Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Kahramanmaraş Gazetesi
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
24
22:13 “Geçmişten Geleceğe Mektuplarla Bir Araya”
22:06 “Asya’dan Anadolu’ya Biz”
21:57 Gördes Köseler'de Geleneksel Köy Hayrı Coşku Dolu Geçti
15:39 KGK Meclis seçimleri tamamlandı
13:40 KSÜ’de “Hayata Yön Veren Edebiyat” Konferansı Düzenlendi
13:32 Kılavuzlu Köprüsü Görülmeyi Değer !
13:25 Ahır Dağı Caddesi’nde Asfalt Mesai
13:18 Elbistan Devlet Hastanesi Yolunu
13:14 Sosyal Etki Maratonu
13:06 İlçelere Büyükşehirden Otobüs !
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa
  2. Yazarlar
  3. Afşin Mermeri Satışa Başlandı
Bekir Doğan

Bekir Doğan

Yazarın Tüm Yazıları >

Afşin Mermeri Satışa Başlandı

Yayınlanma: 03 Mayıs 2021 Pazartesi 09:35

Afşin Mermeri Satışa Başlandı

     Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde çıkarılan Mermerlerin satışına başlandı. FMK Madencilik Afşin’e bağlı Başüstü mahallesinde açtığı Mermer ocağında hem ilçe,hem ülke hem de Dünya ekonomisine katkı sunuyor.

2020 yılının 10’ncu ayında başlayan Mermer ocağında ki çalışmalar da 2 farklı Mermer bulundu. Bu Mermerlere ise Efsus ve Caretta Caretta isimleri verilme çalışması yapılıyor.

      FMK Madencilik yetkililerinden Murat Öztürk, Firmamız 2017 yılında Fatih,Murat,Kemal ve Kazım olmak üzere 4 kardeşin bir araya gelerek aile şirketi olarak kuruldu.2020 yılının 6. Ayında ise Mermer üretimine  başladık.Şu anda ise ürettiğimiz Mermerlerin satış ve pazarlamasına başladık. Mermercilik sektörüne 30 yıldan bu yana hizmet ediyoruz. Firmamı Antalya merkezli kuruldu. Ve şu anda Fabrikamız faaliyette  Afşin’de ise ilk ocağımızı açarak Mermer üretimine başladık dedi.

      Efsus ve Caretta Caretta Mermerleri başta Ülke pazarı olmak üzere Dünya Pazarında Afşin adının duyulmasına da vesile olacak.

     Çıkarmış olduğumuz ürünlerin isim haklarına yönelik başvurular İzmir Üniversitesinde devam ediyor diyen Murat Öztürk,Fizibilite çalışmaları tamamlandı. Karotlar çıkarıldı. Patent çalışması devam ediyor.İnşaallah Afşin’imizde çıkarılan bu Mermer Efsus ve Caretta Caretta isimleriyle Dünya pazarına sunulacak. Tabi Mermerimizin bir tanesine Efsus adını verdik ki bu da İlçemizin adının Dünya ekonomi çevrelerinde duyulmasını sağlayacak ve İlçemizin tanıtımına katkı sunacak diye düşünüyoruz. Öte yandan diğer ürünümüze ise Doğaya,çevreye ve Doğal hayata katkı olsun diye Caretta Caretta adını vermeyi uygun gördük dedi.

      Mermer’in ocaktan çıktıktan sonra evlerimize ve iş yerlerimize gelinceye kadar ki süreci de anlatan İş Adamı Murat Öztürk, Eğer ki bu Mermer Afşin’de yada Türkiye’de bir müşteriye ulaşacak ise en fazla bir hafta sürer.Ancak Yurt dışı olunca bunun yolculuğu 4 ay sürmektedir. Müşterilerimiz Fabrikamıza geldiğinde ürünü canlı olarak görme ve beğenme fırsatı buluyor.Sağlamlığını test etme ve görerek seçme imkanı buluyor dedi.

60 Ülkenin katılımı ile İzmir’de 8. Ayda düzenlenecek olan Fuar için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Murat Öztürk, Bu fuarda çıkardığımız blokları sergileyerek yeni Pazarlara açılmaya çalışacağız dedi.

     Öztürk, Afşin’de çıkarılan Mermer’i hemen Ülke ya da Dünya pazarına sunmanın da ötesinde Uluslar arası bir Trend yakaladık. Biz en kaliteli ve en farklı mermerin peşindeyiz. Bu sene 8. Ayın sonunda İzmir’de Uluslarası bir Mermer Fuarı olacak. Bu fuar için tüm çalışmalarımızı tamamladık ve fuarda yerimizi alacağız. Gerek isim olarak gerekse ürün kalitesiyle Uluslarası pazarda saygınlık kazanmak istiyoruz dedi.

      Örümcek ağı ve benekli desenleri olan Mermerimize Caretta Caretta ismini verdik. Sarı ağırlıklı ve yine Örümcek desenli Mermerimize de Efsus adını verdik diyen Murat Öztürk, Ocağımızın açılmasında elbette bizlere manevi açıdan destek verenler oldu. Moral ve Motivasyon amaçlı Ocağımızı ziyaret ederek bizleri destekleyen Önce ki dönem Kaymakamımız Ali Edip Budan beye,Şu an ki Kaymakamımız Ahmet Can Pınar beye,Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven beye,Oda Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ürünlerimiz Ülkemize hayırlı olsun dedi.

      İş Adamı Kemal Öztürk ise, 2020 yılının 10’ncu ayında açılan Mermer Ocağının 3 aydır işlediğini söyledi.

      Biz Memleketimizin insanıyız diyen Kemal Öztürk, yatırımımızı da yine memleketimize yapmak istedik. Keşke herkes kendi memleketine yatırım yapsa da bu yörenin de ekonomisi ve istihdamına katkı sunsa mutlu oluruz dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Doğan
İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek
Bekir Doğan
Suriye İdlip ‘e Yardım
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi

Tuz Koktu! Zübükler Ülkeyi Nasıl Soyuyor?

24 Mayıs 2026 Pazar 12:26

Bugün Kılıç - Kalkan Ekibi Oldum!

23 Mayıs 2026 Cumartesi 07:20

Uykusuz Gecenin Sabahı !

22 Mayıs 2026 Cuma 06:15

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Zorundayız

21 Mayıs 2026 Perşembe 07:03

Ali Çam ve Reisin Yüzde 83 Oyu!

20 Mayıs 2026 Çarşamba 05:26

Türkiye’yi Tuzağa Kim Çekiyor?

18 Mayıs 2026 Pazartesi 21:49

Yıkım Çağı ve Biz!

17 Mayıs 2026 Pazar 09:24

İşi Ehline Vermek!

15 Mayıs 2026 Cuma 05:59

Vefa Göstermek ve Teşekkür!

14 Mayıs 2026 Perşembe 05:36

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ve Türkiye’nin Tarım Gerçeği

13 Mayıs 2026 Çarşamba 06:40
SON YAZILAR
Bekir Doğan
BekirDoğan
Tuz Koktu! Zübükler Ülkeyi Nasıl Soyuyor?
Gülay  Doğan
Gülay Doğan
Karadeniz’in Soğuk Sularında Kalan Çığlıklar…
Ali Aydın
AliAydın
SİYASETTE “MUTLAK BUTLAN” DEPREMİ
İbrahim İnal
İbrahimİnal
Aile Birliği Devletin Bekasıdır
Abdulhakim Eren
AbdulhakimEren
Anneler Günü: Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Emektir
Gördes Köseler'de Geleneksel Köy Hayrı Coşku Dolu Geçti
Gördes Köseler'de Geleneksel Köy Hayrı Coşku Dolu Geçti
KGK Meclis seçimleri tamamlandı
KGK Meclis seçimleri tamamlandı
KSÜ’de “Hayata Yön Veren Edebiyat” Konferansı Düzenlendi
KSÜ’de “Hayata Yön Veren Edebiyat” Konferansı Düzenlendi
SANKO Okulları’nın 25’inci Kuruluş Yılı
SANKO Okulları’nın 25’inci Kuruluş Yılı
Kahramanmaraş Gazetesi © 2021
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Kahramanmaraş Gazetesi
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Genel
  • Gündem
  • Kamu Kurum
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Otomobil
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Vıdeo Galeri
  • Yazarlar
  • Yerel Haberler
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin