Maraş Belediye Başkan Adayı !

Maraş Belediye Başkan Adayı !
Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanı adayı , daha doğrusu ideal aday nasıl olmalı..
Büyükşehir Belediye Başkan adayları ve ilçelerdeki tüm siyasi parti aday adayları bugünlerde basın ile bir araya geliyorlar.. onlar konuşuyor ben dinliyorum, ufuk vizyonuna bakıyorum … sonra şunu diyorum: Tavşanın kaçışına bakıyorum etinden usandım..
Gazeteci her şeyi bilir diye vatandaş bize soruyor : Bende onlara soruyorum ve diyorum ki , Partiye değil adaya oy verin !
Senin oy vereceğin aday kim diyorlar : Bende onlara diyorum ki , Benim oy vermeyi düşündüğüm : Belediye Başkan Adayı özellikleri ne olmalı ? sıralıyorum..
Belediye Başkan Adayı Özellikleri halkla Frekans tutmalı.. Kahramanmaraş halkı onu sevmeli.. Kahramanmaraş'ı sevmeli..
(Ulucami'ye veya Sultan Abdulhamithan camii ne imam aramıyoruz ama ) Dürüst olması, Hukukun gücüne inanması , Çalışkan olması , Halkın içinde olması , Güvenilir olması , Kendisine oy vermeyenlere de iyi davranması , Vatandaşın yanında olduğunu hissettirmesi , İş bitirici olması , Vatan sever , Milliyetçi olması , Kendi siyasi partisinin fikirleri dışındaki fikirlere de açık olması , Dini vecibelerini yerine getiriyor olması , Ankara dan gelen parayı unutup, kaynak Üretmesi biliyor olması.. Yüksek eğitimli olabilir ama ilk okul mezunu da olsa esnaf olması parayı bilmeli, çalışanı bilmelidir, işçi nasıl çalıştırılır bunu bilmesi gerekir .. 20 yıl Deneyimli olması ,Becerikli olması , Yardımsever olması , Genç olması , Muhafazakar olması , İktidar partisi ile iyi ilişkiler içinde olması veya iktidar partisi adayı olması, Kahramanmaraş için sevdası olmalı, şu şehre aşık olmalı..
Her parti de aday adayı var : ama ortaya benim hayalim şu diyen yok.. Sen belediye başkan adayı olursan ne yaparsın diyorum:
ortaya bir göz dolduran proje koyan var mı ? : Mesele onu bulup ona sahip çıkmaya bağlı..
Kahramanmaraş'ta kaynak çok yeder ki görmesini bil, Kahramanmaraş'ta çil çil altın var yeter ki çıkarmasını bil.. Kaynak her yerde var.. yeter ki gör, görmesini bilen ufuk vizyonlu belediye başkan adaylarına ihtiyaç var .. cesur olmalı, kararlı olmalı, rüyası olmalı işte o benim adayımdır..
Bugünlük bu kadar yeter
iyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi