Yerli Otomobil ve Uçan Otomobil !

Yerli Otomobil ve Uçan Otomobil !

      TBMM de İçişleri Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığının 2022 yılı bütçesi görüşüldü.

      Akşam haberlerde izlemişinizdir.. o kavgalara girmeyeceğim..

      CHP’li vekil : 2022 yılının son çeyreğinde banttan ilk otomobilin inceği TOGG içinde resim çektirmesine rağmen böyle bir araba yokmuş diyerek: “ Milleti kandırdınız 45 Milyon Euro boşa gitti , yerli otomobil yok,” diye konuşma yaptı.. bir yanda da TOGG içindeki resmini gösterdiler , hayretle izledik..

      İkinci olay ise CHP’li gurup başkan vekili : Türkiye de uçan araba yok diyerek adeta kendi kendini yalanladı.. çünkü :

      Bugün bir tane portifi yapılan , 2022 de 10 adet yapılacak olan ve 2024 de seri üretime geçecek olan uçan otomobilin ortaklarından biri de Türkiye iş bankası ve CHP ortak olduğu banka buna rağmen CHP bunu da inkar etti. Hayretle izledik..

      CHP Gurup Başkan vekili Engin Özkoç: “ Bu iktidarın yaptıklarına iyi diyemeyiz, yaptıklarını alkışlayamayız,” demişti.. bugün yapılan da o !

     TOGG'UN KATILACAĞI İLK FUAR  Türkiye'nin otomobilinin dünyaya tanıtılacağı ilk fuar olacak CES 2022 ile ilgili TOGG'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bu yıl 55'incisi düzenlenen, teknoloji dünyasının önemli buluşma noktası CES - Tüketici Elektroniği Fuarı'nda olacağız. 5-8 Ocak 2022, Las Vegas, ABD, #YeniLigeYolculuk, #TOGG." ifadelerine yer verildi.

      TOGG TEKNOLOJİ AĞIRLIKLI FUARLARA ÖNEM VERİYOR Münih Otomobil Fuarı, pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra ilk kez fiziksel olarak düzenlenmişti. Elektrikli otomobillerin ve konsept modellerin ağırlıkta olduğu fuara TOGG'un katılmaması merak konusu olmuştu. TOGG yöneticisi Gürcan Karakaş ise, daha önceki açıklamalarında klasik otomobil fuarlarında olmayacaklarını, kendilerini teknoloji şirketi olarak gördüklerini ve bu yüzden teknoloji fuarlarına katılmayı düşündüklerini dile getirmişti.

     Türkiye de şu anda Gezer başta olmak üzere 4 ayrı gurup uçan otomobil için çalışma yapıyor ve 2022 – 23 ve 24 yıllarında seri üretim için yoğun bir çaba var..

     Türkiye de otomobil ve havacılık alt yapısı var ve 50 yıldan beri oluşan bir birikim var..

     Fiat- Tofaş , Renault, Hyundai, Fort , Totota, Opel ve bir çok marka Türkiye de Montaj veya yüzde yüze varan yerlilik oranı ile araç üretimi yapıyor..

     Mühendislerimizin yanısıra  usta , kalfa, kalifiye elaman çok fazlası ile yetişti ve artık Türkiye otomobil üretiminde patlama noktasına geldi..

     Bugün ufak bir silkinme ile 10 ayrı marka yerli ve milli otomobil çıkara biliriz, çünkü Mühendis var, usta, var, tecrübeli yetişmiş elamanımız çok fazlası ile var..

     Zaman zaman duyuyoruz, zengin iş adamlarımız kendi otomobil fabrikasını kurmak için TOGG görmek istiyorlar..

     Arazi ve fabrika kurma yerini alan, plan ve projesini hazırlayan , alt yapısını oluşturan, iş adamımız 2022 yılı Eylül sonu gibi üretime başlayacak olan TOGG gördükten sonra ya Allah diyerek , fabrikanın temelini atacaklar..

     Tofaş da çalışan bir dostumuz var Mühendis zaman zaman muhabbet ederiz : “ Bizim Fabrika dan en az 10 yeni fabrika kuracak mühendis ve usta çıkar , bizim fabrika dan emekli olanları da çalıştırışsak bu sayı çok fazla yere gelir onun için Türkiye de sağlam alt yapı var iş adamlarımız TOGG ile Cesaret alır gözleri ile görülürse sanıyorum 2023 den sonra bir çok marka yeni otomobilimiz olacaktır,” diyor..

     Sözün sonu : CHP istemese de , Türkiye de yerli milli , otomobil de , uçan otomobil de, yolcu uçağı da savaş uçağı da üretimi yapacak teknik kadro çok fazlası ile var.. Allah onlara güç kuvvet versin yeni markalar peş peşe gelecektir.

     Maraş’ımızda niye olmasın ?

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi