Abdulhamithan ve Erdoğan

Abdulhamithan ve Erdoğan

     Cuma günü : 10 Eylül 2021 Cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehrimizi ziyaret etti..

     Çenemizi kapadık, gözlerimizi yumdu, oynanan oyunları izledim..

     Cumhurbaşkanı samimi, ahtı vefa bilen biri olduğunu Ali Sezal ziyareti ile bir kere daha pekiştirerek gözlerimizle gördük..

     Neyse canım çok sıtkın : az biraz tarih okumak istiyorum..

     1876-1909 yılları arasında Sultan Abdulhamithan 33 yıl devleti idare etti.. Vefat etmeden önce : Yaverleri, subayları, yardımcıları, valileri ,” Padişahım çok yaşa her şeyimiz var !” diyorlardı.. AB ve ABD basını ajanları, hasta adam Türkiye yakıştırması ile Türkiye’nin Osmanlı idaresindeki yerleri ayaklandırmaya başladılar..

     Osmanlı gücünü göstermek istedi ama : Padişaha verilen raporların doğru olmadığı anlaşıldı..  Osmanlı  toprak kayıp etmeye başladı.

     35. Osmanlı Padişahı , 114. İslam Halifesi Sultan Mehmed Reşat 1909-1918 padişahlık yaptı. Mehmet Reşat dönemi: Balkan savaşları, dünya savaşları ve Osmanlı döneminin en acı dönemi olduğunu görüyoruz..Osmanlı küçültülerek bugünkü Türkiye topraklarına sıkıştırıldı. Ama Suriye, Kuzey Irak toprakları Erbil, Süleymaniye , o bölge de Türkiye verilmişti.

     Sultan Vahdettin 118. İslam halifesi 36. Son padişahtır.. Gazi Mustafa Kemal , yaveridir. Ama eldeki olan raporların doğru olmadığını oda yaşayarak gördük..

     Türk toprakları işgale başlandığında Atatürk , Samsun oradan Anadolu’ya gönderen Osmanlı son padişahı Vahdettin hana, Türk toprağında yaşaması bile laik görülmemişti..

     1918 de tahta çıktı 1922 de tahtan indirilinceye kadar : sahte iki yüzlü insanların altını oyması ile mücadele etti.

     TBMM tarafından iki maddelik bir kanunla hilafetin kaldırılması ile padişahlığı sona eren Vahdettin han , Romada 1926 da vefaat etti, cenazesi o gün Türk toprağı olarak görülen Suriye Şamda Süleymaniye camii külliyesindedir.

     Ziyaret etmek defalarca bizede nasip oldu..

     Çok fazla tarih yazmamak için buradan şuraya geliyorum..

     Benim gördüğüm bugün : Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 yıl önce Abdulhamithan , Sultan Mehmed Reşat ‘ı, Sultan Vahdettin hanı kandırdıkları gibi.. kandırıyorlar..

     Ak Partiyi bitirecek olan : CHP , İyi Parti, SP veya son kurulan partiler değil, Ak Partinin içinde bulunan AKP’cilerdir..

     Gönül ve dava adamı Recep Tayyip Erdoğan, o kadar nazik bir kalbi var ki , bu kadar işin arasında bir süreden beri rahatsız olan Belediye eski başkanımız, Eski Vekilimiz Ali Sezal’ı bağında evinde ziyaret ederek geçmiş olsun diye biliyor..

     Yaşadık gördük: Merhum 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a , başbakanlığında , cumhurbaşkanlığında sürekli iftira atanlar.. onun vefatından sonra ah ne büyük devlet adamı , dediler ama bir daha görmek mümkün olmadı..

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kıymetini vefatından sonra anlayacaklar eyvah diyecekler.. ama bir daha bir Recep Tayyip Erdoğan gelmeyecek..

     Sayın Cumhurbaşkanının etrafını saran insanlar, hiç doğruları söylemiyorlar, yalanla dolanla iş yapıyorlar, bunun zararı da Ak Partiye oluyor..

     Hiçbir iş yapmadıkları halde : iş yapmış gibi göstermeler..

     Cep delik, cepken delik, paramız yok iken : Kasa para ile dolu yalanı ile aldatmalar..

     Çok çalışıyoruz diyerek : bir günde dikilen tabelalar..

     İçimiz yalan, dışımız yalan, bunun üzerine muhalefet yalanını koyduğumuz zaman ise ip ilmek tutmaz bir hale geliyoruz..

     Bugün görüyorum ak parti içinde üç beş kişi samimi : diğerleri ise cebini doldurma telaşında, Sayın Cumhurbaşkanı kandırma telaşında olduklarını görüyorum..

     Oysa insan ömrü çok kısa : Ne olur 1850 den 1922 yılına kadar olan tarihimiz ve 1920-1950- 50-60 arası, o günden bugüne 2021 yılına kadar olan yakın tarihimizi iyi bir okuyun, yaşadığınız bölüm vardır.. duyduğunuz bölüm vardır.. ama bizim yakın tarihimiz bir birinin tekrarıdır..

     Gördüklerimi duyduklarımız yazdım anlayan anlamıştır..

     Bugünlük bu kadar diyorum

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi