir alındı. Farkına varıldığında da iş işten geçmiş oluyor. Kan emici zihniyetlerin her zaman ki, maskesi... Ne yazık ki böyle yakın tarihimizde Irak ve Suriye böyle olmadı mı? 

Bu hain, acımasız ve kin bürümüş yüzlerini demokrasi, özgürlük maskesiyle gizleyen Amerika’sı, Batı’sı, İngiltere’si Afrika’nın kanını emen Fransa her zaman aynı tezgâhı kurmuşlar, ülkelerin her türlü zenginliğini ellerinden alıp sömürge ülkesi yapmışlardır.  

Ortadoğu desen; Amerika ve İngiltere’nin oyuncağı olmuş. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan bunların başında... Bütün dünya şunu bilsin ki, muasır medeniyet Türk İslam medeniyetidir. Özgürlük, demokrasi yaygarası yapanlar hain hesaplarının görünmez yüzüdür. Sömürge ve ezilen ülkelerde bir uyanışın ayak sesleri gelmeye başladı temennimiz Türk İslam birliği ruh bütünlüğüyle bunun devam etmesidir. Sözde kalması baskıların tekrar yoğunlaşması demektir. Müslüman ülkelerinde ezilmeye ve sömürü düzenine başkaldırış, sesli haykırışlar susmamalı ve bu haykırışların yolu Türk İslam birliğinin yekvücut olmasını sağlamalıdır. Çağdaşlık kılıfıyla Türk İslam âlemini ağlarına almak isteyenlere karşı bir olma mecburiyetimiz var. İnsanlığa umut vermek olmadığı gibi umutlarını karartan hedeflerini yok eden zihniyetlere nasıl çağdaş denilebilir? Batılılar çağdaşlık kılıfıyla ancak zulüm üretirler.  

Üretim en büyük silahımızdır. Onlar üretip biz tüketmeyeceğiz. Aziz, necip Türk milletinin evlatları üretecek, üretirken en iyisini üretecektir. Selçuk Bayraktar bir numunedir. Demek ki oluyor ve olacak üretip kendini süper güç görenlere de tükettireceğiz. Geleceğe yürümek, yarınlara, gençliğe bir ışık olmak için üretmek zorundayız. Gençlik sual sordukça yarınların meşalesi olur. Öğretmen ve akademisyenleri sual yağmuruna tutacak bir gençliğin varlığı ülke için çok önemlidir. Öğretmen de, akademisyen de kendini yenileyecek. Sualleri soran gençlik öğretmenden, akademisyenden yani hocalarından darağaçlarına aldığı çağın gerektirdiği bilgiler ışığında yarınlara umut olacaktır. 

Büyük düşüneceğiz. Yapay zekâ milletimizi zehirlemeden biz daha iyisini yapmak zorundayız. Tehlikeleri bertaraf etmek daha iyisiyle mümkündür. Hayallerimiz ne kadar büyük olursa başarı oranımız o derece yüksek olur. Bir büyüğümüzün ifadeleri mucibince “Büyük hayal kuramayan, büyük işler başaramaz.” Tarih büyük hayaller ve hedeflerle yazılır. Ceddimiz âli Osmanlı hiç boş durmamış hedeflerini büyütmüş, hedef büyüdükçe fetihten, Fetih’e koşmuşlar sefer bizden, zafer Allahü teâlâ’dan şuur ve idraki ile fetihler müyesser olmuştur.  

Çağdaşlık maddi rahatlık değil... Böyle empoze edilerek insani değerlerimiz yok edilmek istenmektedir.  Teknolojide ileri olan ülkeleri çağdaş kabul etmek kadar büyük bir yanlış olamaz.  

Çağdaşlık kılıfı ile insanlığın manevi değerlerinin yok edilmesi istenilmektedir. Dini, milli, manevi dinamiklerimize sarılmak ve yaşamak medeniyet köklerimizin inkişafı için çalışmak teknolojiden de geri kalmamak Türk İslam âlemini ayakta tutacaktır.   

Hedeflere odaklanmak, büyük hedeflere yürümek işin başlangıcıdır. Hareket olmazsa, yürünmezse mesafe alınmaz. Geleceğe yön vermek için çağın akışını Türk İslam medeniyeti ışığı ile değiştirmek ve yön vermek için teknolojinin de en iyisini yapma iştiyakıyla hedeflere koşmamız elzemdir. 

Muhabbetlerimle... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi