Üç E Elden Giderse !

Üç E Elden Giderse !

Eğitim

Ekonomi

Ehlek (Ahlak )

Bir kız çocuğu : uzun kollu elbise , başına elbiseden oluşan bir şapka , yeni ayakkabı beslenme çantası elinde okula geliyor , o ne güzel dedim, üzerindeki elbise yere sürünüyor. Tam tesettür giyim.. çocuk yanımdan geçince baktım sırtı olduğu gibi tepeden aşağı açık elbise.. önü var arkası yok..

Bu çocuk , bebe , hey anne ve babası sen çocuğuna ne yaptığın farkında mısın ?

Eğitim aile de başlar okulda devam eder ! Eğitim ne okul kaldı ! nede aile kaldı Allah bu millette yardım etsin !.. bir nesil yok olmak üzere !..

Ekonomi : İslam dini cömertliği bir fazilet olarak kabul edip yüceltmiştir.

Kur'an-ı Kerîm, malını Allah rızası için değil sadece insanlara gösteriş olsun diye harcayan kimselerin bu davranışlarının ahlakî değer taşımadığını, yardımlaşmanın ancak insanlara iyilik etme (birr) ve Allah’a saygı gösterme (takvâ) niyetine dayalı olması gerektiğini ısrarla vurgulamıştır. (bk. Bakara 2/264; Mâide 5/2; Leyl 92/17-20)

Kur'an’da cömertlik öncelikle Allah’ın sıfatları arasında gösterilmiştir. Allah sonsuz lütuf ve kerem sahibidir. (Rahmân 55/27, 76; Alak 96/3).

Hükümetimiz Cömertliğini gösterdi, memura, işçiye emekliye kısaca çalışana bol bol verdi vatandaş ise onları almak için zam üstüne zam koydu..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : Kur'an’da cömertlik öncelikle Allah’ın sıfatları arasında gösterilmiş olduğunu bildiği için verdi, üreticiler çalı,anlar ise hükumet vermeden onlar bindirdi.. Bugün TL sıfır atma konumuna geldi..

Devlet Çalışanına, emeklisine, memuruna zam yapıyor , devletten önce ise üretim yapanlar zam yapıyor rakamlar büyüyor vatandaşın morali bozuluyor , böylece ekonomi dip yaptı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası Başkanına sormuşlar ülke nasıl kurtulur ? Oda cevap vermiş : Üç E ile

Eğitim, Ekonomi, Ehlek (Ahlak) düzelirse ülke düze çıkar.

Eğitim , Ekonomi ne ise bir hal olur da : Ehlek bitmiş be dostlar..

Aile Ehlakı, Ticaret Ehlakı, Ahilik esnaf ehlakı, Toplum Ehlakı, gelenek göreneklerimiz, genel kültürümüz, genel ehlakımız bittiğini görüyorum..

Hiçbir dünya devletlerinde göremezsiniz bizim kadar kendi vatanını kötüleyen bir nasil işin özü de burada..

Üç E düzelirse , Türkiye düze çıkar EEE

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi