Almanya Türkiye’yi kıskanıyor mu?

Almanya Türkiye’yi kıskanıyor mu?

     Algı operasyonu yaparak : her şeyden oy çıkarma hesabında olan, Batının değirmenine su taşıyan Türkiye deki batı hayranlarının son dönem her ortamda dile getirdikleri bir konu var , Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı veya Almanya bizi kıskanıyor” sözünden oy çıkarıyorlar..

     Bütün gazeteciler bilir : Papa Londra’ya gelir, ziyaret programı var , gazeteci sorar !

     “ efendim, genel evini de ziyaret edecek misiniz ?

     Cevap : Papa ,  Londra da genel evi var mı ?”

     Ertesi gün gazetelerde Manşet : “ Papa Uçaktan İnerken Genel Evi Var mı ?” diye sordu..

     Olay aynen böyle ..

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında , Almanya , bir konuşmasında birden fazla konuşmasında ise batı cümlesini kullanarak, Marmaray , Avransa tüneli, Kanal İstanbul, Köprüler, Dogal güzelliklerimiz , denizimiz , temiz havamız su kaynaklarımızla “ Batı veya Almanya “ bizi kıskanıyor diye konuşuyor..

     Sosyal Medya veya algı operatörleri :” Erdoğan Almanya bizi kıskanıyor” diyor Almanya bizim neyimizi kıskanacak diye yaygara koparıyorlar..

     Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, ‘Almanya’nın Türkiye’yi kıskanıp kıskanmadığı’na dair soruya “Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum” diye yanıt verdi. Ve ilave etti, 5 milyon Alman Türkiye Antalya ve çevresine tatile geldi.. bu bağlamda olabilir !” yanıtı geldi..

     Almanya Büyükelçiliği’nin resmi internet hesabından, büyükelçinin Türk vatandaşlarından gelen sorulara verdiği yanıtlar paylaşıldı.

     Gelen sorulardan biri “Türkiye’de bazı kesimler, Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını söylüyor. Bu doğru mu?” oldu.

      Alman elçi Schulz, soruya şu yanıtı verdi: “Bence ‘kıskançlık’ doğru kelime değil. Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum. Almanya da zaten Türkiye gibi büyük bir ülke. Güçlü, başarılı ve çeşitlilik dolu bir ülke. Fakat Almanya’da birçok insanın Türkiye’ye çok değer verdiği doğrudur. Normal dönemlerde, yani pandemiden önce, örneğin 2019 yılında 5 milyon Alman’ın Türkiye’yi ziyarete gelmesi bunun göstergesi.”

     Almanya Türkiye seviyor, özellikle vatandaşlarımız , tatillerinde Türkiye Tercihi yapıyorlar..

     Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki köprü, metro ve Marmaray gibi projeler nedeniyle Batı ülkelerinin Türkiye’yi kıskandığını söylemişti.

Daha sonraları ise sosyal medyada Türkiye ile Avrupa devletlerinin yaşam şartları ve toplumlarının refahları karşılaştırılarak yapılan esprilerde “Almanya bizi kıskanıyor” ifadesi de sıkça kullanılmaya başlanmıştı.

     Sadece Almanya değil dünya : Su kaynaklarımızı, dört mevsimin aynı anda yaşanmasını, Türkiye de 54 ile hava alanı yapılması, oto yollar ve duble yollarla , tünellerle 2002 öncesi Türkiye den eser kalmamasını elbette kıskanan çok ülke var..

     Bugünden sonra çıkacak savaş, veya terör örgütleri ile ülkeleri böl parçala yut politikasının altında yatacak olan birinci sebep : Temiz su kaynakları olacaktır..

     Bu bağlamda Türkiye dünya kıskanıyor..

     Bugün petrol den daha kıymetli olan temiz su kaynakları..

     Petrol ve petrol ürünlerini kullanmasak bin sene kullanmasak bir şey olmaz, ancak susuz birkaç gün yaşaya biliriz? Suda bizde çok olunca Dünya Türkiye kıskanıyor..

    Akşam oturuyoruz : Almanya Türkiye Kıskanıyor , sorusu gündeme taşındı.. soruyu açanlar , Türkiye’nin kıskanacak nesi var diyerek ülkemizi kötülemeye başladılar..

    Bugün İstanbul Hava Limanı dünyanın kıskandığı bir proje..

    Kanal İstanbul projesi aynı : CHP her ne kadar yaptırmam desede iş başladı..

    Temiz su kaynaklarımız, dört mevsimi bir anda yaşamamız, güneşimiz, doğal güzelliklerimiz ormanımız, Şehir hastanelerimiz , Milli Savunma Sanayimiz dünyanın kıksandığı projelerimiz ve gerçek bu..

    Siz Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözünün neresini alır nasıl bir başlık çıkarısınız orası sizin bileceğiniz iş ama gerçek de bu !

    İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi