Kılıçdaroğlu’nun helalleşme vaadi!

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme vaadi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  bir helalleşme  vaadiyle gündem oluşturdu. Helalleşme yolunda samimiyet olması ve fiiliyata dönmesi önemlidir. Bu açıklama parti içinde de bir dalgalanma yapmadı değil… Bazı CHP’liler iktidar hayali kurarken, bazıları bu açıklamadan rahatsız oldu.

Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir helalleşme yolunu seçecek? Zaman gösterecek.  Son günlerde “helalleşme” kampanyası konuşuluyor. İyi güzel helalleşme bir nezakettir, erdemliktir ve fazilettir.  Bu yolda Kılıçdaroğlu kişileri, farklı görüşleri ayırt etmeksizin bir helalleşmek mi, yoksa kendisinin ve partisinin görüş ve fikirleriyle bağdaşan bir helallik mi? İşte bu çok önemli!

Bu helalleşme sahi nasıl olacak? Bilinmeli ki, helalleşme öncelikle samimiyet ister, sadakat ister.

Sayın Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde CHP’ li belediyelerden hiç işçi çıkmayacak sözü gibiyse geçmiş olsun. İşçi çıkışı olmayacak dediği İstanbul Belediyesinden 13 bin kişi işten çıkarıldı adeta işçi kıyımı yapıldı. Hiç sesi çıkmadı. Kerhen dahi olsa da hiçbir tepki vermedi,  veremedi. Kılıçdaroğlu’nun bu helalleşmesinin arkasın da yine bir planı var. Muhtemel ki 2023 de Cumhurbaşkanlığına aday olacak gibi gözüküyor. Helalleşme kılıfı da oy hesabı için, bazı uzak kalmış kesimlere mavi boncuk dağıtmaktan başka bir hesabı yoktur.  Kılıçdaroğlu’nun öncelikle

Kendinden uzak kalanları ikna etme çabasında bu helalleşme Erdoğan’ a karşı olanların programı dâhilinde gelişmektedir.  Biden’in açıklamalarını hatırlarız. “Erdoğan’ı devirmek için muhalefeti desteklemeliyiz.” Destekleri gizli, aşikâra devam ediyor.

Kılıçdaroğlu “biz değiştik CHP eski CHP değil geçmişte hatalarımız oldu. Helalleşeceğiz ”gibi açıklamalarla partisinden uzaklaşmış olanları toparlama peşinde. Anlaşılan o ki, tüm hesap seçim yatırımı… CHP hangi döneminden helalleşecek Ezan-ı Türkçe okuttuklarından mı? Kuran-ı kerim okunmasının yasaklandığı dönemden mi? 27 Mayıs’a verdiği destekten mi? Yassıada kararlarıyla Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının idam edilmesinden mi? 28 Şubat’a karşı çıkmayıp verdiği desteklerden mi? 15 Temmuz darbe girişimindeki, 252 şehitten mi? Bu bir tiyatro, kontrollü darbe diyerek adeta aziz milletin hissiyatına saygı duymayışına mı? Diyarbakır Annelerinden mi?  Yasin Börü’nün ailesinden mi? Başörtü zulümlerine sessiz kalması ve desteklemesi yönünde ki, tavır ve duruşundan mı? Nerden, kimden helallik isteyecek? “ Helalleşeceğim ”Açıklamalarında bunlardan bahsetti mi? 

Eğer ki, bu helalleşme adımından zerre kadar faydasını gördüğünü hissettiğinde erken seçim diye tutturacak ne kadar tutturursa tuttursun karar devletin başı Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu yalan, yanlış, doğru gibi bir argümanı olmaz. “ başörtü sorununu biz çözdük ”gibi açıklama yaparken dahi tereddüt etmiyor. “El insaf yahu!” Kılıçdaroğlu yüzde 51 hedefine ulaşmak için tabi ortakları İYİ Parti ve HDP ile her türlü yolu kendince mübah görür,  hedefine ulaşmak için dış güçlerin de desteği ile her yolu deneyecek. Akıldanelerinin de vereceği destekle her türlü algı gündemde tutulacak.  Ülke düşmanları ve içerde ki maşaları algılarla yoğunlaşacak ülke yönetilemiyor gibi birçok senaryoya başvuracaklar. Ekonomiyi yıpratmak için ellerinden geleni yaptılar ve yapmaya devam edecekler.

Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 ülke düşmanlarının ve yolundan gidenlerinin hezimeti olacak.

Cennet vatanımız hepimizin “hubbül vatan, minel iman” vatan sevgisi imandandır. Hadis-i şerifinin idraklerimizde yer bulması duasıyla… Allahü teala aziz milletimizin yardımcısı olsun.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi