Karanlığa kandiller yakan aziz millet…

Karanlığa kandiller yakan aziz millet…

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden sekiz sene geçti. Bir ülkenin var oluş mücadelesinde güçlü bir liderin görevinin başında inançla mücadelesi ve necip milletin destansı mücadelesi… Karanlığa gömülmek istenilen bir ülkenin soylu Türk milleti karanlıkları parçalarcasına ayağa kalkması ve kandiller yakması tarihin sayfalarında yerini almıştır.

Dünya; bu eşi görülmemiş destansı mücadele karşısında şaşırdı. Devleti’nin bağımsızlığına kalkışan elleri ve milletin birliğini bozmaya uzanan elleri kırdı. Türk halkının vatana olan sevdası fedakârlığı ve cesareti ile hain darbe girişimi püskürtüldü. Büyük bir kahramanlık destanı yazdı bu millet.

Akıllarını akılsızlara teslim eden, devlete, millete karşı çıkarak, kendi öz milletinin evlatlarına kurşun atan hainlerin yaptıkları karşısında bunun ıstırabını yaşadı bu aziz millet ıstırabı yaşarken dünyaya numune olacak bir mücadele gösterdi. Daha büyük ıstırap yaşatmak isteyen güruhun hain saldırılarını ve planlarını milletimiz cesareti ile bozdu, altüst etti. Devletin her kademesinde kök salmış bir FETÖ musibetini, belasını def etmek kolay değildi. Her yerde hain kaynıyordu. Aziz milletimiz kahramanca darbeciler karşısında dik durdu tankların, uçakların saldırılarına aldırmadan kurşunlara hedef olacağını düşünmeden ülkesini hainlere teslim etmedi. Sekiz sene olsa da seksen sene olsa da hainlerin var olduğunu düşünerek çok dikkatli olmak zorundayız.

15 Temmuz’a tiyatro diyenlerin tamamı darbe heveslileridir başarısızlıklarını örtbas etme çığırtkanlığıdır. Devletin her kademesinde gözü, kulağı olan FETÖ taraftarları, dönemin MİT Başkanı Hakan Fidan’ın saat 17,00 civarı Genelkurmay Başkanlığına uğraması ile darbe girişimini gece yapılması planlanan FETÖ şebekesi panikledi ve darbe 20,30 a alındı. Kendi milletine bombalar, kurşunlar yağdıran vatan sevdasından uzak ekip, şebeke Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitabı ile sokağa dökülen milletin direnci karşısında daha çok panikledir. En önemlisi de Allahü teâla necip millete merhamet eyledi. Türk milletinin evlatları can vermeyi düşünmeden tankların karşısında dimdik durdu, göğsünü kurşunlardan zerre kadar sakınmadı. Darbeciler bozguna uğradı, 252 kahraman şehit oldu. Cenab-ı hakk derecelerini âli eylesin. 2000 aşkın gazimiz oldu. Rabbim azze ve celle yardımcıları olsun.

15 Temmuz darbe girişi “ Yurtta sulh” sloganıyla içimizdeki şebekelerin ve dış destekli şer odaklı güçlerin desteği ile ülkede sulh değil bozgunculuk çıkartma ve esir alma hedeflerinin girişimiydi. FETÖ ve şebekesini bir üst akıl yönetiyor. Allahü teâla muhafaza eylesin eğer ki darbe girişiminde başarılı olsaydılar “Dinler arası diyalog” projesiyle İslam dini üzerinde de çok büyük tahribat yapacaklardı. FETÖ üst akıl ile insanlığın dini duygularını kullanan bir din düşmanıdır. “ Dinler arası diyalog” projesi en bariz numunesidir.

FETÖ Protestanlığın baş aktörüdür. Önce Türkiye daha sonra örgütlendiği ülkelerde Protestanlaştırma projesi ile görevlendirilmiş biridir. 150 civarında ülkede şebekesi çalıştı. Teşkilatını kurdu. FETÖ terör örgütünü bir üst akıl yönettiği için fırsatını buldukları anda yine hainliklerini gösterecektir. Çok dikkatli olmalıyız. Bürokrasi olsun sair makamlarda olsun FETÖ şebekesi tam manasıyla temizlenmiş değildir.

Allahü teâla devleti idare edenlerin yardımcısı olsun. Devlet hepimizin bir olma mecburiyetimiz var.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İbrahim İnal Arşivi