Yeni Bir Umut !

Yeni Bir Umut !
Bin derdim var ! üzerine bir dertte sen koyma ! : 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bugüne kadar geçen süreçte , bakan geldi, bakan gitti, hep baktılar ama bizi göremediler.. Kahramanmaraş'ta ne olacak bununla ilgili açık ve net bilgi alamadık.. açıklayanda olmadı ! bakalım bugün yeni bir gün yeni bir umut..
Dağ başlarına yapılan TOKİ konutlarına kim nasıl gidecek gelecek insanlar orda nasıl yaşayacak bunu zaman gösterecek.. ben umutlu değilim..
Elbistan soğuk bir ilçemiz.. kışın çok soğuk olur.. : Karaelbistan yapılan konutların yeri doğru ancak ısı iyi hesap edilmesi gerekir.. Şardağı kuzey kışın güneş almaz.. Buraya yapılacağına Şeker fabrikası tarafına güneş gören yere yapılsa çok doğru olurdu.. ama iş işten geçti konutlar bitmek üzere inşallah Elbistanlı o konutlarda sınır diyorum.. dua ediyorum başka da çaremiz yok..
Elbistan Göksun yolu üzerine yapılan Afşin Afet konutlarının yeri güney cephe ve yol üzeri olması ile doğru, ancak zaman içinde Afşin Merkezi bu ana yol üzerine kayar onu da bugünden görmek gerekir..
Bu sebeple Afşin Planlamasını Atlas tepe güney batı sırtında yeniden planlanması gerekir.. Bu da şunu gösteriyor ki : Afşin ilçesi çok değil 10 yıl sonra Elbistan Göksun yolu üzerinde bir ilçe haline gelecektir.. Merkez cazibesini kaybedecektir.. Kaymakamlık belediye ve kısaca Kamu Külliyesi Elbistan Göksün yolu üzerinde planlanmalı..
Ağyarda yapılan konutların yeri baştan sona yanlıştır.. o konutlar vatandaşın başının belası olacaktır.. TOKİ den 100 TL alırlarsa 50 TL geri satamazlar beş kuruş etmez yazık , devletin parasına yazık , milletin parasına yazık.. hangi akılla buraya konut yapılır anlamış değilim.. Örnek görecekseniz Bitlis gidip görün.. örneği var..!
Önsende : Karşıyaka ilçesi kurulmalı, Buraya yapılacak olan konutlarla Kahramanmaraş Merkez 3. ilçe kurulmalı bunun planlamasını bugünden yaparak, Kaymakamlık, Belediye , diğer resmi kurumlarla birlikte Kamu külliyesi alanı oluşturulmalı , TOKİ kanalı ile Kamu Külliyesi temeli de atılarak yeni ilçe camisi okulu, belediyesi, kaymakamlığı, hastanesi ile yapılmalıdır.
Şehir merkezinde yerinde dönüşüm diyerek: eski sokakları eski hali ile yapacaksak bu çok yanlış olur.. bir kaç gündür yazıyorum.. geçmiş yazılarımı okuyunuz, Kahramanmaraş yeniden planlanmalı, yer altında otoparkları, geniş cadde ve sokakları, yeşil alanları ile cazibe merkezi haline getirmemiz gerekir..
Şehir içinde eski mahallelerde kentsel dönüşüme hız vererek, Şehir merkezini dağıtmamamız gerekir.. Her dağ başına bir ev yaparsak burası büyük köy olur..
sözün özü : Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun , Denizli valiliğine, giderken yerine Merkez den vali Mekerrem Ünlüer getirildi.. Denizli valimize başarılar dilerken, yeni valimize hoş geldiniz diyorum.. Yeni valimizle bakalım şehrimize hangi yenilik gelecek hangi sorunumuz çözülecek zaman içinde göreceğiz..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi