Maraş demek, Yavaşı demektir !

Maraş demek, Yavaşı demektir !

     Biz konuşuruz, şikayet ederiz, yapmaya çalışanın ayaklarını çekeriz, yaptırmamak için çalışırız, sonra şikayet ederiz , tüm buna rağmen işimiz yavaş yavaş gider, Maraş demek yavaşi demektir.. Yapılandan kendi hesabımıza pay çıkarız.. biz buyuz..

    1970 yıllarda Üniversite yapma ve yaşatma derneğini kuran Maraşlı 1992 yılına kadar Üniversite konusunu konuştu durdu..

    Hilton oteli yapılacaktı : Fuhuş yapılacak diye karşı çıktık..

    Çırçırların rövanşta olduğu dönem de : Bir Sanayi bölgesi kuralım çalışması başladığını 1980 yıllara geldiğimizde ise bunun adının : Organize Sanayi Bölgesi olması gerektiğini görüyoruz Kavlaklı Organize Sanayi bölgesi için verilen mücadeleler film şeridi gibi gözümün önünden gelip geçiyor..

     Maraş havasını kirletir diye yapılan şikayetleri biliyorum.. iptali için yapılan çalışma..

     1983 den sonra Kahramanmaraş Gaziantep yolu, Kahramanmaraş Adana Yolu üzerinde kurulan fabrikaların organize sanayi bölgesi olarak kabul edilmesi çalışması 1990 yılında başladı. Olurdu olmazdı tartışıldı durdu..

      KMTSO Onursal Başkanı Mehmet Balduk ve yönetimi çok emek verdi.. bir yandan ise TOMSUKLU Organize Sanayi bölgesi mücadelesi verilmeye başlandı..

      Kavlaklı Organize Sanayi bölgesi arsaları kısa zamanda dolması ve tesislerin üretime geçmesi ile yeni bölgeler arayışı sürdü..

      KMTSO eski başkanlarından Kemal Karaküçük , Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi için Başkan yardımcısı Serdar Zabun beyle verdiği emekleri biliyoruz..

      Gaziantep ve Adana yolu üzerindeki fabrikaların Organize Sanayi Bölgesine dönüşmesi için verilen mücadele sonunda özel kanunla kurularak çıktı..

      Kahramanmaraş Sanayicisine hayırlı olsun..

      Şimdi Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe Belediyeleri, KMTSO ortak olduğu Islah OSB kuruluşu yaparak ilk işi arıtma tesisi kurarak Kahramanmaraş Aksu çayı her gün bir renk akmasına dur diyecek..

      Sır Barajımız kirlenmeyecek..

      Uzun yıllar verilen mücadele : Şahin Balcıoğlu , Ak Parti iktidarı yani Aralık 2021 de görev başında bulunan bu yönetime nasip oldu. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun , geç oldu ama sonunda oldu.. yavaş yavaş da olsa oldu..

      Bugün evlenenlerin araçlarına yazdıkları bir söz: “ Aşkımız Göksun yolu gibi uzun sürsün, Arsan kavşağı gibi hiç bitmesin, Kavgamız ise Hava Alanı – Otogar  , kavgası gibi olsun..” öyle devam etsin !..

      Hava alanımız var : uçak seferi yok, Tren istasyonumuz var ! teren gelmez.. köy garajı gibi otogarımız var 3 yıldır çilesi bitmez.. yaptık yapıyoruz der gideriz..

      Ak Parti Gurup Başkanı Vekilimiz Mahir Ünal , “ Hava Alanını, Şehirler arası Otobüs terminalini , Tren İstasyonunu aynı yerde toplayacağız” diye sözü vardı.. Proje göstermişti..

      Biz Maraşlıyız ya : Maraş demek yavaşi demek, inşallah 2071 de bu üç unsuru bir araya getiriz , umudunuzu kesmeyin 2023 de temelini atarız 2071 de de bitiriz ama o günü bizim çocuklar görür mü ? orasını bilemiyorum..

     Eller : 12. Organize Sanayi Bölgesini kurdu , biz daha birinin kavgasını veriyoruz, sabah bunu şikayet ederiz, bu iptal edilsin diye de bir mücadele veriz , çünkü biz fitne kazanını kaynatmasını severiz, menfatımız da bile birleşemeyiz..

     Haydi hayırlısı diyorum: Islah OSB şehrimize hayırlı olsun.. Darısı Uçak seferlerinin konmasına diyorum..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi