Vali Mükerrem Ünlüer

Vali Mükerrem Ünlüer
Kahramanmaraş yeni valisi Mükerrem Ünlüer ile güzel bir sohbet yaptık..
Bizim gazetecilik mesleğinde : " Ben öğrendim her şeyi biliyorum " deme yok , her gün yeni bir şey öğrenmeye devam ediyorsun.. günlük öğrenmek zorundasın bizde öyle yaptık..
Beşikten Mezara kadar ilim diyor ya dinimiz , bizim gazetecilik mesleği de öyle her gün yeni bir şey öğreneceksin..
44 yıllık gazetecilik mesleğimde geriye dönük hafızamı yokladım: Şöyle iz bırakan valileri düşündüm: Necmettin Karaduman, Hilmi İnaç, Naim Cömertoğlu, Yiğit Kızılcan, Tahsin Soylu.. bundan sonraki valilerimizle bir gazeteci olarak çalıştım.. her biri ile ayrı bir anım var.. Tabi telefonla görüştüklerimiz var halen sohbet ediyoruz..
Vali Enver Hızlan, Nurettin Yılmaz, celal Güvenç, Kamil Demircioğlu, Adnan Darendeliler, Mustafa Demir, Erdoğan İzgi, Atilla Vural, Atilla Osman Çelebioğlu, Aslan Yıldırım, Saim Çotur, Ali Bilir, İlhan Atış, Mehmet Niyazi Tanılır, Şükrü Kocatepe, Mustafa Hakan Güvençer, Vahdettin Özkan, Ömer Faruk Coşkun ve yeni valimiz Mükerrem Ünlüer.. ile de inşallah çok güzel dostluklarımız ve hatıramız olacaktır inşallah..
Celal Güvenç , Kamil Demircioğlu, Adnan Darendeliler, Mustafa Demir, Erdoğan İzgi, Atilla Vural, Aslan Yıldırım, Saim Çotur, İlhan Atış, Ömer Faruk Coşkun valilerimizle özel binlerce hatıramız var.. inşallah bir kitapta toplayacağım..
Her vali gücü oranında Kahramanmaraş hizmet etti.. hepsine teşekkür ediyorum..
Sayın valimiz Mükerrem Ünlüer, Maşallah güler yüzlü enerji dolu, hepsinden önemlisi 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde Sakarya yani Adapazarı ilimizde 4 yıl deprem sonrası görev yaparak şehrin ayağa kalkması konusunda çalışan biri.. birikimi var..
Sordum: Sayın valim Maraş kaç yılda ayağa kalkar ?
Cevap: " Seneye bu zaman çok farklı konuları konuşuyor oluruz, çünkü Kahramanmaraşlı dinamik bir yapıya sahip devlet, millet ele ele vererek Kahramanmaraş çok hızlı ayağa kalkar !"
Vali Mükerrem Ünlüer: " Kahramanmaraşlının bugün yaşadığını ben 24 yıl önce Sakarya da yaşadım, inanın samimiyetimle söylüyorum, Kahramanmaraş'ın durumu çok iyi çok kısa sürede eskisinden daha güzel olur," dedi ve Belediyelerimiz hafta ya inşaat izni vermeye başlayacak o zaman şehir özel sektör eli ile çok hızlı kalkınacak müjdesini verdi..
Valiyi nasıl buldun sorusunu soran dostlarıma : Yeni valimiz bakmayın saçlarına ak düştüğüne genç enerji dolu , bilgili devleti bilen devlet tecrübesi olan bir devlet adamı , en büyük özelliği ise Marmara depremini yaşamış ve orada mücadele eden biri bu sebeple şehrimize çok büyük hizmetler edeceğine inanıyorum..
Önünde : Valilik binası işi var, onikişubat Kaymakamlığı yapılmadı o iş var, yıkılan Kahramanmaraş ayağa kaldırma işi var ki bunları fazlası ile yapacak enerji de var.. bilgisi var çok kısa zamanda yapacağına inanıyorum..
Hoş geldiniz diyorum ..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi