Sokak köpekleri bahane!

Sokak köpekleri bahane!

Sokak köpeklerini bahane ederek kendilerince hayvan hakları diye toplum üzerinde karışıklık çıkartmak isteyen güruhlar var. Dün ağaç bahane edilerek devlete karşı çıkanlar bugünde hayvan hakları diye ortaya çıkarak çığırtkanlık çıkarma hesabı yapıyorlar.

Acaba bu sözüm ona hayvan hakları savunucularının birine köpek saldırsa ve birçok yerinden yaralansa hastanede acılar içinde kıvransa nasıl bir düşüncede olur? Tabii temennimiz hiç kimse bu duruma maruz kalmasın.

Hayvanları koruma kanunu üzerinde değişiklik yapılması gündeme yerleşince tartışmalar aynı anda başladı kanun değişikliğine engel olmaya çalışan odaklar ve bunları destekleyenler var. Sokak köpekleri artık ciddi bir mesele olmuştur. Sokak köpeklerinin çocuklara, kadınlara, insana saldırmasına göz yuman zihniyetlere ne demeli?

Muhalefetten koro hallinde yine aynı ses CHP, DEM, İYİ Parti SP ve TİP yasa teklifine karşı geliyorlar. Meclis komisyonunda taşkınlık çıkararak daha ne kadar köpek saldırılarını izleyecekler. Kurban Bayramında dahi dini vecibelerini yerine getirmek isteyenlere karşı çıkarak hayvan katliamı yapılıyor diyen zihniyetlerin eline fırsat geçti. Yaratılmışların en üstünü olan eşref-i mahlûkat insana karşı köpek saldırılarını görmezden gelenler medeniyet köklerimizden bihaber olanlardır. Ceddimiz âli Osmanlının aç kurtları doyurmak için kurduğu vakıf dünyada hangi ülkede, hangi medeniyette görülmüştür. Aç kurtları doyuran bir medeniyetin varisleri olan necip milletin evlatları sokaklarımızda gezen ve bekçilik yapan bu köpeklere hiçbir şey yokken eziyet yapar mı?

Hayvan haklarını idraklerinde barından bu millet hiçbir zaman bilinçli bir şekilde hayvanlara zulüm etmez ve etmemiştir. Hayvan hakkı çok mühimdir. İnsan insanla helalleşebilir, hayvanla nasıl hesaplaşacaksın? Sokak köpeklerinin gün geçmiyor ki, bir saldırısı vaki olmasın. Bu saldırılara karşı tedbir alınmazsa yarın okulların açıldığında daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Kanun düzenlemesine karşı çıkanların bir kısmı da rant peşindeler. Petshoplar büyük bir sektör oluşturdu. Köpek mamaları ve diğer gıda ürünlerini üretenler ve satışını yapanlarında kanun düzenlemesine karşı çıkmaları hayvan haklarını koruma değil hesap başka! Acaba bu satışı yapılan köpek mamalarını kontrol eden var mı? Köpekleri bu denli saldırgan eden mamalara katılan bir madde olmasın. İnsanın aklına gelmiyor değil. Özellikle ithal edilen mamaların kontrolü iyi yapılması elzemdir.

Yazımı yazdığım sırada kanun teklifinin kabul edildiği haberini aldım. Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeleri içeren hayvanları koruma kanununda değişiklik yapılmasını öngören Kanun teklifi TBMM Tarım ve Köy işleri komisyonunda kabul edildi. Başıboş köpeklerle ilgili yetki belediyelere verildi. İnsanlığın faydasına olacak bir kanun teklifinin üç oturum 18-14-14 - 46 saat sürmesi düşündürücü.

Asil milletimiz öyle köklü bir medeniyete sahiptir ki, dünyanın hiçbir medeniyeti bizim medeniyetimiz kadar merhametli olamamıştır. İnsan hak ve hukukuna saygılı davranmamız gerektiği ve koruduğu gibi, hayvan hak ve hukukunu da korumuştur. Sokak köpekleri ile kanun teklifinin kabulü yerinde bir karar olmuştur. Bu demek değildir ki, sokak hayvanlarının sonu geldi. Kanuna karşı çıkanların bilmesi lazımdır ki, Türk milleti kadar hayvan hak ve hukukuna saygılı başka bir millet yoktur.

Şimdi top belediyelerde bekleyelim görelim.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
İbrahim İnal Arşivi