Dünya mazlumları barbar, zalim bir zihniyetin pençesinde

Dünya mazlumları barbar, zalim bir zihniyetin pençesinde

Dünyanın yeni bir düzen yörüngesine girmesiyle zulüm, barbarlık artarak devam ediyor. Batı, mazlum milletlerin acı çekmesine seyirci kaldığı gibi, ateşe körükle gidiyor. ABD deseniz yine aynı gücünü mazlumların üzerinde gösteriyor. Amerika’nın tarihinde mazlum yanında, güçsüzün yanın da olmak gibi bir derdi yok. Bütün planı sizi özgürlüğünüze kavuşturacağız vaatleri ile kanını emmeye yol bulur. ABD Irak, Afganistan ve Orta doğu da kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır. Suriye deseniz yıllardır zulmüne devam ediyor.

DEAŞ’ ı kurdurdu. Daha sonra da DEAŞ’ ı bahane ederek Irak ve Suriye de masum savunmasız insanlara kan kusturdu. Orta Doğuda milletin desteği ile gelmiş bir idare istemezler. Muhakkak kendi emelleri, menfaatlerine hizmet eden bir yönetim isterler. Türkiye dede aynı, kukla yönetim istiyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan buna müsaade etmedi, etmeyecek.  Türkiye de kukla yönetim kuramadığı için sancısı var. ABD’nin FETÖ tarafından Türkiye üzerinde darbe hesabı tutmayınca, şok yaşadı.

Sanıyordu ki; Mısır’ da halkın desteği ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı Mursi’ yi Sisi’ye destek vererek devirme planını Türkiye’de uygularım. Hesabı tutmadı. Türkiye’yi kontrol altına almayı başaramadı. Başaramayacağını anlayan ABD; sanki kendileri işin başında değiller gibi o günkü Obama yönetimi itidal çağrısı yapması ayrı bir gülünç… Allahü teâlâ aziz milleti muhafaza eyledi. Eğer ki; FETÖ darbe girişimi başarılı olsaydı. Güçlü bir algıyla iç karışıklık oluşturacaklar, sonra da demokrasi getiriyoruz diye gelip ülkeye yerleşecekti. Çok şükür muvaffak olamadılar.

Batı ve ABD iki yüzlüdür. İşine geldiği gibi hareket ederler. Son Ukrayna, Rusya savaşı en açık misalidir. Bir yüzleri Ukrayna’nın yanındayız mesajı verirken, diğer yüzlerini saklamaları iki yüzlü olmalarının en açık, net misalidir. Batı ve ABD Rusya, Ukrayna savaşının bitmesini istemiyor. ABD’nin bütün hesabı kendine karşı güçlü bir rakibi Ukrayna’ da yıpratmak, Ukrayna’nın zarar görmesi şehirlerin yerle bir olması umurlarında bile değil… Gaye Rusya’ya diz çöktürmek. Rusya ve Ukrayna, iki ülkenin barışı yönünde en büyük gayreti Türkiye gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık iki aydır çok güçlü bir diplomasi yürütüyor. Görüşmelerin sağlıklı olduğunu belirten Erdoğan barışın çok yakın olduğunu açıklaması adeta ABD’yi rahatsız ediyor.

Bu savaşın barışa kavuşmasını NATO’da istemiyor. Genel Sekreter Jens Stoltenberg savaşın sürmesini istercesine diyor ki; “bu savaş yıllarca sürer” uzaması demek ABD’nin daha fazla silah satması demektir. Dünyada Müslümanlara karşı oynanan oyunlar, mazlum güçsüzlere karşı yapılan zulümler elbet bir gün son bulacaktır. Yeter ki, bir olma ruhuna bürünelim. Bir olursak güç oluruz. Bir olamazsak hiç oluruz. Mazlumların, ezilmişlerin sema ’ya açılan elleri, yaptıkları, yapacakları dualar, hacet kapılarının açıldığında, duaların yüce katta kabulünde, zalimler, barbarlar, dua’nın gücünü görecekler. Beklemedikleri bir anda şamarı yiyecekler.

Dua’nın gücü; dizelerde ne güzel ifade edilmiş.

Binlerce top ve tüfek, yapamaz aslâ,
Gözyaşının seher vakti yaptığını.
Düşman kaçıran süngüleri çok defa
Toz gibi yapar, bir müminin duâsı.

Dua’nın gücünün karşısında hiçbir güç duramaz. Yeter ki aşkla “dahilek” diyelim

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi