PLANLAR BOZULUYOR.

PLANLAR BOZULUYOR.

Türkiye öyle bir ekonomi müdahalesiyle karşı karşıya kaldı ki, bunun dış güçlerin bir hesabı olduğunu anlayanların olduğu gibi, bu hain planları görmezden gelerek veya göremeyenler Cumhur İttifakını, özellikle Erdoğan’ı suçlayarak toplum üzerinde psikolojik bir tepki oluşturulmaya çalışıldı. Devamda edecekler. Dolar karşısında Türk lirasını değersizleştirip bir iç huzursuzluk çıkartmanın hesabı yapıldı.

Cumhur İttifakı liderleri Erdoğan ve Bahçeli piyasalarda istikrarsız bir ortamın oluşmasına müsaade etmeyeceklerini çok defa açıkladılar. Ülke üzerinde oynanan oyun büyük her türlü darbe girişimini denediler. Siyasi darbe, askeri darbe başaramadılar. Birçok planları tutmadı. Ekonomi darbe yapmaya giriştiler. Doların hızlı artışı toplum üzerinde psikolojik bir baskı oluşturdu. Bunun aksi düşünülemez. Para lortlarının bu hesabını görmeden kendi ülkesini küçük görmek Erdoğan düşmanlığının eş anlamıdır. Bu aziz millet ne planlar bozdu. Ekonomi saldırı planlarını da bozacaktır.

Asgari ücretin tahminlerin üstünde bir rakam açıklanması 2 bin 825 TL iken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 bin 253 TL olarak açıklaması toplumda bir umut ışığı yaktı. Temennimiz bu ışığın çoğalması. İşçi sendikalarının dahi beklemediği bir artış ile fırsat bekleyen muhalefetinde söz hakkı kalmadı. Bazı vergi dilimlerindeki indirimlerinde asgari ücret artışı gibi toplum üzerinde müspet etki yapması memnuniyet verici… 

 Bununla kalınmamalı, kim ne derse desin. Seçim için hazırlık yapıyor gibi asılsız iddialara da kapılmadan. Toplum üzerinde ki psikolojik baskının durdurulması için önemli adımların atılması elzemdir. Atılacağına da umutluyum.

Dövizin çılgın artışı, faiz ve stokçuluk karşısında geniş tedbir alınması elzemdir. Türkiye katma değer üretimlerin artırılmasıyla hedefine ulaşacaktır. Yatırımların genişlemesi, istihdamın artmasını sağlayacak, imalat ile ihracatın yolu açılacak. Savunma sanayi hamlelerimizin hız kesmemesi dünyayı şaşırtıyor. Amerika ve Batı nasıl ederiz de Türkiye’nin dengelerini bozarız planı yapıyor. Lakin planlar bozuluyor.

Bugünkü kur artması ve fiyatların fahiş bir artışla yön bulması karşısında başarılı olmamızın ana gayesi sabır ve birlikteliğimizin daim olmasıdır. Erdoğan; ekonomi baskılarını ifade ederken  “19 yıldır buna hazırlanıyorduk.  Dünyayı sarsan ekonomik çalkantının bizi de teğet geçeceğini” belirtirken birkaç ay sabır tavsiyesin de bulunuyor. Sabır en güzel ilaçtır. Sabır ederken, çalışmamızda durmamalıdır.

Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz.  2001 yılını bir hatırlayalım! Borsa çökmüş, bankacılık sistemi desen aynı, gecelik faizler yüzde 7,500, işsizlik had safhada o gün ülkeyi yönetenleri, yönetenler vardı. Kimsenin sesi çıkmıyordu. Bugün dört koldan saldırı var. Ne yaparlarsa yapsınlar yedi yerden de saldırsalar. İçerden işbirlikçi hainlerde saldırsa aziz milletin yolunu kesemeyeceklerdir.

Ülkesinin âli menfaatini zerre kadar düşünmeyerek, ülke düşmanlarıyla birlik olanlar sizlerde, sahiplerinizde bilsinler ki, aziz vatanımızı bölemeyeceksiniz. Operasyonlarınız tutmayacak. Amerika’da Türkiye’ye düşman olan bütün ülkelerde  bilsinler ki, Akdeniz’ de, Suriye’de, Irak’ta Kafkaslarda ve Türkiye’nin bulunduğu bölgelerde sizin istediğiniz değil. Türkiye’nin istediği olacaktır.

Ekonomi darbe girişimiyle, ülkede panik havası estirmeye çalışanlar, rüzgârınız ters dönecek.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi