DEVLET KATİL OLMAZ

        DEVLET KATİL OLMAZ

     Bazı siyasiler ve gazeteciler yanlış söylemler içindeler. İsim vermek istemiyorum .Bir siyasi partinin il başkanı devlete katil dediği için ceza aldı.

      Bir gazetenin köşe yazarına da “devlete katil deme” diyenlere , “evet katil değil seri katil “demiş. İl başkanına ceza veren irade bu yazara ceza vermeyi düşünmemiş diyorlar.

     Elbette devlete katil denemez. Devleti kuran millettir. Milletin oluşturduğu bir kuruluşu top yekûn  suçlu ilan etmek, tüm millete hakaret olur. Devlet kurumsal bir güçtür. Orada millet iradesi var. Orada devleti yönetenler var. Orada fakir var, zengin var. Orada vatan var, bayrak var. Maddi ve manevi değerler, kültür var. Örf , adet ,gelenek var. Bizim devlet  düşüncemiz içinde hürriyet var. Bağımsızlık var. Demokrasi var. Seçim var. İstişare var vesaire. Bütün bunlar devletin unsurlarıdır.

    Bundan dolayı devlet katildir demek yanlıştır. Ceza gerektirir. Orada seçilen insanlara ve seçmene hakaret var. Seçilenler de bunu söyleyemez. Hele ki seçilenler  vatandaştan aldığı oya sırtını dayayıp milletin hiçbir ferdine  hakaret edemez. Memur devletin çalışan elamanıdır. Hükümran değildir. Yasalar çerçevesinde vatandaşa hizmet etmek zorundadır. Mahkemeler millet adına karar verir. Kişisel meseleleri için  devletin gücünü arkasına alarak sağa sola hakaret edemez. Eğer devletin maaşı ile çalışıyorsa eğer tevazu ehli değilse bile zorunlu olarak vatandaşa saygı göstermeli. Tevazu ehli olmalı. Yoksa gurur ve kibrine  yenik düşüyorsa o görevi bırakmalı.

     Şimdi gelelim saadete. Dedik ki devlete katil denemez.  Ancak bu bağlamda katiller devletin içine sızar. Devlet gücünü kullanarak katil olabilir. Bunun örnekleri tüm devletlerin hayatında vardır. Bizim yakın tarihimiz de ihtilaller oldu. 1960 ihtilali sonucu  bu devletin başbakanı devletin görevlileri tarafından asıldı. İşte burada şunu söylemek mümkün. Devlete sızmış katildir Menderes ve arkadaşlarını astılar. 1980 ihtilali oldu. İhtilali gerçekleştirenler  binlerce genç öldürülürken seyrettiler. İhtilal yapanlara; “neden geç kaldınız bir çok genç  öldürüldükten sonra ihtilal yaptınız “ diye soranlara” biraz daha ihtilal olgunlaşsın istedik.” Diye cevap verdiler. İşte bunlar devlete sızmış katillerdir. Üstelik bu katiller bir sağdan bir soldan astık diye sevindiler. Bunlar  çok canlar yaktılar. Cinayetler işlediler. Öksüz yetim çocuklar bıraktılar. İnsanların malına mülküne devlet güçlerini kullanarak çöktüler. Devlete girdiler. Devlet güçlerini arkalarına alarak her türlü pisliği, hırsızlığı, yolsuzluğu ve cinayeti işlediler. Mafyayı , kiralık katilleri kullandılar.

      Özet olarak             DEVLET KATİL OLMAZ, DEVLETE TOP YEKUN KATİL DENEMEZ. AMA KATİLLER DEVLETE SIZARAK CİNAYET İŞLERLER. BEN AZ DİYEYİM SİZ ÇOK ANLAYIN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi