Maraş'ta Özhaseki Depremi !..

Maraş'ta Özhaseki Depremi !..
6 aydır çivi çakılmayan Kahramanmaraş Merkeze 6 ay sonra ilk harç ile moral bulması beklenirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, " Orta Hasarlı binaların tümünü yakacağız," bombası ile 10 Ağustos Özhaseki depremi yaşandı..
Pimi çekilen bombayı Bakan Mehmet Özhaseki , Kahramanmaraş'ın tam orta yerinde Ak Parti İl Başkanlığında halkın içine atması ile patlama şiddeti çok fazla oldu.. 11 ilden his edildi. şehir bir anda ayağa kalktı.. kimi 10 Ağustos Mehmet Özhaseki depremi dedi.. kimi vatandaş ise Mehmet Özhaseki Kahramanmaraş bombardımana tuttuğunu söyledi. Depremden zarar gören 11 il bu depremden veya bomba patlamasından etkilendi.
6 aydan beri belki 60 defa yazmışım bir kere daha yazmak istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belki okur da derdimize bir çare olur..
Deprem bölgesinde : Hasar tespiti doğru düzgün yapılmadı.. yapılanın çoğu yanlış: çok rahat söylüyorum yüzde 80 yanlış, bugün Kahramanmaraş'ta sağlam binalar yıkılıyor..
Demir direklerle ayakta zor duran ise az hasarlı oluyor işte böyle bir adaletin yaşandığı şehirde 10 Ağustos Mehmet Özhaseki depremi şehir halkının yerle bir etti. sağ kalanlarda isyanları oynuyor..
Ak Parti İl Başkanlığında Pimi Çekilen bombayı atan Bakan Mehmet Özhaseki , Ramada da düzenlenen sivil toplum kuruluşu başkanlarının katıldığı toplantı da ise : çok fazla tepki gelmesi, sosyal medya da ağır eleştiri gelmesi üzerine : " Eğer ille de 'Biz bu orta hasarlı binamızı güçlendirmek istiyoruz.' diyorsanız, raporları alın, müracaatınızı yapın, belediyeden ruhsatınızı alın devam edin." yıkmak gerekmiyor diyerek toparlasa da , bir anda deprem bölgesine bomba gibi düşen bu haberi düzetmek pek kolay olmadı. Bölgeden arıyorlar , yok diyoruz ama bizede inanmıyorlar.. Orta Hasarlı binalar isteyen yıkacak yerinde dönüşüm yapacak istemeyen güçlendirme yaparak yoluna devam edecek diyoruz kimse inanmıyor.. yıkılacak yaygarası ağır bastı.
Kolon ve kirişlerinde kılcal çatlak bile olmayan bina orta hasarlı, yıkılmak üzere olan demir direklerle ayakta duran binanın az hasarlı olduğu Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman , Hatay da bu tespitlerin doğru yapıldığını kim söyleye bilir..
Süreç doğru yürütülmüyor.. yapılan işler baştan sona yanlış.. Sayın Bakan söyledi: " 350 bin Kahramanmaraşlı il dışında yaşıyor.. böyle devam eder giderse Kahramanmaraş haritadan silinerek başka şehirlere herkes göç edecek bugün yapılan benim anladığım devlet eli ile buna zorlanıyor..
Bir defa : Komşu illeri bilmem ama Kahramanmaraş'ta adalet kalmamış.. derebeyliği hüküm sürüyor.. fakir fukaranın evleri bir bir yıkılıyor , yıkılması ayrı sorun, yağmalama ayrı sorun, güçlendirme yapacağım soygunu ayrı bir soygun şehrin sahibi yok.. yazık.. şehri ve halkımızı soyan soyana !..
Sayın Bakan Mehmet Özhaseki den önce gelip giden bakanlar "Sadece Bakıyor " idi.. bakıp gidiyordu , Özhaseki bu gelişinde 10 Ağustos depremi , yada 10 şiddetinde Özhaseki depremi olarak şehri yıkıp geçti gitti.. ne diyelim bugün cuma dua dua . Allah bizlere yardımcı göndersin ! Dua dostlar Dua !... Biz atılan temelin sevincini bile yaşayamadan onu unuttuk şimdi canımızın derdine düştük.. yazık ! , yapılan hizmetleri gölgede bırakmak diye buna denir !
iyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi