Molozları Bırakıp Kaçıyorlar !

Molozları Bırakıp Kaçıyorlar !
Maraş: Kim yetkili ? , kim değil ! , kimin ? ne iş yaptığı belli olmayan bir şehrin adıdır.. Maraş
Yetkili kim ? bilen yok.. öyle ya gerekte yok..! sahipsiz bir şehir !..
Sorumlu kim ? onu da bilen yok.. herkes topu taca atıyor.. böyle geldi böyle gider diyor..!
Tarihi Kılavuzlu köprüsünün ayağına moloz döküyorlar, sorumlu yok.. üstelik orası sit alanı , Anıtlar kurulundan izin alınmadan bir çivi bile çakılamaz ! ama Burası Maraş isteyen istediğini yapar !.. gerekirse o köprüyü bir gecede yıkarız evvel Allah kimse bir şey diyemez !..
6 Şubat depremi sonrası Kahramanmaraş'ı yerle bir etmek için gelen Çevre ve Şehircilik bakanlığı gönüllüleri ve çalışanları sağlam binalara çürük raporu vererek şehri büyük yıkımla baş başa bıraktılar.. sonrasında Deprem Borsası kuruldu.
Çürük dedikleri binaları dinamitle bile yıkamıyorlar, yazık milli servet bu ! 100 binlerce aile en az 25 yıl konteyner kent te veya dağ başlarına konan konteyner de yaşayacağını bugünden ben görüyorum..
Sağlam binalara orta hasarlı raporu verdiler.. sonra Deprem Borsası kuruldu , insanları gündüz gözüne soyuyorlar.. buna da dur diyen yok.. sahip çıkanda yok, herkes topu taca atıyor..
Bizim binayı kentsel dönüşüme vermiştik 7 yıl önce , işi alan firma sahibi arkadaşımız , binaları demir karşılığı yıktırdı.. üstelik inşaat kazısında yaptırdı ve üzerine para almıştı..
Bugünkü soygun düzeninde binaları yıkanlar üste para alıyor, demirini alıp, molozları da yerinde bırakarak gidiyorlar.. bu soygun düzeni değilse nedir ?
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer: " 2 firmaya ceza yazdık ! " dedi.. doğrudur.. ne var ki , demirleri aldıktan sonra teminatını yakarak kaçanları gördük, çünkü teminat komik bir rakam.. şehirde çok kötü bir görüntü var her yer moloz yığını ?..
Kentsel dönüşüm veya yerinde dönüşüm, yada bu yıkılan binaların arsasını hak sahipleri satmaları halinde bile buraya bina yapacak olan Müteahhit firmaya büyük masraf çıkacağı orda da buda daire fiyatlarına yansıyacaktır..
Kırk defa yazdım bir defa daha yazıyorum: Orta hasarlı veya az , veya çok hasarlı binaları , güçlendirme borsası kuranlardan bu şehri kurtarmak için ne olur bir defa daha yeniden ekip oluşturun.. orta hasarlı, ağır hasarlı, az hasarlı binaları yeniden bir gözden geçirelim, kış geliyor insanlar mağdur olacaktır.. umudunu kesenler ise şehri terk ediyor.. yazıktır.. bu binalar milli servet, Deprem Borsasından Kahramanmaraşlıyı kurtaralım..
Çaresiz kalan Maraşlı kaçıp gidiyor , yazık böyle devam ederse bu şehirde nüfus kalmayacak ne olur şehrimize sahip çıkalım..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi