Basın Meslek Odası Kurulmalı

Basın Meslek Odası Kurulmalı
Anadolu Basın Bitti diye : Afaki siyaset yapan sayın Milletvekilleri , Anadolu Basın güçlendirmek istiyorsanız: " Basın Meslek Odası Kurulmalı" çok iyi bir kanun ile basın meslek odası kurulursa basın kendiliğinden güçlenecektir.
Sizler Anadolu Basın sahip çıkmak mı istiyorsunuz ? önce : gazetelere bir abone olun Anadolu basın maddi güç verin.. TBMM kürsüsünden konuşarak bu iş olmaz, kanun teklifi hazırlayın TBMM geçirin yasalaşsın.. Basın Meslek Odası kurulsun,, o zaman Anadolu Basın ayağa kalkar..
Bu nasıl olmalı derseniz : Türkiye Barolar Birliği gibi… Eczacılar Odaları Birliği gibi. İnşaat Mühendisleri, Mimarlar Odaları gibi.. yani bu " Basın Meslek Odası" na kayıt yaptırmayan bir kişi gazetecilik yapamamalıdır..
Son düzenleme : SSK yönü ile gazetelere yük getirse de bir yerde bu mesleği ciddi yapan ile yapmayanı ayrıştırma noktasına geldi.. Bugün Gazeteciler Birleşerek BİK kayıt yaptırmaya başladılar..
Kahramanmaraş iyi : iki veya 6 SSK personel istiyor, şöyle 30 büyükşehir içinde Kahramanmaraş en tabandaki sayı 55 Sigortalıya kadar çıkan iller var..
Burada şu görülüyor ki : Ben bunu iki yıldan beri söylüyorum.. Anadolu Basın Birleşecek daha güçlü yayın yapacak.. yapmak zorunda.. eli kalem tutan , yazan 6 gazetecinin veya 7 gazetecinin bir araya geldiğinde tıklama oranını çok kısa sürede yakalayacaktır.
Kahramanmaraş gibi bir ilimizde 120 adet internet haber sitesi kuruldu.. Resmi kurumlar hangisine ilan versin, verse herkes istiyor.. vermese aleyhinde yazıyor.. böyle gazetecilik olur mu ? , Resmi kurumlar 120'sine birden ilan veremiyor ilan verdiği site için iyi, veremediği için kötü oluyordu.. bir de korsan yayın yapanlar vardı..
Bugün görüyoruz ki : Gazeteci arkadaşlarımız birleşiyorlar sayı belki 20 düşecek böylece daha kaliteli daha güzel haber siteleri ortaya çıkacaktır. Şöyle siteleri gezdim: Ramazan Bayramı ilanı duruyor bazıları en son 20 gün önce haber girmiş , bu da gazeteci , ben hergün köşe yazıyorum ben de gazeteci oluyorum.. özel haberler yapıyorum onlarla aynı kefeye konuyoruz, bizim emeğimize yazık değil mi ?
CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, yerel televizyon kanalları ile yerel gazetelerin sorunlarının araştırılarak sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tespit edilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.
Aslında bu önergeye gerek yok sorun belli : " Basın Meslek Odası kurulması gazetecilik mesleğini etik kurallara uyar hale getirecektir..
Kimse kusura bakmasın : Gazetecilik Mesleğini hakkı ile yapanlara saygı duyuyorum, ama korsan yayın yapan bizim emeğimizi çalanlara da iyi demiyorum..
Künyesi yok, telefonu yok, sahibi yok, sorumlu yazı işleri müdürü yok, nereden yayın yaptığı belli olmayan gazete veya internet sitesi birine çamur atıyor , tutmasa da izi kalıyor, sonra tüm gazeteciler kötü insan oluyor..
Ekmeğini hakkı ile yiyen gazetecilerin hakkını çalan bu kişiler , piyasada daha çok iş yapıyor.. bu da acı ama bir gerçek..
Bugün gelinen nokta da : Resim kurumlardan Reklam alacaksa , Kahramanmaraş için en az 2 SSK'lı , Resmi ilana baş vuracaksa 6 SKK Sarı Basın Kartı alayım derse 4 SSK çalıştırmak zorunda.. Basın İlan Kurumuna ve Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığına kayıt olmak zorunda..
Her personel için 5 m2 yer, Tıklanma oranı ve getirdiği şartlar ağır gibi olsa da bu mesleği severek yapan arkadaşlarımız birleşerek bu engelleri aştıkları gibi basın bir güven gelecektir.. TBMM Tüm partilerin vekilleri el birliği ile Basın Meslek Odası yasası çıkarırsa o zaman çok daha güzel olacaktır.. sorunlar belli fazla söze gerek yok..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi