Önceliğimiz sanayi ve teknoloji…

Önceliğimiz sanayi ve teknoloji…

Dünyada söz sahibi olmanın yolu sanayi ve teknolojiden geçer savunma sanayi ve teknolojide ileri düzeyde olmak zorundayız. Ekonomide lokomotifin itici gücüdür. Bir ülke savunma sanayinde bir başka ülkeye muhtaç olduğu takdirde söz sahibi olması mümkün değildir. Amerika’nın Suudi Arabistan la oynadığı gibi oynarlar. Ne yaptılar? Trump döneminde ABD depolarında kalan bütün silahları yüksek rakamlarla Suudi Arabistan’a sattılar sanayi ve teknolojide söz sahibi olan bir ülkeye bunu yapamazlar. Türkiye’nin savunma sanayi ve teknoloji atağı son 10 yılda çok mesafe katetti yatırımın ağırlığı sanayi ve teknoloji…

Ekonomin güçlü olsa da yeterli değil sanayi ve teknolojide kendi gücünle üretim yapabiliyorsan güç sende demektir. İHA ve SİHA’larımız dünya gündeminde bu kadar başarılara muhalefetten bir takdir geldi mi? Geldi de duymadım mı? Muhalefette karalama desen çok destek yok!

Türkiye sanayi ve teknolojide emin adımlarla ilerliyor. Olması gereken de bu… Bu güç siyaseti de etkiler siyasi alanda ki güç masada güçlü olmanın en önemli adımıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşıyor. 14 Haziran Brüksel zirvesi Türkiye NATO için çok önemli bir ülkedir. Üyeler bunun farkında 15 Haziran da yıllarca Ermenilerin işgal ettiği bölge işgalden kurtarılan Şuşa ziyareti önemli bir ziyaret oldu. Azerbaycanlılar dünya liderini ağırlayacağız diye günlerdir heyecanla bekliyorlardı. “Tek millet, iki devlet” ifadesi adeta tekrar tescillendi. Devam eden diplomasi yoğunluğu 17 Haziran Antalya zirvesiyle tamamlandı.

Türkiye sanayi ve teknolojisinde ki, farkı idlib’de Doğu Akdeniz’de Libya’da Azerbaycan’ın işgal altında ki, topraklarını kurtarmada, Karabağ zaferinde Türkiye’nin sanayi ve teknolojide ne duruma geldiğini dünya gördü. Türkiye sanayi ve teknolojide daha da başarılı olacak SİHA ve İHA dünyanın gözdesi NATO ülkelerine satılmaya başladı. Dünya bu teknoloji atağını hayran izlerken biz içimizde köstek olmaya çalışıyoruz. Selçuk Bayraktar gibi başarılı bir isim batı da olsa el üstünde tutarlar bizde ise yerle bir edilmek isteniyor.

Bunların başında CHP var her zaman elimizde ki, değerlerin kıymetini bilemedik üstün yetenekleri elimizden kaçırdık batılısı aldı istifade etti. O eski dönemler kapandı. Elimizde ki üstün yetenekleri el üstünde tutup kimseye yedirtmeyeceğiz. Bunların başında Selçuk Bayraktar var. Her ne kadar muhalefet takdir etmese de bu aziz millet farkı görüyor.

Sanayi teknoloji ve ekonomi olarak güçlü bir Türkiye’nin ayak seslerini hisseden Amerika ve Avrupası endişe içinde Türkiye’nin güçlü olması zulümlerin durması demektir. Zulümle işlerini yürüten ülkelerin Türkiye düşmanlarının sancısı bu yüzden nasıl ederiz de bu gücü durdururuz hesabı içindeler içimizde ki maşaları da iyi kullanıyorlar muhalefet zaten her şeye karşı ülkenin bir adım ileriye gitmesini hazmedemiyorlar gezi olaylarında, 17 / 25 Aralıkta 15 Temmuz da istediklerini elde edemeyenler Türkiye de bir iç karışıklık çıkartmak için en küçük fırsatı değerlendirecekler halkı kutuplaştırmak için fırsat kolluyorlar son olarak İzmir’deki HDP binasına saldırı bunlardan en belirgin misalidir.

Yalnız sanayi teknoloji ve ekonomi değil medeniyet köklerimizi yeniden ayağa kaldırmamız elzemdir. ABD ve Batılı Türkiye’nin yüzüne gülse de bize dost olmayacakları kesin bunu unuttuğumuz an oyunlarına düşeriz. Bu oyunları bozmak bizim elimizde…

Uyutulan dev uyandı. Türkiye Sanayi ve teknolojisiyle düşmanlarına korku vermeye devam edecek.

Birçok yazımda ifade ettiğim gibi Türkiye zulüm gören Müslümanların ve insanlığın umududur.

Yeni dünya düzeninin öncüsü Türkiye’dir kimsenin endişesi olmasın.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi