Malatya Depremi !

Malatya Depremi !
Son üç günden beri gördüğüm : 6 Şubat Depremlerinden hiç ders almamışız , aç gözlülük, bencillik devam ediyor..
Malatya : Sallanıyor, sabah namazı için dostlarla buluşacağız , petrol de bir kuyruk var ! Ne oluyor ? diyerek durdum sırada ki vatandaşa sordum : ne oldu ? diye cevap : " Malatya da deprem oldu, ! dediler.. Bende : akşam ki mi ? diyorsun dedim , evet cevabını aldım.
Ne olur olmaz : Depom dolu dursun diyor.. sıraya girdim diyor..
Hiç akıllanmamışız.. 6 Şubat yaşamamışız sanki, depon dolu olsa ne olur ? boş olsa ne olur.. Allah akıl fikir versin !..
Son üç günden beri : Malatya Yeşilyurt da meydana gelen deprem insanları ciddi manada etkiledi.. yöneticinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.
Malatya 'daki gazeteci dostlarla görüştük: Başı boşluk var kim kim değil , kim sorumlu ? kim değil ? bilemiyoruz bir karmaşa gidiyor şehirden kaçan kaçana diyorlar..
Şehir dışından gelenler evleri soyuyorlar : Güvenlik yok diye feryat ediyorlar.. Malatyalı canımı kurtarım diye kaçarken malını hırsızlara bırakıyor..
6 Şubat 2023 Pazartesi biz bunu Kahramanmaraş ve bölgede, Malatya, Adıyaman, Hatay, da yaşadık.. bugün aynı olayı Malatya bir defa daha yaşıyor.. 6 Şubat dan hiç ders almamışız buda onu gösteriyor..
Malatya sallanınca görüldü ki : Kahramanmaraş'ta akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştur.. çıkıp bir açıklama yapan yok.. bir boşluk var, 6 Şubat'tan hiç ders almadığımızı da görüyorum..
Dün yazmıştım : Bakan Yardımcısı , Tam yetkili bakan adına talimat veren, Bakan yardımcısı deprem bölgesi özellikle, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay birer bakan yardımcısı atanması konusunu yazmıştım..
Bölgedeki gazeteci dostlardan çok doğru diyerek yüzlerce destek geldi.. hatta Her ile olağanüstü hal valisi de atana bilir söyleyenler de oldu..
Malatya depremi gösterdi ki : Tam yetkili Bakan Yardımcısının ne kadar önemli olduğunu küçük sallantıda gördük..
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Anadolu dan yükselen bu sese kulak vererek : 4 ilimize birer bakan yardımcısı ataması ve o bakan yardımcısı da ekibi ile birlikte bu 4 şehirde evini bürosunu kurup burada yaşaması gerekir ki depremin yarası sarıla bilsin..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi