Tas Yitti Çunguru Başına Kaldır !

Tas Yitti Çunguru Başına Kaldır !…
Yıllardır : söyleriz yazarız çizeriz hep söyleriz.. bir basın danışmanı tutun diye !
Basın Danışmanı : Genç kuşak gazeteci den olmaz, Basın Danışmanı, eline fotoğraf makinası veya kamera alıp sizin peşinizden koşan kişi değildir.. adı üzerinde danışmandır.. basın danışmanı saçlarına ak düşen gazeteciden olur çünkü onun binlerce yaşadığı olay vardır.. birikim ve hazinesi vardır.. Basın danışmanın olmaz ise adama "Tas yitti Çunguru başına kaldır," derler..
TBMM açılışı öncesi 600 vekil odasına bırakılan idare amirleri ve çalışanları ile 1000 adet kolinin Meclis de dağıtılması , dün Türkiye gündemine oturdu.. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi konuşması güzeldi. ama kolinin üzerindeki yazı yanlıştı..
Koli içinde : Fıstık ezmesi, Biber, Tarhana, Çörek, Çeviz, samsa, sucuk, bastık, bestil kısaca Maraş yöresel ürünleri var..
Kolinin içinde kapak açıldığında : " Vefakar kadirşinas ve asil milletimiz, yekvücut olarak tüm varlığıyla yanımızda oldu, 6 Şubat 'ta
Bütün varlığımızı ve hatıralarıyla yerle bir olan şehirlerimizi, kardeşlerimizi, yetim ve öksüzlerimizi, bu büyük felaketin yüreklerimizi yakan ağır ve derin acısını nasıl hafifletebilirdik, nasıl baş edebilirdik,
Doğusu ve batısıyla güneyi ve kuzeyiler dört bir yandan gönül ve bedeniyle tüm milletimiz yanımızda akmasaydı sahabe hatıralarıyla dolu toprağımızın İstiklal ve kıyam ruhuyla yoğrulmuş insanımızın kadim şehrimizin her zerresinden binlerce teşekkür ve mimletile İstiklal ve İstikbalin önce şehri Kahramanmaraş !" yazılmış anlamsız bir yazı işin doğrusu..
Bunun yerine : Vekilleri bilgilendirme ve bugüne kadar yapılan bundan sonra yapılacaklar anlatılması gerekirdi..
Parasını büyükşehir belediyesi verir veya iş adamları verir veya bir başkası verir hiç önemi yok.. ama kolilerin üzerindeki yazı yanlıştır.. içindeki yazı bana göre yanlıştı.. böyle bir koli ortak akılla hazırlanması gerekirdi.. ama bizde ortak aklı kullanacak kim var ? bir birimizi seviyor muyuz ? hayır hayır hayır.
Kolilerin üzerine şu yazılsa " Deprem Zede Kahramanmaraş Halkının Hediyesi" diyerek içine de Kahramanmaraş'ın bugün çektiği sıkıntıları anlatan bir yazı ile bırakılsa herkes duygulanırdı.. hemde teşekkür etmiş olurduk..
6 Şubat Depremleri ile yerle bir olan Kahramanmaraş'ta , orta hasarlı Ağır Hasarlı binaları öldüren her gün bina cinayetlerinin kol gezdiği bugün , Maraş hainlerinin kontrol yapmadan sağlam binalara ağır hasarlı veya orta hasarlı raporu verdiği, Kolon ve kirişleri çatlak demiyorum hiç olmayan tamamı kırılan binaya ise az hasarlı raporu veren , demir direklerle ayakta zor duran bina az hasarlı olduğunu anlatılsa herkes bu koli olayını alkışlardı..
Vatandaş inim inim inlerken, HDP ve Yeşil Parti ayrımı yapılmaksızın 600 koli vekil odalarına, 400 koli Meclis çalışanına gönderisen elbette her kesim tarafından tepki çekersin !.., Kış geliyor havalar soğuyor , Orta Hasarlı Binaların doğalgazı kesiliyor vatandaş nerede yaşayacak ? bunu düşünen var mı ?
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç olayı gündeme taşıması , CHP vekillerinin kolileri iade etmesi kadar tabi bir olay da olamaz.. Ak Parti ve MHP dışındaki partilerin milletvekilleri kolileri iade etmeye başladı. Bu rezilliğe ne gerek vardı..? ne olur bir sorsaydınız bir yeriniz mi eksilirdi..?
Kolilerin üzerinde : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi , değil de " Deprem Zede Kahramanmaraş esnafı " yazsa, yada 8 vekili ismi olan Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak dağıtımı yapılsa çok güzel bir reklam olurdu.. herkes alkışlardı.. ama biz yaptık oldu diyorsanız : Tas yitti Çunguru başınıza kaldırın !
yukarda da yazdım : Parasının kimden çıktığının hiç önemi yok.. Kahramanmaraş'ın 8 Milletvekili birlik olmuş parti ayrımı yapmaksızın ilini tanıtıyor der yine gündeme otururdu ama güzel yanı ile .. bugün gündem de olurduk..
6 Şubat Depremi sonrası Türkiye 70 ilinden gelen yardımlara bir teşekkür olurdu.. ama bizdeki mantık her şeyi ben bilirim benim yaptığım doğru derseniz, bugün kargoya verilen koliler yarın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde dağ gibi yığılacaktır..
İyi Niyet : her zaman işe yaramaz, o kolilerin içine Kahramanmaraş halkının şükran ifadesi olarak güzel bir yazı ve yardımlar için teşekkür, bugünden sonra özellikle Kahramanmaraş Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep Nurdağ ve İslahiye ilçelerine vereceğiniz destek için teşekkür ediyoruz dense ne kadar güzel olurdu..!
Sabah gündeme baktım: Ali Öztunç, İrfan Karatutlu da Kolilere tepki göstermiş geri iaede edecekmiş.. Ak parti ve MHP dışındaki partiler kolileri iade ediyor..
Halk Şairi Adem Kenger de şiirle dile getirmiş tepkisini, oysa TBMM bu koli olayına Kahramanmaraşlılar bile tepki gösterdi..
Son söz: Mağralılı Ökkeş Pehlivan , Edirne de Dünya Şampiyonasında kendi ile güreş yapacak pehlivanlarla hamama gider, hamam görevlisine , ne kadar tas varsa hepsini topla ve sakla der..
Hamam'a girerler.. pehlivanlar banyo yapacak ama tas yok, bunun üzerine Mağralılı Ökkeş Pehlivan " Tas yitti , çunguru başınıza kaldırın !" mermer çunguru içinde su dolu olduğu halde aşına kaldırır ve banyosunu yapar, bunu gören dünyanın dört bir yanından gelen pehlivanlar, Kırk Pınar meydanına çıktıklarında Ökkeş Pehlivanın elini öperler.. şampiyonluğunu güreş yapmadan ilan ederler.. Tas yitti , Çunguru başına kaldır
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi