KMTSO Ne Yaptı !

KMTSO Ne Yaptı !
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu Şairler tepesi , teras da basın toplantısı düzenledi.. : 6 Şubat 2023 gününden bu güne kadar ne yaptıklarını tek tek sıralayarak ne yapmadıklarını sordu.. ve ilave etti: Basın ile bundan böyle daha sık bir araya geleceğiz sanayici basın kaynaşma yapacağız" dedi.
Basın Mensupları ile : KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu 'unun sunumunu izledik: Buluntu : " Ben kendi isteğimle KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday oldum, seçildim hayırlı olsun ziyaretleri bile bitmemişti ki Asrın Felaketini kucağımızda bulduk.. o günden bu güne Kahramanmaraş'tan dışarı üç defa üç gün gide bildim. TOBB Seçimine, Ankara Toplantıya, Almanya'ya fuar diğer günler buradayım, bir yere de gitmiyorum, yüküm ağır bunu biliyorum şikayetçi değilim, Kahramanmaraş seviyorum, evim yatırımım burada , bu görev ben talip oldum görevimi hakkı ile yapmaya devam edeceğim.. Kahramanmaraş benim sevdam " diyerek güzel bir sunum yaptı.
Yüzlerce konuyu başlıklar halinde sundu.. bana heyecan veren Tomsuklu Tekstil İhtisas OSB de alt yapı işinin başlaması idi.. bir iki aya kadar burada fabrikaların temeli atılacak.. güzel haber , deprem sonrası en iyi haber.. TUSAŞ fabrikasının açılacağında unutmayalım..
Soru cevap bölümünde Gazeteci Mehmet Taş , KMTSO Onursal Başkanı Merhum Mehmet Balduk verdiği mücadeleyi anlatması , 17 Mayıs 2005 5084 sayılı teşfik Kanunu.. çıkması ve 5. bölgede Maraş'ın yer alması için verdiği mücadeleyi dile getirdi.
tam 72 ile teşvik vardı.. Afşin Elbistan Termik Santralı ve üretilen elektrik sebebi ile Zengin görülen milli geliri yüksek Kahramanmaraş teşvik yoktu.. Kahramanmaraşlı bizde 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşvik kanun da yer almalıyız hem de 6. bölge de diye bastırmaya başladık..
Kahramanmaraş Basın malını canını ortaya koyarak Teşvik kanunu içine alınması için çalışma başlattı.. Gazeteci Mehmet Taş Kendi gazetesini özel baskı, biz Kahramanmaraş Gazetesi olarak özel gazete hazırladık.. TBMM dağıtılmak ve Kahramanmaraş'ta kam oyunu bilgilendirmek üzere bastırdığımız gazeteyi Kahramanmaraş getrken, yorgunluk ve uykusuzluk sebebi ile 8 Mart 2004 de Adana yolunda uyuyarak trafik kazası yaptık.. kolum, ayağım kırıldı.. teşvik mağduru olduk..
Derdimiz neydi ? : Yatırım Teşvik Kapsamındaki İller arasına Kahramanmaraş girsin yeni fabrikalar açılsın herkes evine ekmek götürsün tek derdimiz bu idi.. aş olsun, iş olsun diyorduk..
Aracım Pert oldu. ölümden döndüm, seri ameliyatlarla bir yıldan fazla tedavi gördüm.. acısını bugün halen çekiyorum.. Teşvik mağduru ben oldum.. Ama Kahramanmaraşlı sanayiciler yeni fabrikalar yaptılar.. Kahramanmaraşlı kazandı.. bugün 170 binden fazla çalışana ekmek kapası oldu .Basın Mücadelesi sonuç verdi..
Yatırım Teşvik Kapsamındaki Bölgesel teşviklerden faydalanacak yatırımlar sektörle olarak iller bazında yeniden düzenlenmiştir Bölgesel Teşvik Kapsamındaki İller ve bölgeleri arasında artık Kahramanmaraş vardı.. Burada Basın emeği yok sayılamaz.. canlı şahidi ve mağduru benim..
Bugün gördüm ki : 2004 -05 yılında verilen mücadele unutulmuş, Basın o gün Kahramanmaraş Sanayine verdiği destek unutulmuş nasıl olmasın ki aradan geçmiş 18/19 sene elbette unutulur..
Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in sadece İslahiye ve Nurdağ ilçesi ile alakalı özel kanun çıkması yine basın desteği ile olacak bugün Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesi Basın mensupları göreve hazır ve sürekli eksikleri dile getiriyoruz..
Mesele uzun , bugünlük bu kadar yeter
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi