Yangından kriz bekleyenler var.

Yangından kriz bekleyenler var.

Öyle ki; ülkenin yangınlarla uğraştığı bir durumda dahi, siyasi kin ve nefretlerini, pervasızca sergileyenler var. Günlerdir ülkemizin birçok şehrinde iki yüz kırk noktada yangınlarla mücadele ediliyor. Havadan karadan yangının biran önce sönmesi için büyük emek veriliyor. İtfaiyesiyle, resmi kurumların tüm imkânlarıyla bir mücadele var. Buna ek olarak yöre halkı ve Türkiye’nin her bölgesinden gelen gönüllüler ekibi canhıraş bir gayretin içindeler. Böyle bir mücadele varken bir başka yönde yangın bahane edilerek toplum içinde yangın çıkartmak isteyenler var.

Türkiye üzerinde toplumu ayrıştırıcı nifak tohumları ekmek isteyenlerin hedefi Türkiye üzerinde bir kaos oluşturmaktır. Dış güçlerin ve içerde ki vatan millet sevdasından bihaber olanların, siyasi kinlerini akıl dışı bir zihniyetle gözleri ve kalpleri kararmış olanlar atraksiyon peşindeler. Birçok yazımda yazdığım gibi, ne yaparlarsa yapsınlar emellerine ulaşamayacaklar. Aziz milletimiz bu yaraları da saracaktır.

Yapılanları görmemek, görmek istememek nasıl bir gaflet, doğal afetlerde dahi ülke adına algılara destek vererek yapılanları, olmuyor, gelmiyor, perişan olduk, devlet destek vermiyor gibi ortalığı velveleye verenlerin tamamı ülkesine vefasız olanlar değil midir? İki yüz kırk noktada çıkan yangınla mücadele kolay değil… Toplumu rahatlatıcı iki kelam yerine ayrıştırıcı yüzlerce yalan ve yanlışa başvuruluyor. Yangın söndürmede bir helikopter yok, gelmiyor diye yaygara basan ve kışkırtıcı açıklamalar yaparken başını yukarı kaldırsa yangın söndürme helikopterini görecek lakin görmüyor, görmek istemiyor.

Ormanlarımız yanıyor, yangın bahane edilerek ülkemiz yangın yerine çevirmek isteniliyor. Nifak çıkartmak için fırsat kollayanlar var. Türkiye’nin iyi yönetilmediği, algısı verilmek isteniyor. Algılara destek olanlar meşru yoldan iktidar olamayacaklarını bildikleri için, doğal afetler üzerinden fayda sağlamak istemektedirler. Dertleri Erdoğan gitsin de ülke batsın. Dertleri ülke olmadığı için her türlü iyi yapılanları kötü göstermek veya yapılmadı, yapılmıyor algısı oluşturmak. Allahü teala muhafaza buyursun. Ülke yangın yerine dönse toplumun üzerinde kin, nefret tohumlarını ekebilseler zevkle bir köşeden seyredecekler. Ülke umurlarında bile değil… ülke birçok ilde yangınla uğraşırken, siyasi rant elde etme gayretinin açıklaması başka ne olabilir?

Türkiye üzerinde büyük bir algı operasyonu oluşturuluyor, aciz, yönetilemiyor göstermek için her türlü iftiralar, dezenformasyon amaçlı çok yönlü sosyal medyada olsun siyasi alanda olsun çalışmalar yapılıyor. Kardeşliğimize balta vurulmak isteniyor. Çok uyanık olmak durumundayız. Birçok algı anında maksadına ulaşılır. Bazı algılar ekilir yetişmesi beklenir. Sindire sindire maksatlarına ulaşmak isterler. Üniversite sınavlarında Katarlı öğrencilerin istediği okula sınavsız giriyor diyerek algı oluşturulması gençliğe yapılan en büyük kötülüktür. Ülke sevdası olan gençliğe bunu yapar mı?

Dert ülke değil ki; ülkeyi karanlığa gömmek için her türlü ihaneti yapma peşinde olanlar, muvaffak olamayacaklar. Dış güdümlü Türkiye’nin yardıma ihtiyacı var diyerek algı oluşturarak ülkeyi küçük düşürmek isteyenlerin peşine takılanların ülkesine ihanetten başka ne olabilir? Vatan sevdası olmayanlara içerden de, dışardan da destek anında geliyor. Genç kardeşlerimiz bunu iyi görmeli… Dış güdümlü algılara ve içerdeki destekçilerinin size rahat bir gelecek hazırlamak istiyoruz gibi yalanlarına aldanmayın. Ülke hepimizin. Rahatlığımız ancak bağımsızlığımızla olur. Unutma!

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi