İLAHİ ADALET ER GEÇ TAHAKKUK EDER.

İLAHİ ADALET ER GEÇ TAHAKKUK EDER.

Bu hafta nasıl bir konu yazayım diye düşünürken, kadim bir dostumdan bir mesaj geldi. Mesajda Lars  Vilks ve iki koruma polisinin trafik kazası sonucu  yanarak öldüğü haberiydi.  Bu haber doğru mu? Diye nette biraz gezdim. Böyle bir haber vardı. Saatler ilerledikçe haber yaygınlaştı ve haberin doğruluğu daha da netleşti.

Kimdi bu Lars Vilks?  Bu İslam düşmanı, İslam dinine ve Peygamberimiz Hazreti. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem efendimize dil uzatan ve alçakça hakaretleriyle bilinen İsveçli karikatürist Lars Vilks 2007 yılında İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda Peygamberimiz, baş tacımız, iki cihan güneşi Hazreti. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem efendimize hakaret içeren karikatürlerini yayınlamış, karikatürler İslam dünyasında büyük tepkiye neden olmuştu. Bu tepkiler çok yoğun artmıştı. Nasıl bir akıl tutulması ki, İki cihan güneşi sevgili peygamberimize sallallahu aleyhi ve sellem öyle ki, kâinatın hürmetine yaratıldığı bir peygambere dil uzatmak. Kurur o diller…

İman yoksunu, nasipsiz bir din düşmanının bu hakaretleri karşılıksız mı kalır sanılıyor? Er geç hakk ettiğini görecektir. Allahü teâlâ mühlet verir. Bu mühlet merhametindendir. Cenab-ı hakk’ın  verdiği bu mühlette tövbe edeni affedebilir. Mühlet vermesi ihmal etmesi demek değildir. Cezada, mükâfat ta zamanını bekler ve zamanı gelince tahakkuk eder. Din düşmanı Lars  Vilks yaptığı kazanın tüm dünya medyasında yanarak öldüğü başlığıyla yayınlanması ile nasıl bir sual akla gelir. “İşte İlahi adalet” deyişinizi duyar gibiyim. Evet, doğru diyorsunuz. “İşte İlahi Adalet”

Aslında bu tür saldırganları da idare edenler ve koruyanlar var. Müslümanların kutsalına hakaret edilsin sinir uçlarına dokunulsun. Bunların derdi, yüce dinimize hakaret ederken, İslam dini mensuplarının da İsa aleyhi Selam’a hakaret edilmesi zemini oluşturmaktır. Müslüman bütün peygamberlere iman etmiştir. İsa aleyhisselam’a nasıl hakaret etsin. Müslüman ve hiristiyanları karşı karşıya getirip kargaşası çıkartmak isteniliyor.  Çok şükür muvaffak olamadılar, olamayacaklardır.

Haçlı zihniyeti birlik olup Müslümanları nasıl köşeye sıkıştırırım hesabı yapıyor. Biz Müslümanlar ne yapıyoruz? Gelin iç dünyamızda bir muhasebe yapalım. Bir olma ruhuna yeniden bürünelim…

Aziz milletimiz. Dünya Müslümanlarının umududur.  Bu umutları söndürmek ve umutsuzluk girdabına atmak necip milletimize ve Müslümanlara yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Peygamber Efendimize dil uzatılması ardından Hazreti İsa’ ya uzatılması din düşmanlarının bir oyunu dur. Müslümanları tuzağa çekmek istiyorlar.  Bu tuzaklarla da birbirimize düşmanca baktırılacaktır. Gaflet uykusunda olursak, iş işten geçmiş olur. Uyanık olacağız, dik duracağız.

Yüce dinimize dil uzatanların nasıl yaşadıkları ve nasıl öldükleri tarihin sayfalarında vardır.

İlahi adaletin elinden kurtulabilir misin?  O öyle bir adalet ki; şaşmaz…

Her şey in sahibi, maliki odur. Erteler, ihmal etmez.

Kişi hak ettiği şekilde, layık olduğu manada sonunu hazırlar.

İlahi adaletten kaçış yok. Er geç kapını çalar.

Lars Vilks şimdi hesap zamanı kâinatın hürmetine yaratıldığı peygamberimiz aleyhissalatu vesselam’ a olmadık hakaretleri yaptın. Haliniz nicedir? Cehennem hasretle seni bekliyordu. Kavuştun cehennemine

Allahü tela sonumuzu hayr eylesin.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi