Otoparksız Çarşı Olamaz !

KMTSO Meclis Üyesi Durmuş Karcıoğlu
Otoparksız Çarşı Olamaz !
BEKİR DOĞAN
KAHRAMANMARAŞ / KMTSO Meclis Üyesi , Meslek Komitesi Başkanı Durmuş Karcıoğlu :" Otoparksız çarşı olamaz, planlama yapılırken, mutlaka yer altında otopark yapılmak zorunda ," dedi.
6 Şubat Depremi ile yerle bir olan Kahramanmaraş Merkez Trabzon Caddesi, Azerbaycan bulvarı arasında yeni yapılacak çarşı üzerine konuştuk..
Çarşı Merkezi için iyi planlama ve hızlı şekilde yapılması için kısa sürede ihale yapılması gerektiğini belirten Durmuş Karcıoğlu : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi , Belli oteli, Valilik Kavağı , Hükümet Bulvarı Belediye, yeniden Azerbaycan bulvarını takiben Belli oteline kadar olan yeri bir ada, Belediye Valilik, Bahçelievler cami, Zübeyde hanım caddesi, Belediye olmak üzere burasın da ikinci Ada yaparak planlama yapıldığını ifade eden Durmuş Karcıoğlu : " İşin yapımı özel sektöre verilmeli ve çok hızlı şekilde yapılmalıdır.. Buraya yapılacak olan yapılan mutlaka hak sahipleri ve şehrin akil insanları ile tartışılmalı.. yer altına en az 2 kat otopark yapılarak trafik sorunu çözülmelidir..
Durmuş Karcıoğlu : ister iki ada ister tek ada yapsınlar burasın altı alan kopile otopark yapılmalıdır.. cadde ve bulvarlar daha geniş tutulmalı, otopark sorunu yoğunluğa göre çözülmelidir.
Sahanın tamamı otopark olarak en az iki kat yer altına inilmeli, AVM ve alış veriş yapılacak yerler esnaf için dükkanlar oluşturulmalıdır..
PROJE YARIŞMASI YAPILMALI
Kahramanmaraş çok değerli mimar ve mühendislerini olduğunu ifade eden Durmuş Karcıoğlu : " Ortaya en azından bir fikir , bir vizyon çıkar bu sebeple Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz burası için proje yarışması düzenlemeli, ortaya çok güzel eserler çıkacağına inanıyorum, Kahramanmaraş yakışan bir proje ortaya çıkar, Şehircilik Bakanlığına sunulur böylece yeni Kahramanmaraş burada inşa edilir," dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi