Kör düğüm olduk çözülmüyor !

Kör düğüm olduk çözülmüyor !
Bugün orta hasarlı bina sakinlerine yapılanlar zulümdür..
Ankara 'dan emir geldi, yetki ilçe belediyelerinde, ben bilmem belediye başkanı bilir, deprem yarası almış binalar yıkılmalı diyen zihniyetin yaptığı bu şehre yapılan en büyük zulümdür..
Benim gördüğüm : Mart 2024 'e kadar böyle kör düğüm olarak gideceğiz, bu arada , yapı denetim, performans , proje bilmem ne diyerek soyulan vatandaş soyulacak, kimileri bankaların kucağına atılarak kredi borçlanması yapacak.. geriye kalanın ipini ise yeni belediye başkanı kesecek gibi duruyor..
Bugün deprem bölgesi sakinleri : 6 Şubat da bizde ölsek de kurtulsak demeye başladı..
ORTA HASARLI BİNALAR PLATFORMU var , vatandaş buradan feryat ediyor ama : Sağır , dilsiz, kör numarası yapan yetkililer feryatları duymuyorlar..
Siyasiler ise : duymuyorlar.. görmüyorlar, susuyorlar : Ağızında dilleri yok, susuyorlar, haksızlık karşısında susuyorlar.. bir kelime daha var söylemeyim : olduğu için vatandaş çaresiz kaldı ne olacağını bilemiyor..
Bu şehrin kaderi kara !
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olup da Mihriban bilmeyen yoktur.. Ekinözü ilçemizden Abdürrahim Karakoç ünlü eseri gibiyiz..
Maraşlı, Hataylı, Adıyamanlı, Malatyalı kısaca deprem bölgesi Orta Hasarlı veya Ağır hasarlı bina mağdurları.. dertlerine derman arıyorlar..
Tarife sığmayan vurdum duymazlık , Ancak çeken biliyor bu derdi , bu gamı, Orta Hasarlı Binalar bir Kördüğüm baştan sona , bilmem anlata biliyor muyuz sayın siyasiler tamam mı ? Ben bu derdi çözemedim çözülmüyor Mihriban !
Mihriban : bugün size Mihriban'ın Bekir'ce sini yazacağım..
Orta Hasarlı binaları deli gönlüme , Bağlamışım çözülmüyor Mihriban ! , evimizden ayrılmaktan zor belleme ölümü, yaşamayınca sezilmiyor Mihriban !..
Ev deyince kalem elden düşüyor/ Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor/ Doğalgaz olmayınca çocuklar üşüyor/ şikayet kağıda yazılmıyor Mihriban, .
Boşa bağlanmışım apartman dairesine/ Seneler Asıllar Değişse bile/ eski töre bozulmuyor Mihriban/ şaştım kara bahtın tahammülüne, taşa çalsam ezilmiyor Mihriban ..
Allah yardımcımız olsun zulüm büyük , ne yapacağımız bilemiyoruz çaresizlik içindeyiz..
bugünlük bu kadar
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi