Seçilip de Vekil olamayan !

Seçilip de Vekil olamayan !

    Oda seçimleri gündemin birinci maddesi olsada : Milletvekili aday adayı olacak dostlar ise artık sinyal vermeye başladı.

    Az bir tarihi bilgi vermek gerekirse :

    Bir Kibar Özdemir aplamız var, Milletvekili adayı oldu.. çok fazla oyla seçildi.. o dönem CHP Barajı aşamadığı için seçildiği halde milletvekili olamadı..

    Seçilmiş vekilimiz Kibar Özdemir , gönüllerin vekili oldu..

    İkinci gönüllerin vekili ise : Faruk Atlı

    Geçen dönem ise İyi Partiden Kahramanmaraş Milletvekili adayı olan Dr. Faruk Atlı, milletvekili oldu. Herkes tebrik etti.. sonra , son hesap da CHP den Ali Öztunç kazandı dediler ve Faruk Atlı bey vekil olamadı..

     Ama o oy verenlerin gönlünde : Vekil oldu..

     Basın mensupları : Mesut Tuğrul, Neşe Yıldızhan, Halil Hınaz, Mehmet Fiskeci beyle geçtiğimiz gün Sayın Faruk Atlı beyle bir araya geldik..

     Faruk Atlı bey : asalet göstererek , ben geriye dönüp şöyle oldu böyle oldu demiyorum, Ali Öztunç beyi de ilk tebrik eden ben oldum, kavga etmeye gerek yok, kısmet ve kader diyorum” diyerek asalet gösterdi..

     Faruk Atlı , sıfır dan partiyi kurdu, il başkanı oldu, milletvekil adayı oldu. Seçimi kazandı ama Ankara ‘ya gidemedi..

     Bir gazeteci arkadaşımız var: Seçim yapılır biter , son baharda erken seçim var ! der ve sürekli erken seçimi gündem de tutmaya çalışır..

     Erken seçim, seçim ama nerede ?

     CHP ve İyi Parti de son dönemde gazeteci arkadaşımız gibi , erken seçim demeye başladı..

     Erken seçim olur mu ? , bana göre olmaz 2023 de olur, bir gün veya birkaç saat erkene alabilirler.. Bir gün erken olursa şaşmayın !

     Sevgili dostlar: Faruk beyi dinledim, benim gördüğüm İyi Partiden yeniden Milletvekili aday adayı olduğunu açıklıyor.. Faruk beye göre de 2022 son baharında erken seçim olur diyor..

     Partisi : Birinci sıra verilir mi ? , yeniden aday olur mu ? Partisi gerekli oyu alır mı ? seçim ne zaman olur, erken mi ? geç mi olur, veya Rusya, Ukranya, Kırım ABD savaşı olur, boğazlar bize sıkıntı olur, savaşın bir köşesinde yer alır hiç mi ? seçim yapmayız bunu zaman gösterecek.. ama herkesin gönlünde bir aslan yatıyor..

     Opr.Dr.Faruk Atlı bey , şöyle böyle geriye dönüp bakıyorum 40 yıldır tanırım, Mustafa Doğan ağabeyin damadı olması sebebi ile ayrı bir yakınlığım var, Benim Kayın Bilader İyi Parti önceki dönem il başkanı Davut Sarı , candan yakın arkadaş olmaları sebebi ile de ayrı bir yakınlığımız vardır..

     Anketler, söylemler, partiler, birleşmeler, şöyle veya böyle demeler.. Hangi parti , hangi parti ile seçim iş birliği yapacak tüm bunlar konuşulan konular..

     En son ortaya çıkan tablo da : “Ak Parti İyi Parti seçime birlikte gidecekler gibi “ söylemler televizyon kanallarında sık sık konuşulmaya başladı..

     Siyaset bu : kimin nerede duracağı saat ve dakika değişir.

     Bu bağlamda : Faruk Atlı bey, Kahramanmaraş siyaseti için gerekli olan ve TBMM olması gereken bir dostumuz..

     Bu sebeple : Kahramanmaraş’ta taban da karşılığı olan bir siyasetçidir.. TBMM olması gerekiyordu ama olmadı !..

     Önümüzdeki dönem de : Milletvekili olmalı diyorum..

     ABD Türkiye üzerinde siyasi oyunu ve planı var, siyasilerin oyun ve planları var, bir de Allah’ın hesabı var ki o tüm hesapları alt üst eder, bekleyip göreceğiz..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi