Kimden Ne İsteyeceğimizi Bilemiyoruz !

Kimden Ne İsteyeceğimizi Bilemiyoruz ! 

Eskiden klasik bir isteğimiz vardı : “ Kayseri'ye Tren Yolu “ 

Sayın : Serdar Erdoğanyılmaz :” Kayseri'ye demir yolu istemek buradan aya karayolu istemek gibi bir şey !” dedi olmaz dedi gerekçelerini ortaya koydu.. Sonunda bu isteğimizden vaz geçe bildik ama şimdi de Hızlı Trene takıntısı başladı..... ! Haydi hayırlısı ! 

Hızlı tren diyeceğimize Türkoğlu veya Kılılı Mahallesine çağdaş modern bir tren istasyonu istiyoruz.. Türkoğlu Cezaevi, OSB, Merkez, Tren İstasyonu, Kılılı, Aksu Şehir Merkezi Troleybüs seferi istiyoruz desek çok mantıklı olacak.. Ama biz Maraşlıyız olmayacak şeyi isteriz çünkü olacak şeyi asla istemeyiz.! 

Gelip Bakıp Bakıp giden Bakan Kervanına Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da dahil oldu.. 

Kayseri demir yolu isteyen oldumu duymadım ama : Hızlı tren gündemde idi.. bir tv kanalında canlı yayın bile yapıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dan şunları isteye bilsek alkışlardım: Maraş bir müjde olurdu.. 

7 gün Kahramanmaraş Ankara Uçak Seferi Sabah saat 06 00 Ankara hareket, gece saat 23 00 de Karamanmaraş Dönüş.. 

Hafta da 7 gün Sabah ve Akşam Sabiha Gökçen  

Haftada yedi gün en az 4 sefer olmak üzere biri sabah saat 05 00 de Kahramanmaraş’tan İstanbul, biri de gece saat 24 00 İstanbul dan Kahramanmaraş dönüş olmak üzere haftanın her günü günlük 4 sefer koyduk dese süper haber olurdu.. 

Kahramanmaraş İzmir, Kahramanmaraş Antalya, Kahramanmaraş Kıbrıs, Kahramanmaraş Azerbaycan seferi olsa hafta da iki üç sefer harika olurdu.. 

İngiltere , Almanya, Fransa, Suudi Arabistan seferi hafta da iki sefer koysalar yine harika bir haber olur Kahramanmaraş için büyük müjde olurdu.. Ama biz olmayacak şeyler istiyoruz.. 

Kimden ne isteyeceğimizi bilemiyoruz ! 

Herkese soruyorum : cevap verin , Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konteyner kentte ne işi var ? Oraya hava alanımı yapacak ? Yoksa çevre yolumu yapacak ? 

Asrın Felaketi 6 Şubat’ta meydana gelen depremin üzerinden 6 ay geçti.. Artık ziyaret yapma zamanı değil icraat yapma zamanı.. 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Bakanımız  Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, Milletvekillerimiz Mehmet Şahin, Ömer Oruç Bilal Depgici , belediye başkanlarımız , biz uçak seferi istiyoruz demiyorlar..  

Daha ihalesi bile yapılmayan hızlı tren gelse ne olacak gelmese ne olacak.. Hızlı tren yerine olacak şeyi istemek gerekir.. 

Biraz bizden biraz sizden: kimden ne isteyeceğimizi bilmeyen bir toplumuz.. Hakim ile Savcıyı ayırt edemeyen, Rektörle- Dekanı ne olduğunu bilmeyen, Çevre ve Şehircilik Bakanından İnternet Yasası isteyen, Belediye Başkanından evinin çalışmayan telefonunun tamirini isteyen daha yüzlerce örnek saya bilirim böyle bir basın.. 

Böyle Basın Siyasileri ise : Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konteyner kent gezdiren çarşıda esnaf ziyareti yaptıran siyasilerimiz olunca diyecek söz bulamıyorum.. Televizyon da bir reklam vardı: “ Aslında bir birimizden farkımız yok biz Osmanlı Bankasıyız !”  

  Bir birimizden farkımız yok : Basın da siyasi de aynı biz Maraşlıyız.. Olmayacak şeyi isteriz.. Gözümüz toktur, sonunda Kaleye bir top isteriz o kadar..! 

Iyi günler 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi