Anlamak için , Yaşamak Gerek !..

Anlamak  için !

Yaşamak Gerek ..

     Allah Mekke sokaklarındaki kuşun rızkını, tekerlekli Sandalye ile hac görevi için gelen teyzemizin koynun da getirterek onlara veriyor..

    Bunu gözleri ile görenler daha iyi anlıyor..

    Sabah ezanı sonuna eklenen : “ Esselatu hayrun minen nevm, " sözü Namaz uykudan hayırlıdır." Kalkın uyumayın diyor..

    Ama bir şey daha diyor, kalkın miskin miskin yatmayın, baharın güzelliklerini yaşayın görün diyor..

    Hac veya umre ziyaretine gittiğiniz zaman her zaman koynuna saklayarak buğday getirip kuşlara atan bir teyze göremeye bilirsiniz ?, Ancak yarın sahurdan sonra bekleyip sabah namazını kılıp, şöyle cadde boyunda güzel ve temiz havada yürüdüğünüzde baharın uyanışını kuşların melodi söyleyen seslenini dinleyerek anlaya bilirsiniz..

    Anlamak için yaşamak gerek:

    Gece yağan yağmur, Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz bulutlarını yere indirmesi ile öyle berak bir hava bizlere bıraktı ki hayran olmamak elde değil..

    Güneş ufuk’tan sıcaklığını göstermeye başladığında yürümeye başladım.. kuş sesleri bana “ Esselatu hayrun minen nevm, " diyordu..

    Hey insanlar uyanın, bahar geldi, ağaçlar çiçek ve yaprak açtı.. Allah yer yüzüne rızıkları bolca dağıttı uyanın uyanın diyorlardı..

    Bunu anlamak için , yaşamak gerek, aksi halde bu yazdığım size masal gibi gelir..

    Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış vardı, Sayın valimiz sabah ezanı kalkar, her gün bir köye bir mahalleye bir köşeye gider , mesai saatinde de işinin başına dönerdi..

    Sevgili Serdar Erdoğanyılmaz ağabeyimizle bizleri de yanına alır, hem fikir cim lastiği yapar hem de sabahın bereketinden yararlanırdık..

    Vali İlhan Atış, Gazeteci Bekir Doğan, Serdar Erdoğanyılmaz “Gümüşer” esprisi ile yola çıkar, baharın, yazın, son baharın, kışın güzelliklerini yaşar bir çok konuyu da yerinde çözerdik..

    Gideceğimiz yerin önemine göre : Bazen Orman Bölge Müdürünü, Bazan Köy Hizmetleri İl Müdürünü, yanımıza alır o güzellikleri yaşardık..

    Pazar günü dahil hep sabah ezanı okunurken yola çıkardık..

    O temiz hava, sabah bereketi , elma gibi kızaran yanaklarımızla şehre dinç olarak dönerdik..

    Bunu anlamak için , görmek yaşamak gerek..

    Sayın Valim Serdar Erdoğanyılmaz takılmadan edemezdi.. bir çeşme başında , domates, salatalık, peynir , biber ile yapılan sabah kahvaltısının tadını unutamam..

    Mazide kalan günleri niye yazdım: Sabah yürürken o günleri yeniden yaşadım..

    Ne olur bir gün uyumayın şöyle Ahirdağı, Ormanları içinde bir yüyüşe çıkan, Atatürk parkı içinde ağaçların arasında yürüyün, doğa ile baş başa olun inanın çok farkıl gün yaşayacaksınız..

    Gelin yarın sabah : sabah ezanını imam – müezzin efendi ile birlikte okuyalım hep birlikte “ Esselatu hayrun minen nevm, " diyelim, Namaz uykudan daha hayırlı, ondan sonra baharı yaşamak geçen günlerden çok daha hayırlı diyerek yürüyelim dostlar..

   Bu anlattıklarım masal gibi gele bilir , Anlamanız için , Yaşamanız gerekli, bunun için yarın sabah sizleri yürümeye davet ediyorum..

   Hayırlı Ramazanlar Diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi