Bu muhalefete ne lazım?

Bu muhalefete ne lazım?

Muhalefetin amacı, gayesi nedir? Bilen var mı? Suali sordum ama cevabını da vereyim. Kısaca “havanda su dövmek” iktidarın yaptığı her işe bir memnuniyetsizlik, eleştiri, insafsızca karalamak saldırmak sanki asli görevleri… Bu iktidar hiç mi doğru bir iş yapmıyor bir defada takdir edin yahu!

CHP belediyeciliğin övünerek yaptığı bir icraat olan heykel yapma tutkusunu hasbelkader bir AK Parti belediyesi yapsa ki; yapmaz diyelim yaptı. CHP’nin en üst perdesinden ses gelir ve eleştiri yağmuruna tutarlar. Lakin kendileri yaptı mı öyle övünerek anlatırlar ki, sanki fabrikalar açmışlar iş alanları genişlemiş… Geçtiğimiz günler de CHP’li Bodrum Belediye Başkanı zaten heykel tutkunu son heykeli “sünger heykeli” açılışta Başkan öyle bir konuşma yapıyor ki,  insana adeta güler misin ağlar mısın dedirtiyor. Bodrum Beledi Başkanı Ahmet Aras toplumun mutluluğunu heykelde görüyor. Heykel açılışında diyor ki Sayın Aras "Bu heykelleri yapabilmek için iki yıldır görüşüyoruz. Nasıl yapalım diye uğraşıyoruz bütçesini nasıl oluşturalım. Geldik, gittik, çalıştık. Gerçekten uzun bir çalışmanın eseridir bu. Toplum mutluluğu sanata, kültüre bağlıdır, paraya değil. Para bir amaç değil, bir araçtır. İşte bunları yaptıracağız. Bu paralar bunlar için harcanacak. O zaman anlam kazanıyor bu işler."

Sayın Başkan çok fedakâr, gelmiş gitmiş çalışmış bir heykel için hem de iki sene yani bu demek oluyor ki 5 yıl hizmet çok fazla çalışma ile üç heykel yap övün hiç böyle bir çalışma azmi görmedim, duymadım… Kimsede demiyor ki, paraları heykele yatırdınız. Farkı görün şimdi AK Parti Yollar, barajlar, denizin altından tüneller daha birçok hizmetler yapar muhalefet başta CHP parayı betona gömdünüz yaygarası basmıyorlar mı? Tam bir komedi…

Toplumda huzurunun inkişafı; yapılan hizmetle bağlantılıdır. Toplumun tamamını kapsarsa mutluluk olur. İstanbul da bir Marmaray, dört bir koldan yayılan metro ağları, Anadolu yakasından Avrupa yakasına gitmek Marmaray öncesi saatler alırken şimdi 4 dakikada ulaşıyorsun. Avrasya tüneli ile aracınla yine dakikalar içinde İstanbul Asya ve Avrupa kıtalarına ulaşılıyor.

Bu ve benzeri hizmetler toplumun rahatlığını ve huzurunu getirir.

Sahi o kadar hizmetler yapılıyor, zengin kaynaklar bulunuyor bu çalışmalara muhalefetten bir teşekkür geldi mi? Gelmez! Karadeniz de çoğunluğu olmak üzere bulunan doğalgaz yaklaşık 540 milyar metreküp her geçen gün yeni bir doğalgaz kuyusu bulunma ihtimali yüksek Doğu Akdeniz deki, mücadelemiz boşuna değil, buradaki doğalgazla dışarıya bağımlılık bitecek ayrıca satışımız olacak işte bu ülkenin huzuruna, mutluluğuna katkı sağlar. Sayın Başkan sizin övünerek açılışını yaptığınız heykel değil…

Türkiye; Erdoğan liderliğinde enerji ve savunma sanayi çalışmaları başta olmak üzere ülke menfaatleri odaklı hizmetlere büyük önem veriyor. Başarılı da oluyor. Savunma sanayi çalışmaları ve üretilen İHA, SİHA ve birçok silahlar ülke düşmanlarına korku salarken satılık beyinler çıldırıyor. Ülke sevdalısı vatan evlatlıklarının mutluluğu sevdalı yüreklere yeter!

Her enerji rezervi; dışa bağımlılığı azaltır ve zamanla bitirir. Türkiye’nin elini güçlendirir. Ülkede ki her bireyin daha ucuz enerji kullanımı sağlanır. Ülkemiz diğer ülkelere karşı söz sahibi olur. Ekonomi olarak cari açığın azalması sağlanır. Sonucunda milli gelir artar. Dolayısıyla yerel atı zenginliklerini ortaya çıkartmak ve kullanılır duruma getirmek ülkenin huzuru ve mutluluğu demektir.

Bir heykelle de mutlu olmak isteyen varsa sözümüz yok buyursun olsun.

Ne yapalım? Bakış açısı ve idrak meselesi…

Mutluluklar heykel seviciler…

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi