COVİD 19 GÖLGESİNDE OKULLARI AÇTIK

                   COVİD 19 GÖLGESİNDE OKULLARI AÇTIK

                                                     CEVDET ALPEREN

   2021-2022  Eğitim -Öğretim  dönemini dünyada ve ülkemizde büyük tahribatlara sebep olan Pandemi ile iç içe iken başlattık. Tüm eğitim camiasına,öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

    Hepimizin bildiği gibi bu pandemi ,bir diğer ifade ile Covid 19 diye adlandırılan salgın virüs Çin'den dünyaya yayıldı.  

    Bu virüsün aşısını da yine Çin bularak tüm dünyaya satıyor. Bir yandan diğer ülkelerde de bu virüse karşı mücadele edildi.  Bazı ülkelerde  aşı çalışmaları yapıldı. Çin dışında da virüse karşı aşı  bulundu.

    Bizim bilim adamlarımızın da bu hususta çalıştıkları haberler verildi. Ama ne var ki aşı bulamadık. Biz bu arada gerek Çin'den,  gerekse Almanya'dan aşı  siparişleri yaptık. Çok büyük paralarla dış dünyadan aşı aldık. Elbette  sağlık tüm paralardan önemli. Yalnız dünyanın önemli ülkelerinden biri olan Türkiye de bilim insanlarının bu virüse karşı aşı bulamaması beni derinden üzdü. 
    Sosyal medyada boy gösteren yüzlerce bilim insanı bu virüse karşı bir aşı geliştiremediler. Çok üzgünüm. Büyük bir medeniyetin beşiği olan ,dünya tarihinde hastalılarla mücadele etmiş bir milletin çocukları ne yapıyor.? Yapamıyorlar mı ? Yaptırmıyorlar mı ?

    Daha önce olduğu gibi " uçak yapmayın,biz size daha ucuz uçak  veririz "   safsataları ile uyutulan Türkiye gibi ,aşı için de öyle mi söylediler.? "Boşa uğraşmayın,biz size ucuz aşı veririz" mi dediler.?

   Pandemi gölgesinde  okullarımızı açıyoruz.Ama benim bir eğitimci olarak yüreğim bu nedenlerden dolayı buruk. Neden biz aşı yapamadık. ? Bu soru gece gündüz beynimi zonklatıyor. 

    Ülkemizde Almanya ve  Çin den getirilen   aşıları yapılıyor.. Birinci,ikinci aşıları olduk. Ama şimdi de üçüncü aşı deniyor. Buda ayrıca kafaları bulandırıyor.!

    Her şeye rağmen  şu anda elimizde olan aşıları kullanmak zorunda olduğumuzu ifade etmeliyim. Bu virüs hayatımıza girdiğinde de ben bu konuda " aşı bulunmadan okullar açılmaz"  demiştim. Şimdi aşı bulundu. Okulları rahatlıkla açabiliriz. Ancak aşı karşıtı olanların bu alandan çıkması gerekir. Yanlışı ile doğrusu ile bilin insanlarına güvenmeliyiz. Bu anlamda  bilhassa öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hepsinin aşı olmaları gerekir. Ayrıca toplu yerlere girenlerin, çarşı pazar gezenlerin,seyahat edenlerin mutlaka aşı olmalarını öneriyorum.

    Orta yerde bir yangın var. Bu yangını el birliği ile  durdurmak hepimizin  vazifesidir. Bu yangında şimdilik aşı yaptırmakla söneceğe benziyor.  Aşı yaptırmak ölmekten kurtarmaz ama belki hastalanmaya engel teşkil edebilir.   Çünkü hastalık insanın canlı iken çektiği işkencedir.Hem kendi işkence çekiyor,hep yakınları ve çocukları işkence çekiyor. Binde bir ihtimal olsa da işkence çekmemek için aşı olmalıyız.

     Covid 19 gölgesinde açılan okullarımızın devam etmesi ülkemizin ekonomik,sosyal ve manevi moralinin yükselmesine katkı sağlayacağı ümidindeyim. Okullar açık olursa esnafımız da açık olur.  Okullar açık olursa sosyal tesisler,düğün salonları, kafeteryalar ve buna benzer dinlenme alanları açık olur.

    Gelin el birliği edelim. Çocuklarımıza ,öğretmenlerimize ve velilerimize aşı olma kampanyası başlatalım.

     Herkese başarılı bir eğitim öğretim dönemi temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi