CENNETİN PAYLAŞIMI

                            CENNETİN PAYLAŞIMI

                      Hiç şüphesiz Allah’ın kitabı Kurana, Peygamberi Hz. Muhammed’e Müslümanlar olarak inanıyoruz.

                     Allah kitabında söyle buyuruyor: “Kim inkarı imana tercih ederse, dümdüz yolun ortasında sapıtmış olur.”

                   Yine kitapta Yahudiler,” Cennete Yahudilerden başkası girmeyecek” dediler. Hristiyanlar da “cennete Hristiyanlardan başkası girmeyecek “dediler. Allah buyuruyor ki bu onların kuruntusudur.

               Yahudiler: “Hristiyanlar gerçek bir din üzerine değiller” Dediler.  Hristiyanlarda :“Yahudiler hiçbir şey üzere değiller” dediler….

               Allah Kuran’ın da: “Hayır onların dedikleri gibi değil. Her kim Allaha ihlasla kullukta bulunursa, işte onun Rabbi yanında mükâfatı vardır. Böyleleri için hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaktır.

            Allaha sonsuz inancımız var. Hristiyanlar ve Yahudiler   cennet paylaşmışlar. Hristiyan Yahudi’yi beğenmiyor. Yahudi Hristiyan’ı beğenmiyor.

            Biz inanan Müslümanlar olarak neden cennete talip olmuyoruz.   Cennete talip olmak elbette sözle değil. Muamele iledir.

            Asıl din ne Yahudilerin dediği din, ne de Hristiyanların dediği dindir. Asıl din ancak Allah’ın gösterdiği dindir.  Peygamber Hz. Muhammed ise “Hak ile müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir.”

            “Dinlerine uymadıkça Yahudiler ve Hristiyanlar senden razı olmayacaktır. De ki asıl din ancak Allah’ın gösterdiği dindir. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, and olsun ki seni azabımdan kurtaracak bir dost, bir yardımcı bulamazsın” Buyuruyor Allah kitabında.  Yani peygamber efendimizi uyarıyor. Dolayısı ile tüm inananlar uyarılıyor. Eğer inanıyorsanız Yahudilerin ve Hristiyanların arzularına uymayın. Asıl din Allah’ın gösterdiği dindir. O din de Kuran ile tamamlanmıştır.

             Eğer biz Müslümanlıktan bahsedeceksek. Bu ayetler ciddi bir uyarıdır.

            Yahudi ve Hristiyanlar yalandan iftiradan bu dine zarar vermeye çalışıyorsa ki Kuran buna işaret ediyor. O zaman bizde Allahtan cenneti Müslüman olarak talep etmeliyiz. Cennet hem sözlü olarak, hem de muamele ile istenir Allah’tan.  Allah inananları cennete koyacağını müjdeliyor. Biz Müslümanlar olarak Allah’ın cennetine talip olalım.

            Allah bir ayetinde (2/177)mealen:” İyilik yüzlerinizi doğuya veya batıya çevirmek değildir. Asıl iyilik Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere iman etmek.

              Malını sevdiği halde ondan akrabalara, yetimlere, fakirlere, yolda kalanlara, ihtiyaç sebebiyle isteyen kimselere, hürriyetine kavuşmak isteyen esir ve kölelere bağışta bulunmak.

             Namazı dosdoğru kılmak, zekat vermek, sözleştiğinde sözünde durmak, özellikle sıkıntı ve hastalık anında, savaş şiddetlendiğinde sabretmektir. İşte imanlarında samimi olanlar ve Allaha karşı gelmekten sakınanlar bunlardır.”

            Allaha inanıyoruz.  Allah Müslüman olanları cennete koyar ümidindeyiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi