Sağlık Sektörü Nasıl Ayağa Kalkar !

Sağlık Sektörü Nasıl Ayağa Kalkar !
Öncelik : Sağlık ocakları sayısını her köşede açarak, tüm doktorları görev başı yaptırmak.. Çünkü depremle birlikte en büyük darbeyi sağlık sektörü yedi ve halen de bir çivi bile çakılamadı.
İkinci olarak : Acil Durum Hastanesi tahmin ediyorum 2 ayda yapılır..
Üçüncü yol : Mevcut Hastanelerimizin tamir ve bakım ihalesini yaparak en azından yeni hastane yapılıncaya kadar bu hastaneleri kullanmak mümkün görülüyor.. 6 ay geçti hastanelerin tamirini bile yapamadık doktorlar kaçıyor !..
6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler sebebi ile bir çok binanın yıkılması ile bir defa ev kalmadı.. Doktorlar ve sağlık görevlileri ev bulamıyorlar.. bunların ev sorunun acil olarak çözülmesi gerekiyor.. ev olmazsa sağlık çalışanları çadırda mı ? otursun ?...
Şehir hastanesi, Acil Durum Hastanesi diğer hastanelerin yanına aynı anda sağlık personeli için de kalıcı konutlar yapılarak bunlar sağlık çalışanına ekonomik koşullarla verilmelidir.. TOKİ hemen temelini atmalıdır..
Burası çok önemli: Hastane de kaç kişi görev yapacaksa , iki artı bir veya 3+1 yada daha büyük TOKİ tarafından evler yapılarak hastane ile eş zamanlı bitirilmeli ve görev yapacak sağlık çalışanlarına satışı yapılmalıdır..
Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi, Kahramanmaraş Devlet Hastanelerinde çalışan doktor sağlık çalışanları bir bir kaçıyor.. Bakın burası çok önemli bir defa daha yazıyorum: doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanları ya, tayinle yada istifa ederek şehirden ayrıldı. çünkü başını içine soka bilecekleri bir evleri yok.. çareyi gitmekte buluyorlar..
Sadece hastane yapmak yetmiyor , personelin konaklamasında hesaba dahil etmemiz gerekiyor.. aynı anda kalıcı konutları yapmamız gerekiyor.. kritik görevde bulunan tüm personel kalıcı konutlarda öncelik verilmelidir..
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya durumu çok iyi anlatmamız gerekiyor, bunun içinde görev:
Kahramanmaraş valisi Mükerrem Ünlüer, Milletvekillerimiz Vahit Kirişçi, Ömer Oruç Bilal Depgici , Mevlüt Kurt, Mehmet Şahin, Zuhal Karakoç Dora, Ali Öztunç , irafan Karatutlu , Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör diğer ilgiler sağlık konusuna sahip çıkması gerekiyor.. gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar bu konuyu taşıyarak daha çok fazlası yapılmalıdır.. iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi