GÜREŞ FEDARASYONU BAŞKANI EROĞLUN'DAN BEKLENTİLERİMİZ

          GÜREŞ FEDARASYONU BAŞKANI EROĞLUN'DAN BEKLENTİLERİMİZ

     Yiğitlerin harman olduğu ,Kahraman Şehrimizin kahraman evlatlarından olan  pehlivanımız  Şeref  EROĞLU TÜRKİYE GÜREŞ FEDARASYONU BAŞKANI seçildi. Öncelikle pehlivanımızı kutluyor, hem ülkemize, hem de şehrimize hayırlı hizmetler yapmasını  diliyorum.

     Üzerine aldığı bu görevin öneminin farkında olduğunu biliyoruz. Zor ve uzun soluklu bir görev olduğu ortada. Hakkaniyetle yapılması gereken bir  vazife. Bütün bunların  altından yüz akı ile kalkacağından  şüphemiz yok. Kahramanmaraş'ın suyunu içen bir vatan evladı haksızlık yapmaz.

     Bu güne kadar şehrimiz güreş federasyonundan yeteri kadar hizmet alıp almadığını bilmem ama, Kahramanmaraş pehlivanlar şehri. Dünya ,Avrupa ve Türkiye çapında bir çok  güreşçi yetiştirmiş bir şehirdir Kahramanmaraş.  Bu ölçüler içerisinde bakıldığında Kahramanmaraş güreş açısından federasyondan istenilen düzeyde destek görmediğini düşünmekteyim.  Federasyon tarafından daha çok destek verildiği zaman, dünya çapında daha çok güreşçiler yetişeceğinden eminiz.

     İşin adil ve hakkaniyet ölçüleri göz önüne alındığında Güreş Federasyonu Başkanı sayın Şeref EROĞLUN'dan   Kahramanmaraş şehrine eksik olan tesislerin yapılmasını talep ediyoruz. Özellikle Elbistan ,Göksun,Afşın,Çağlayancerit, Nurhak,Andırın, Türkoğlu, gibi ilçelerimize güreş eğitim merkezleri açılmasının faydalı olacağını düşünmekteyiz. Sebebi ise burada gençlerimiz güreş sporuna daha yatkınlar.  Genç yaşta buralarda yetişen  çocuklarımız büyük şehirlere çıktıkları zaman  yapılarını koruyor. Güreş sporunu devam ettiriyorlar.

     Buna bağlı olarak; Türkiye Güreş Federasyonu başkanımız sayın Eroğlun dan Uluslararası Turnuva ve Avrupa dünya şampiyonlarının çalışma yapacağı  Milli kamp tesisi yapılmasını bekliyoruz.

     Milli takımlarda Maraşlı güreşçileri daha fazla görmek için  yeni kulüpler kurulması  istiyoruz.

     Milli takım eğitim merkezi kurulması ve  Kahramanmaraş'ta kamp yapılmasını  bekliyoruz.

     Genç güreşçiler için  kulüpler kurdurulmasını teşvik için   malzeme yardımı  ve  salon desteği yapılması arzumuz.

    Güreş salonu ve minderlerinin çoğaltılması  istiyoruz. Spor ve eğitim merkezi olmayan güreşte net başarısı olmayan sporcuları sahip çıkılması ve farklı alanlarda değerlendirilmesi düşüncesindeyiz.

    Ayrıca Güreş Eğitim merkezlerine katılan sporcularımızın milli ve manevi açıdan desteklenmesi çok önemli.  Elde ettikleri başarıları günlük hayatın basamaklarında tevazu içinde yaşamaları için değerler eğitimine de önem verilmeli.  Milli kültüre sahip,  örnek insan modelini de yaşatmaları için destek eğitimleri verilmeli.

      Tekrar Türkiye Güreş federasyonu Başkanı sayın Şeref Eroğlu'nu tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi