EĞİTİMCİ YAZAR İBRAHİM GÜLSÜ

                                           EĞİTİMCİ YAZAR İBRAHİM GÜLSÜ

  İbrahim GÜLSU Kahramanmaraş eğitim öğretim hayatına önemli katkılar sunmuş değerli bir kardeşimdir.  Kendisi ile yaklaşık otuz yıldan beri hukukumuz var. Bilgi paylaşımları yaparız. İyi bir Türkçesi var. 

  Çok sık görüştüğümüz eğitim yöneticisi. Şu anda Kahramanmaraş Final Eğitim Kurumları genel müdürü. Yüzlerce  öğrenciyi üniversiteye taşımış bir eğitim kurumu. Marifet  iltifata tabi. Bu tip kurumlarımızı taktir etmeliyiz. Ortaya çıkan bütün başarıların , çalışmanın ve emeğin  neticesinde meydana geldiğini bilim ortaya koymuştur.

    İbrahim Gülsu Beyi  kurumunda ziyarete gittiğimizde ana kapıdan giriş yaptığımızı   görmüş olmalı  ki sağ olsun makam odasından çıkar dışarda karşılar, odasına bizi önden alarak kendi koltuğuna otururdu. Önemli bir nezaket gösterisi bu.

   Ama bu sefer öyle olmadı. Bizi karşılamadı. 31 aralık 2021 Cuma Necip Fazıl koleji kurucu ortaklarından Zafer BAŞA ile birlikte  İbrahim GÜLSU beyi ziyarete gittik.  Biz habersiz  gitmiştik. Danışmada ki   hanıma haber vermesini istedik.  Özel görüşmesi olduğu için bizim beklememizi söylemiş.  Bir süre bekledik. Görüşmesi uzadı.  Benim aklıma  CHP genel başkanının milli eğitim bakanlığına alınmaması geldi .  İbrahim Gülsu da bizi almak istemiyor mu acaba diye muzipliğim tuttu. Ama Milli Eğitim Bakanı bina kapısını  zincirledi, asma kilitle  kilitledi. Fakat biz binaya girmiştik.

    Netice işin şakası bir yana biraz sonra görüşmesi bitti. Danışman sekreter bizi içeri davet edecekti. İbrahim Gülsu da kapıya çıktı. Bende espriyi patlattım. Kılıçdaroğlu durumuna düştük dedim. Meğerse  telefonda yanlış anlaşılmış. Gelenleri  Öğrenci zannetmiş, yada öyle anlamış  beklesinler demiş.  O bakımdan bizi bekletmiş.

     Konuyu eğitim kurumlarının etik kurulları ve temayülleri konusuna getirdik . Biz her  durumda eğitimi konuşuruz. Hayat eğitimdir. Öğretimden önce gelir eğitim. Bir eğitim kurumuna gelen kişi  her türlü saygı kurulları içinde ağırlanır, karşılanır ve ikramları yapılır. Biz misafir sever bir toplumuz. İnancımızda buna önem verir. İşaret eder.

   Ancak etik olan bir yere gidileceği zaman haber etmek.  Biz de İbrahim Gülsu beyin kurumuna habersiz gittik. Gerçi kamu kurum ve kuruluşları mesai saatlerinde  herkese açık hizmet verdiğinden rahatlıkla giriş çıkış yapılır. Keza  kurumsal bir iş için değil, kurumun yöneticisinin yanına gittiğimiz için   haberli gitmeli idik.  Çünkü kurum yöneticileri bir plan çerçevesinde çalışırlar.  Randevu almamamızın    karşılığını da gördük. Vardığımızda görüşmede idi. Dolayısı ile kimin geldiğinden ziyade müsait olmadığını da gördük.

   Ülkemiz insanlarının  çok ciddi değerler eğitimine ihtiyacı var . Bu eğitimde okul, aile ve çevre faktörleri içinde yaşanır. 

   Eğitim camiası olarak hepimiz sorumluluk altındayız. Nereye, ne zaman ,nasıl gireceğimizi iyi bilmek durumundayız. Haberli girilecek yerler var, habersiz girilecek yerler var.

    Kamu alanlarına işiniz olduğu zaman eğer randevu sistemi yoksa doğrudan gider işinizi  takip edersiniz. Eğer kurumun yöneticileri ile görüşeceksiniz ondan randevu talep eder, size ne zamana randevu  verir ise o zaman gidersiniz.

     Evet sevgili dostum İbrahim Gülsu’yu ziyarete randevusuz gittik ama bize sohbet ikramlarını esirgemedi. Hoş sohbet ettik. Güzel  ve verimli bir zaman geçirdik.

     Tüm eğitim kurumlarımızın etik kuralları hem personellerine, hem de öğrencilerine  kazandırmalı diye düşünüyorum. Sokağa  bir kağıt parçasının atılmamasından başlayıp arabanın penceresinden tükürmemeye kadar çocuklarımıza her şeyi anlatmak zorundayız.

    Yoksa içinden çıkılmaz bir kaosun içine düşmekteyiz.. Çıkamayız bir daha. Hepimiz bu çukura gireriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi