Başkan Necati Okay

BAŞKAN NECATİ OKAY

                                       CEVDET ALPEREN

Dulkadiroğlu ilçesi belediye başkanı icraatlarını anlatmak için sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Kültür tarih ve Turizm platformu üyesi 60 sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi katıldı.

              Platform başkan Ahmet Kolutek  bir açış konuşması yaptı. Konuşmasında, daha önce Türkoğlu, Göksun, Andırın, Nurhak  belediye başkanlarının sosyal belediyecilik ile  faaliyetlerini dinlediklerini, bugünde Dulkadiroğlu Belediyesinin sosyal belediyecilik  ile ilgili çalışmalarını dinleyeceğiz diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin kendilerini tanıtması ile toplantıya devam edildi.

Başkan Okay icraatlarını sinevizyon gösterimi eşliğinde anlattı. Yarım saatten fazla bir sunumda, tarihi binalarının restorasyon çalışmalarını anlattı. Özellikle ulaşım için yolların yapımına ağırlık verdiklerini işaret etti. Yeni yapılan “Heyecan Bahçesinin” önemli bir dinlenme alanı olduğunu söyledi. Millet bahçesi için 400 dönüm arazinin bitmekte olduğunu işaret eden başkan Okay; burada her türlü spor tesislerinin yapıldığını belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının genel olarak beğenisini   alan Başkan Okay’ın icraatları alkışlarla karşılandı.

Gençlik merkezlerinin yapılması taktire şayandır. Genlerimizin her türlü sporu, ders çalışma alanlarının yapılması sevindiricidir.

Soru cevap sırasında Germenika, plansız yapılanmalar, kültüre destek, kooperatif evleri görüşler dinlendi.

Yeni bir ilçe ve çok geniş bir yerleşim alanı olması hesabıyla bu bölgede belediyecilik yapmak  elbette zor. Bu zorluklar teknik elemanlar ve ekonomik güçle aşılır. Bu anlamda Sayın Necati Okay’ın gayretleri göz ardı edilemez. Ancak çalışmaların daha kalıcı yapılması arzumuzdur.

 Bu bağlamda şu düşüncelerimizi de belirtmek isterim.

Dulkadiroğlu ilçesinde yeşil alanların korunması gerekir. Bazı yerleşim bölgelerinde halen eksiklikler vardır.  Çarpık yapılanmalar takibe alınmalıdır. Çok katlı binalardan ziyade hükümetinde tavsiyelerine uyularak dikey binalardan vaz geçip düşük katlı paralel yapılanmalara geçilmelidir.

 Yan yana yapılan apartmanların bile aynı sevide olmadığını görmekteyiz. Mimari bir yapılanma olmalıdır. Şehrin güzel ve iç açıcı bir görüntüye sokulması için simetrik görüntüye ve estetiğe önem verilmelidir. Yeni şehir yapılanması olmasından dolayı alt yapı uzun vadeli bir yatırımla çözülmelidir. Yerleşim bölgelerinin su, elektrik ve doğal gaz sorunları da ciddi bir şekilde planlanmalıdır.

 Beş sene on sene sonra yenilenecek bir şehirleşmeden kaçınılmalıdır. Günü kurtarma şeklinde değil de uzun vadeli kalıcı projeler üretilmesi hem şehrimiz için hem de ülke kaynaklarının isabetli kullanılması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

             Ozan ihsan Öksüz de saz ile şiirler okudu. Tüm sivil toplum kuruluşları ile bir de hatıra fotoğrafı çekildi. Tekraren Sayın Necati Okay Başkana kolaylıklar dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi