Teğmenler ne yapıyorsunuz? Gayeniz nedir?

Teğmenler ne yapıyorsunuz? Gayeniz nedir?

30 Ağustos’ta bir askeri okulun mezuniyet töreninde (MSB )Milli Savunma Bakanlığı Kara Harp okulunda mezuniyet töreninde yaşanan ve üzüntüyle karşılanan bir hadise vuku buluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan askeri okulların mezuniyet törenine aralıksız katılıyor. Yine aynı iştiyakla katıldı. Tören sonrası mezun olan teğmenler kılıçlarını havaya kaldırarak sloganlar atması ve müdahale edilmemesinin manası çok düşündürücü! Gönül isterdi ki, dualarla, gönül birliği içinde devletine, milletine bağlılığı esas alan sefer bizden zafer Allahü teâla’ dan nidalarının göklerde yansımasının muştulu sedası ile bir haykırış olması dahi Cuma namazının edası ne kadar güzel olurdu.

Türkiye’nin her zaman önünde çok engeller olmuştur. On yılda bir darbelere muhatap olmuş bir ülke 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması Türkiye düşmanı dış mihrakları ve içerdeki hainleri rahatsız ediyor. Birileri bir hesap peşinde teğmenlerin Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağırmasından ne olur diyenler olabilir.

Evet, bir şey olmaz ancak nerden icap etti de bu eylem yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan “ kime çekiyorsunuz o kılıcı” diyerek tepkisini gösterdi. Bu konu ciddi bir şekilde araştırılıyor diyerek konuyu takip ettiğini açıkladı. Bu girişimin arkasında kimler çıkacak 15 Temmuz darbe girişimin üzerinde sekiz yıl geçmesi ve başarısızlığı hazmedemeyen hainler bir oyun mu peşindeler? Bilinsin ki, bu oyun tehlikeli, bir oyun kim, kimler ne yaparlarsa yapsınlar hesabını verecekler. Hür iradeye pranga mı vurulacak? Konu hafife alınacak bir konu değildir. Bir anlık gaflet ülkenin gidişatını değiştirir. Durum ciddi bir şekilde araştırılacak Cumhurbaşkanımızın ifadeleri de bu yönde…

Bir vesile emekli subay dost büyüklerimizle bir arada gündem konusunu konuşurken Talat Aydemir’i araştırmam tavsiye edildi ve araştırdım. Kurmay Albay Talat Aydemir’in başında bulunduğu darbe girişimleri tanklar Ankara sokaklarına çıkarak darbe sesi veriliyor. 22 Şubat 1962 direnişinde Ordu içinde ki birçok atamalara karşı çıkarak durdurulması yönünde karşı duruş sergileyen Talat Aydemir isteklerini İsmet İnönü kabul etmiyor. Talat Aydemir saat 3.30 da alarmı kaldırdığını bildirerek evine dönüyor.

Ertesi gün Genel Kurmay Başkanlığında gözaltına alınıyor. Başlarında Talat Aydemir’in bulunduğu 22 Şubat direnişine katılan genç subaylar emekliye sevk edilir, emeklilik hakkı kazanmamış olanlar ise ordudan tart edilir. TBMM 30 Nisan 1962 de ayaklanmaya karışanların ceza kovuşturmasına uğramamasına ilişkin yasayı kabul etti. Emekliliğe sevk edilen Talat Aydemir bu darbe girişiminden sadece birkaç ay sonra tekrar muhalif gruplarla bir araya gelmiş 20 Mayıs 1963 tekrar şansını denemiş ancak bu ikinci denemesinden sonra tutuklanarak idam ile cezalandırılmıştır.

Kılıç çekme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bir duruş mu? Veya darbe heveslilerinin ilk adımla bir yoklama mı? Bunu zaman gösterecek. Ne olursa olsun milletin iradesiyle seçilmiş ülkenin en yetkili makamının temsilcisi cumhurbaşkanı dahi başkomutanına karşı duruşunuz suçtur, sizin derdiniz nedir? Türkiye üzerinde yapılmak istenen oyunun zayıf düşürmenin esir almanın adımlarını her fırsatta atacaklar bütün hesapların İsrail tarafına çalışıldığı unutulmamalıdır. Terör devleti İsrail’in arz-ı mev’ud hedefinin en büyük engeli Türkiye’dir.

Türkiye düşmanlarının içimizde ki satılmış beyinlerle milleti birbirine düşürme planlarının olduğu da unutulmamalıdır.

Sahi kılıçlar kime çekildi?

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İbrahim İnal Arşivi