Sohbet Zamanı !

Sohbet Zamanı !

    Önceki gün Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Celalettin Güvenç beyle hoş sohbet etme imkanı bulduk..

    Manşet Gazetesi Sahibi Arslan Deveboynu, Bugün Gazetesi Sahibi Mehmet Yüzbaşıoğlu, Kahramanmaraş Gazetesi çırağı Bekir Doğan olarak, sakin sesiz ortamda çok güzel bir sohbet yapma imkanı bulduk..

    Kahramanmaraş meselelerini, Türkiye gündemini enine boyuna konuştuğumuz uzun sohbet de biz bildiklerimizi vekile söyledik, o TBMM İçişleri Komisyon başkanı olarak Sayın Güvenç  bildiklerini bize anlattı..

    Bu güzel sohbetten her şeyi yazmak mümkün değil, aile içi sohbet oldu, mahrem konuları konuştuk.. onlar bizde saklı..

    Bu sohbet zamanında şunu gördüm ki :

    Karşılıklı diyalog ile bir çok meselenin doğru adrese gittiğini gördüm..

    Gurur – Kibir bir kenara bırakarak bunu  tüm vekiller, belediye başkanları yapmalıdır..

    Bir konuya açıklık getiriyorum: Basın toplantısı ayrı bir konu, bir iki, üç gazeteci ile sohbet etmek, bugün sohbet zamanı demek ayrı bir konu..

    Basın toplantısı dediğiniz zaman : ayrım yapmadan gazeteci arkadaşlarımızın tümünü çağırmanız gerekir..

    Sohbet zamanı derseniz: istediğiniz gazeteci ile sohbet edersiniz bu bir başkasını da ilgilendirmez..!

    Bir birimizi anlamamız, dinlememiz gerektiğine inanıyorum..

    Birkaç gün önce : Niyazi Kara ile Şahin Balcıoğlu ziyaret ettik, hoş sohbet yaptık, biz onu dinledik, o bizi dinledi. Karşılıklı hoş bir sohbet oldu..

     Sohbet zamanı sonrasında : Herkes mutlu oldu.

     Buradan sesleniyorum: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, böyle sohbetlere çok fazlası ile ihtiyacı olan bir başkan..

     Sadece Hayrettin Güngör mü ? elbette hayır, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, diğer ilçe belediye başkanlarımız.. Milletvekillerimiz siyasi partilerin il başkanları ilçe başkanları ve Sivil toplum kuruluşu başkanlarının basınla sohbet yapmaya ihtiyacı vardır..

     Bir gün sabahtan akşama kadar yürüyerek esnaf ziyareti yapıncaya kadar, üç beş gazeteci ile üç saat sohbet toplantısı yapsa çok faydalı olacağına inanıyorum , çok fazla kişiye ulaşacaktır..

     Sivil toplum kuruluşları, çarşı – Pazar esnaf ziyareti o da gerekli ama ondan önce Basın gücünden de yararlanmak gerektiğine inanıyorum..

     Şehrimizin bir çok meselesi var, Gazetecisi, siyasetçisi , belediye başkanı, valisi, memuru , amiri bunu el ele vererek çözmeliyiz..

     Bunun içinde konuşmamız gerek : Diyalog içinde olmamız gerek.. “Sen sensin, ben benim !” der bir birimize rest çekersek bir yere varamayız..

     Sayın Celalettin Güvenç gibi, diğer vekillerimizde basın mensupları ile üçer beşerli guruplar halinde bir araya gelmesinden çok fayda olduğuna inanıyorum..

     Ünlü ozanımız Aşık Mahsuni Şerif

     “Ben de bir insan oğluyum, Bırak beni konuşayım, Bir başım, bir beynim vardır, Bırak beni konuşayım ,” diyor ya herkes konuşsun ! tabi hakaret etmeden.. medeni ölçüler içinde..

      Bir başım bir beynim vardır. / Bırak beni konuşayım / yine sana danışayım,!” diyor ya ozanımız bizde öyle yaptığımız gün mesele bitecektir.. konuşalım, danışalım , bir birimize bildiğimizi bilmediğimizi öğretelim..

      Bizdeki hastalık: Koltuğa oturan, kendisini büyük adam görüyor, oradan hiç inmeyecekmiş gibi yapışıyor, herkesden kendini akıllı görüyor, başkasının fikrini söylemesine bile müsaade etmiyor..

     Oysa 5 yaşındaki çocuğun bile çok güzel fikirleri oluyor bunlardan yararlanmak gerekir.. Sohbet etmek gerek, sohbet eden çok güzel bilgileri elde eder..

     Ben bilirim yok, herkes bilir ortak akılı kullanmak gerekir..

     Meslek taşımız :  Arslan Deveboynu ve Mehmet Yüzbaşıoğlu ile birlikte sayın Vekilimiz Celalettin Güven ile güzel bir sohbet oldu devamını diliyoruz..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi