Eleştirmek Kolay ! Ne yapalım ?

Eleştirmek Kolay ! Ne yapalım ?
6 Şubat 2023 günü meydana gelen üç büyük depremle şehirler yıkıldı.. herkes zararını gördü..
Özellikle Kahramanmaraş , Hatay, Adıyaman ve Malatya da kamu görevlilerin kiraya tutacağı ev kalmadı..
Diğer iller bizden farklı değil : Kahramanmaraş'a 2 bine yakın yeni öğretmen geldi, il geneline ama bu öğretmenlere kiralık ev yok..
Polis ve Sağlık çalışanı ne kadar geldi kesin sayı bilmiyorum ama bunlar içinde kiralık ev yok..
Yeni dönem subay geldi ve geliyor onlar içinde kiralık ev yok..
350 bin Kahramanmaraşlı gittikleri şehirlerde , o yerlerde yaşıyorlar onlar içinde kiralık ev yok..
İl genelinde çadırlar yüzde 99 söküldü ve konteyner evlere vatandaş girdi.. yeni konteyner kentler kurulmaya devam ediyor.. Kalıcı deprem konutları TOKİ tarafından yapılıyor Eylül sonunda teslim edilir gibi duruyor.. büyük oran da tamamlandığını görüyoruz..
Yapılanlar çok güzel : Ancak samimi olalım öncelikleri doğru belirleyelim.. Mesele üzüm yemek mi ? bağcıyı dövmek mi ?
Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya'ya gelen kamu görevlisi ev bulamadığı zaman ne yapacak burada bulduğu bir yerde kalacak bu bir konteyner olur bir çadır olur, bir dükkan olur.. ilk fırsatta rapor alarak şehirden kaçacaktır.. öylede oluyor..
Peki ne yapmak gerekir : Kalıcı konutlarda Öncelik Sağlık Çalışanlarını, Güvenlik Güçlerinin, Yargı Mensuplarını, sonra kamu görevlilerinin tamamının olmalı ki onlar burada düzen ve adaleti sağlasın..
Sonra da evi yıkılanlara verilmesi gerekir..
Kahramanmaraş Şehir Hastanesi, Acil Durum Hastanesi, Kahramanmaraş Valiliği, Onikişubat Kaymakamlığı binalarının temeli atılırken, Buradaki kamu personeli kadar da TOKİ konut temeli atarak eş zamanlı bitirerek görevlilere kurum ile evini de teslim etmelidir..
Tabi unuttuğumuz Aslanbey, Aksu vergi daireleri ile Defterdarlık, Vergi Dairesi Başkanlığı binaları da yıkıldı.. Bunlar için devletimiz şimdilik kiralık binalarda ama bir süre sonra yeni yerler yapılacaktır.. aynı yol orda da takip edilerek bu kurum personeli için konut yapılmalıdır.. TOKİ aynı anda temel atmalıdır.
Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay aynı konumda bu uygulama bu illerimizde de yapılması gerekir.. Binayı yaptık personel olmazsa bina bir işe yaramaz..
eleştirmek kolay, mesele çözüm bulmaktır..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi