Emekliler Şükür Etmeyi Unuttu !

Emekliler Şükür Etmeyi Unuttu !

Genç emekliler , geçmişi çok bilmezler ama yaşlı emekliler şükür etmeyi unuttular.. EYT baştan sona yanlıştı.. neyse oldu.. bizim çalışıp üretmemiz gerektiği zaman gençleri emekli ettik..

Kahramanmaraş’ta : bir zeytini üç defa ısırarak ekmeğine katık yapmadık mı ?

Çarşı ekmeğinin içine bir lahmacun koyarak dürüm edip yemedik mi ?

Bir kilo pirinç almak için Çokobirliğin önünde 3 gün yatmadık mı ?

Yağ kuyruğu, şeker kuyruğu, sigara kuyruğu, SSK da fiş , doktor, ilaç kuyrukları , benzin , gaz yağ kuyruklarını ne de çabuk unuttuk.. öyle mi ?

Bizim çocukluğumuzda bisikletimiz yoktu , bugün otomobil beğenmiyoruz !

Yamalıklı elbise giyen kalmadı, herkesin evinde en az 5 takım elbisesi var ama şükür kalmadı !

En fakirimizin bile evinde , mutfağında bugün çeşit çeşit yiyecek var ! Pahalı diyoruz eleştiriyoruz ama şükür edemiyoruz..

Kıbrıs harekatı yapmıştık..1974 yani 50 yıl önce bugün : Memur , işçi , emekli çalışanların maaşı ödenemiyordu.. kasa tam takırdı.. Maaşların 4/1 veya yarım ödendiği zaman herkes sevinirdi ama bugünkü kadar isyan yoktu ! Herkes çok şükür derdi..

Kıbrıs’a çıkarma yapmışız her yerden ambargo yiyoruz , benzin yok, gaz yok, yağ yok, Türkiye de hiçbir şey yok , az bir şey gelirse oda az miktarda sıra ile satılırdı ama büyüklerimiz isyan etmezdi ?

50 yıl sonra bugün gelin olaya yeni ufukla bakalım : Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis katıldığı bir televizyon programında skandal sözler kullanarak Türkiye’yi tehdit etti.

F 35 Bir gece Ankara’ya geliriz dedi..

Diyelim geldiler ! Savaşın kazananı olmaz, azdan az , çoktan çok gider ! Türkiye eli armut toplamıyor oda vurur !

Savaş da ne olur onu söyleyim size : Türkiye de üretim durur ! Her zaman ki gibi parası olanlar ülkeyi Terk ederler , Rusya ve Ukrayna da bunu gördük bugün çoğu Antalya, Mersin civarında yaşıyor.. o misafirlerde başka ülkeye güvenli yere gider parasını orada harcar bu bölge tamamen boşalır..

İhracat durur ! , hatta tarlada ki ürünü toplayıp hale getirecek adam bulamazsın , bakkallarda marketlerde bir şey kalmaz, Perişanlık diz boyu olur, Rusya Ukrayna savaşı sebebi ile bugün bu durumu onlar yaşıyor.. Ukrayna da su bulamıyorlar un bulamıyorlar..

Her şey birden tersine döner : Bugün az dediğimiz o emekli maaşını da alamayız , alsak bile bununla yiyecek ürün bulup alamayız

Bugün bize düşen : az çalışan az çalışacak emeklisi genci zengini, fakiri herkes çalışacak herkes az çok üretim yapacaktır..

Üretmeyen- yurt dışına mal satamayan ülkeler batmak zorunda, Türkiye olarak bizler hep çalışacağız emekli olduk diye bir köşede yatmamız yanlış az çok günlük 8 saat değilde 4 saat bile olsa çalışarak üretim yapmalıyız..

Ülkemizin ekonomik sıkıntıdan kurtulmasını yolu budur, alım gücünü artırmanın yolu budur.. ülke olarak çalışmak zorundayız , çok şükür demek zorundayız..

Düne Bakarak bugün çok şükür iyi durumdayız demeliyiz..

Kapının önünde : Bizi bekleyen bir felaket var aman dikkat diyorum..

iyi günler


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi