Türkiye'nin Konumu !

Türkiye'nin Konumu !

     Sabah Antalya da gazeteci dostlarla sohbet ettik..” tüm oteller ve kiralık evler yaza kadar dolu ,“ diyorlar..

     Akdeniz, Ege Denizi kısaca sahil şeridimizdeki otellerimiz dolu, inşallah Kahramanmaraş otellerinde üç beş yabancı gelirde ilimize sıcak bir para girer..

     Kahramanmaraş’tan Turistlik otellere giderek Mayıs dan Eylül ayına kadar çalışan bir çok gencimiz vardı.. bu sene onların hiç biri geri dönmedi çünkü oteller ful dolu.. o gençler çalışmaya devam ediyor..

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti : bir içerden , bir de dışardan baktığın zaman çok büyük farklılık var..

     Biz büyük devletiz ama içerdeki bazı insanlar bunu görmüyor..

     İsimlerinin başında Türk yazılı :” Türk Tabipler Birliği “ başkanı TSK kimyasal silah kullanıyor açıklaması ABD el verme projesinin bir ürünüdür..

     Milli Savunma Bakanlığı konuyu mahkemeye taşıdı ama bizim içimizden birinin şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atması , bunu dünyaya yansıtması çok acı..

     İHA- SİHA Turizm, İhracat ile ülkemizi kalkındırmak , cari açığı kapatmak , daha çok ihracat yapmak için çalışanlar : Tek amacı  ülkemize döviz girmesi gençlere .. aş ve ekmek demek olması için mücadele vermeleridir..

     Türkiye tarafsız dış politikası ile dünyada takdir topluyor..

     Rusya Lideri Vladimir Putin , S 400 Türkiye de üretimi, S 500 Türkiye de üretimi, Türkiye’yi enerji üstü yapalım, Biz Doğalgaz ve Petrolü Türkiye üzerinden Avrupa ‘ya satalım çağırısına Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olumlu bakıyor..

     Rusya Lideri Vladimir Putin ile sık sık telefon görüşmesi , yüz yüze görüşmesi ile Rusya ile Dünya ülkeleri arasında arabuluculuk görevini yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya- Ukrayna (ABD) savaşında tarafsız kalarak çok güzel dış politika yürüttü ve bugün Avrupa enerji krizi ile boğuşurken, Türkiye çok şükür çok rahat..

     Paramızın alım gücü düşük : Ülkemizde faiz sıfırlanırsa, hatta bankalarımız eksi faize geçerse ülkede yatırım ve üretim artacaktır..

     Banka da yatan paranın ülkeye bir faydası yoktur..

     Türkiye Konumuna yurt dışından baktığın zaman : bugün Dünyada en rahat ülkelerden biri Türkiye ama biz bunu içimizdekilere bir türlü anlatamıyoruz..

     Herkes konuşuyor: “ Battık, bittik” , Türkiye batmadı , bitmedi.. dimdik ayakta ve ekonomisi çok iyi giden bir ülke..

     Dünya daki ekonomik kriz ve dalgası bizide vuruyor, bunu inkar edemeyiz, paramızın alım gücü düştü, bir sıfır fazla şu anda.. bunu da biliyoruz..

     Ama her şey var, olmayan bir şey yok, sanayinin çarkları dönüyor bu önemli bir konu, üretim devam ediyor..

     Bir kilo elma alamıyorsak : yarım kilo alıyoruz, her gün yemiyoruz hafta da bir yiyoruz ama ala biliyoruz..

     Donan ülkelere bakın, onların yaşlıları ve emeklileri Kışı Türkiye başta olmak üzere sıcak devletlerde geçirmek için ülkelerinden buraya geldiler.. bunu görmek gerekir..

     Savaş’tan kaçanlar buraya geldi..

     Ülkemizde huzur ve güven var buna sahip çıkmamız gerekiyor..

     Ülkemiz bugün iyi bir konumda..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi