Siyaseti Albastı !

Siyaseti Albastı !

Eskiden bu kadar hastalık, bu kadar doktor olmazdı ! Üç beş hastalık vardı bunlardan biri de Albastı idi..

Şimdi nerede ise her hastalığın uzman doktoru , hocası var günümüzde..

Ancak : Siyasetin yok ! Albastının çaresi yok gibi görülüyor ama var ilacı bende !..

Siyasette ve genç nesil Albastı bilmez ama yaşlılar çok iyi bilir , nedir bu Albastı hastalığı derseniz !

Albastı ne demek ? Albastı (Tatarca, Kırgızca, Kazakça: Албасты, Çuvaşça: Алпастă, Azerice: Albasdı, Rusça: Албасты́) - Türk ve Altay mitolojilerinde bir çeşit kötü ruh ve onun neden olduğu ruh çarpması. Albıs’ın (veya Alkarısı’nın) neden olduğu ruh hastalığı ki bizim siyasette binlerce yıl önce bu hastalık girmiş olduğunu görüyorum..

Ben varsam o parti var ! Ben olmazsam o parti yok olmaya mahkumdur.. !

Ak Partiyi bugün Albastı bu hastalıktan kurtulması gerekir doktoru da benim hastalığın ilacı bende !...

Kurur , Kibir , ben bilim ben bilirim , diyerek bugünlere geldiğimizde bulunduğu yeri göremeyen Albastı ‘ya yakalanan vekiller, yöneticiler !

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğruyu söylemeyenler, Albastı ile gününü gün edenler.. Ak Partinin altına dinamit koyanlar ! Albastı onları yakıyor..

Albastı’ya yakalanları Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine göndermek gerekiyor ki , bu şehir derinden bir nefes alsın !

Maraş’a ne oldu demeyin : Çok şükür Maraş’ta bugün hastane ve hekim kalmadı, sağlık teşkilatı çöktü yerlerde geziyor..

Albastı hastalığı sebebi ile bir il başkanı ataması yapamadık..

6 ay sağlık müdürü atayamadığımız gibi ! 36 senede bir hava alanı konusunu çözemediğimiz gibi..

Ak Parti : İl ve ilçe başkanlarını yönetimlerini bir türlü belirleyemedi.. Yeniden Refah Partisi kaynıyor, MHP de ciddi sıkıntı görülüyor.. CHP en rahat parti olarak görülüyor ama onları da Albastı !..

46 derece sıcaklık olunca Kahramanmaraş Siyasetini bugün Albastı ! İle 46 derece ateşle mücadele ediyor ateşi düşürmeye çalışıyor.. bir kere Albastı bu ateş düşer mi bilemiyorum..

Albastı hastalığı siyasette çok şeyi ifade eder. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’a ayrı bir dosya açar mı orasını bilemiyorum..

Yüksek ateş , Temmuz sıcağı ile yüksek ateşle ortaya çıkan, bir hastalık Albastı temizliğe dikkat edilmediği için meydana gelen hastalık. Bunlara bağlı baygınlık. Bir çeşit korku halidir.

Benim yerime Belediye Başkan adayı olacak, benim yerime milletvekili adayı olacak denilerek ufuk vizyonlu insanlar partiye yaklaştırılmıyor, bu hastalığı yakalanan kişinin de tedavi olduğu da bek görmedim..

Albastı : Kahramanmaraş’ta siyaseti bitirecek gibi duruyor..

Koltuk belası, Albastı ile birleşince bizim Ak Partili vekiller, Bakanlar, Siyasilerimiz : Sanayicinin ambarlarında tavana kadar yığılan malı görmüyorlar, İhracat kilitlenmiş nasıl açarızı düşünmüyorlar.. Müzmin sebeple SSK Vergi borcu 18 aydır birikmiş bunu görmüyorlar..

Muhasebecilerin ne çektiğini bilmiyorlar.. Bugün Fabrikalarımızın depoları , ambarları ağzına kadar mal dolu bunu satmak için Sanayicinin önünü açmaz isek yarın bir gün Sanayici de Albastı olacak bugünden ben söylüyorum..

Türkiye Kurtuluşu : üretim, ihracat, çok çalışmak ! Az tüketim, çok ihracat !

Albastı dan kurtulun Maraş ve ülkemiz işine baksın yeter artık !

İyi günler

Hayırlı cumalar dostlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bekir Doğan Arşivi