Dostları Arıyorum !

Dostları Arıyorum !

6 Şubat’ın acısını yeni anlamaya başladım galiba !.. Boş sokaklar anlamsız gözlerle bize bakanlar !.. yıkık bir şehir acı kader !

Çarşıyı boydan boya gezdim, herkesin suratı düşmüş, gözleri sönmüş , umutsuz bir bakışla etrafa bakıyorlar.. aynaya baktım, fotoğrafıma baktım benimde yüzüm düşmüş neşem yok !..

Bende Maraş’tan Gidem dedim , dostlara söyledim ! Dost öyle bir iç çekti ki : Bir of çekti ciğerimi dağladı, dayanamadım gözlerim doldu ağladım..

Adana-Mersin, Mısır hattı deprem bekliyor, İstanbul Marmara depremini bekliyor, kaçıp gitsem nereye ? Kime gideyim ? Garip kaldım bu dünyada !..

Bahtiyar yokuşu : Gide gide yokuş bana düz yol oldu, düz yol oldu, yıkık evler zaman tünelinde saray oldu, gözlerime görüldü gözüm.. Şıh camii arar nerede ?

Maraş’ın Bir yiğit , ölen dostları ve yıkılan binaları görünce : Ölmez amma yüreğine dert olur, asbast tozları ile kanser olur gider ! Bu ilden..

Ne beklersin şu yıkıkların arasında çıkıp gelsene dağ başına diyorum kendi kendime !..dostlara gelen nerede ?

Başın al da ahirdağına 'a gelsene , Güvenme Dünyada Malım Var Diye , Acep ölüp gidenlerin malını Sorarlar Bana , Bugün benim Halımdan Anlamaz Cahiller Niye ?, Her Biri Bir Yandan Yorarlar Beni dostlarım.. hoş bir seda gören var mı ? Duyan var mı ?

Geçtiğimiz günlerde tömek de : Hoşlar Meclisine Girdim Hoşlandım, dost yüzlerle neşelendim, özlem giderdim, Aşkın Ateşine Düştüm Haşlandım da dostlar bizi görmediler..

İnsan dost, arkadaş, kardeş arıyor, kim ne götürdü ömür tarafatan bana söyler misiniz ? Hani malımız mülkümüz..?

6 Şubat’ın acısı : Bazı sabah selam veren dostlarım, Ekrem Hocaoğlu , Cevdet Alperen, Dr. Oğuzalp Paköz, Merve Özkömeç, Dr. Ahmet Kaptanoğlu, Sıtkı Güvenç, Yaşar Gök, Ali Zarifoğlu gibi binlerce dostumuz şimdi nerede ? : Kardeşim bağında ağaçlarda meyve yetişti ! : Dallarımda Meyve Döktüm Taşladım dalları kırıldı mı ? Ki küsüp gittiler bize geri gelmezler !..

Hepsi hak yoluna öyle veya böyle gitti.. Pişman Olup Dizlerini Dövenler , geri dönüp gelen var mı ?

Bekir Doğan Diye biri yazardı okurduk derler , Beni de elbette bir gün arar dostlarımı ..

Ben Dostlarımı arıyorum !, geride kalan dostlar beni ararlar !. Bu dünya böyle döner gider be dostlarım !..

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi