ABD’nin derdi Türkiye’yi göçmen merkezi yapmak.

ABD’nin derdi Türkiye’yi göçmen merkezi yapmak.

Türkiye Suriyeli vatandaşlara olağanüstü yardımda bulundu ve kapılarını açtı. Ensar muhacir ruhuyla kucağını açan Türkiye’ye karşı söylenenlerin, söz verilen desteklerin hiçbiri yerine getirilmedi, getirilmeyecekte… Sadece oyalama yönü uygulanmıştır. Hain batı Avrupa Birliği bu konuda yardım şöyle dursun, sıkıntıya bırakmak için ellerinden geleni yaptılar, yapmaya devam ediyorlar.

ABD Afganistan’dan çekilme kararı alması ile oluşabilecek güvenlik boşluğu sonrası bölge ülkelerinin iştahını kabartıyor. ABD’nin Afganistan’ı terk etmesi maksatlı ve programlanmış bir çekilmedir. ABD Taliban güçlerinin ülkeyi ele geçirmesine zemin hazırlamış ve göz yummuştur.

Haçlı, Siyonist, Evangelist zihniyetlerin bütün hedefi Müslümanlar arasında nifak tohumları ekmek, mezhep kavgası çıkartmak kaynaklarına çökmek ve esir etmektir. Ancak oyunları artık gizlenemiyor. Erdoğan’ın dünya beşten büyük nidası bazı Müslüman devletlerine güven verdi. Ehl-i sünnetin kalesi olan Türkiye üzerinde de büyük oyunlar kurgulanıyor. Afganistan’da huzursuzluk çıkartılarak yeni bir göç dalgası ile Türkiye sınırına sığınmacı yığını yapılmak isteniyor. İçeri alındığında ise alınmayacakta, muhalefeti kışkırtıp, Türkiye iyi yönetilmiyor. Gençliği kışkırtıp bakın onlara iş veriliyor siz boşta geziyorsunuz algısı oluşturularak bir kaos çıkarılmak isteniyor. Afganistan da Taliban hareketi bir ABD oyunudur. Bakalım zaman neyi gösterecek.

Bütün bu hesaplar Türkiye üzerinde hedeflenen oyunun sahneleridir. Haçlı ve Siyonist zihniyeti şunu iyi anlamalı ki, Türkiye’ye karşı yapılan her oyun bozuluyor ve bozulacak. Yarım asra yaklaşan bir zaman diliminde FETÖ’ yü PKK’yı beslediler tutmadı. Ülkemize çok zarar verdiler. Çok şehit verdik. Ancak emellerine ulaşamadılar. Bunun için çok yönlü bir kuşatma hesabı yapıyorlar. Türkiye’nin savunma sanayinde ki, başarılı çalışmaları özellikle İHA ve SİHA lar eteklerini tutuşturdu. PKK can çekişiyor. Her tarafa haberler salıyorlar. “Durdurun Türkiye’yi” diye ama ne çare? Türkiye durmayacak ve düşmanlarını ya uslandıracak, ya da yok edecek. Türkiye’nin gücü arttıkça başta Amerika ve Türkiye karşıtı müttefiklerinin istikrarı bozuldu. İçeride rahatsız olan yok mu? PKK ve hamisi HDP Türkiye’yi zorda bırakmak için Kandil, Suriye, Amerika arasında mekik dokuyorlar. İstedikleri kadar dokusunlar artık Türkiye boyun eğecek bir ülke değil!

Taliban güçleri ülkeyi ele geçirdi. Bu göç dalgasını Türkiye üzerine gönderme çabasında olacaklar ancak Türkiye temkinli Suriye’den gelen sığınmacılar zaten kotayı çoktan doldurdu. Ne yazık ki; Afganistan tarih boyunca acılarla boğuşan, sıkıntısız günleri geçmeyen mahzun insanların yaşadığı bir bölge olduğu aşikârdır. 19. Yüzyılın başından ikinci dünya savaşına kadar İngiltere Rusya arasında paylaşılamayan bir ülke olmuş.  İkinci dünya savaşından sonra Amerika ve Rusya arasında kalarak her zaman baskı altında yaşamışlardır. Siyasi çekişmeler yüzünden huzur yüzü görmeyen bir bölge şimdide Taliban güçlerinden ne çekecekleri meçhul…

Türkiye’nin PKK mücadelesi ABD’yi her zaman rahatsız etmiştir. Irak büyükelçisi ne diyor bakınız: “Türkiye Irak'ta PKK'ya karşı harekete geçtiğinde endişe duyuyoruz” Daha çok endişelerin artar. Büyükelçi bununla da yetinmiyor ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller “Türkiye’nin PKK ile mücadelede ABD’nin yöntemini kullanarak, PKK ile mücadele yürütmesi için Bağdat’a fırsat vermesi gerektiğini” söylüyor. Tueller, Washington için en iyi yöntemin bu olduğunu açıklıyor. Sayın Büyükelçi neden bu kadar rahatsızsınız? Irak’a bırakalım da PKK güç mü kazansın? Bu mu sizin işinize geliyor? Ama endişe etmeyin bu dediğiniz olmayacak.  Ancak hayal kurarsınız.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi