İran bahane hedef Türkiye…

İran bahane hedef Türkiye…

İran üzerinden yazılan senaryolar ve oynanan oyunların ana gayesi Türkiye… Hedefleri ne ulaşmak için çeşitli küçük senaryolarla İran’da dengeleri bozmak, asıl büyük senaryo Türkiye üzerinde oynanmak isteniyor. İran bahanesiyle endirekt oyunlar oynanıyor. İran Sünni düşmanıdır Şiilik rüzgârına kapılmış Şia yayılmacılığını kendilerince ibadet sayan bir İran var. Suriye’de yüz binlerce Sünni Müslüman’ın katledilmesinde büyük pay sahibidir. Türkiye üzerinde oynanan oyunların baş aktörü İngiltere’dir. Türkiye’yi kuşatma hesapları için büyük oyunlar peşindeler İngiltere perde arkasında, Amerika ön planda İsrail’in hedefleri için İran’ın da tezgâhın içinde olduğu aşikâr…

Dünya çok farklı tezgâhlar içinde her gün yeni bir senaryo yazılıyor. Nerde, nasıl bir senaryo ile karışılacağız meçhul… İslam’ın, ehlisünnetin kalesi Türkiye Sünni Müslümanların zulümden kurtulmasının tek umududur. Bu umutlar var olduğu müddetçe zulümler karşısında ayakta durma mücadelesi devam edecektir. Türkiye Siyonist zihniyetleri, emperyalist ve batılı güçleri rahatsız ediyor. İran Türkiye’nin kuşatılma hesaplarına direk ve dolaylı yollardan her zaman destek vermiştir ve verecektir. Türkiye dost görünümlü nice düşmanların hedefindedir. Amerika müttefikiz, dostuz kılıfı altında en büyük düşmanlardandır. Amerika Siyonist rejimin kontrolünde olduğu için Siyonistlere hizmet etmektedir. Filistin’ deki, zulme, soy kırıma sessiz kalarak İsrail’e desteği bundan dolayıdır.

İran tarihinde emperyalist devletlerle hiç savaşmamıştır gel gör ki, Sünni Müslümanlarla çok savaşmıştır. İsrail’ e karşı göstermelik bir karşı duruş gösterdi hemen söndü. Filistin’de Müslümanlara karşı yapılan soykırım karşısında bir karşı duruş sergilemedi. Buna müsaade de etmezler. Doğu komşumuz İran Türkiye’nin kuşatılması planında senaryonun oyuncusu oluyor. Sanıyor ki, Türkiye kuşatılırsa rahat edecek. Emperyalist güçler en büyük engelin Türkiye olduğunu iyi biliyor İran eliyle bir hesabın içinde bu hesapları tutmayacak. İran ne kadar emperyalist güçlerin desteğini alsa da Türkiye bütün oyunlarınızı bozacak. İran Ortadoğu da Sünni düşmanıdır.

Ortadoğu’daki bütün hain planlar ve hesaplar BOP Büyük Ortadoğu projesine hizmettir. Bu projeye hizmet edenlerin gayesi terör devleti İsrail’e hizmettir. İran’da helikopter kazasıyla hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bir suikastla mı? Yoksa kaza sonucumu hayatını kaybetti zaman gösterecek… Veya kazadır diye unutulup gidecek. Bölge de çok yönlü oyunlar kuruluyor. Emperyalistlerin İran’a destekleri kendi hesapları yönünde İran’ın gücünü artırarak ehlisünnetin omurgası, kalesi olarak gördükleri Türkiye’yi durdurmak ve işgal etmektir. Türkiye’nin savunma sanayindeki her geçen gün gücünün artması ve dünya pazarına girmesi emperyalist güçleri ve Siyonist zihniyeti rahatsız ediyor.

Amerika, İngiltere, İsrail ‘in hesabı İran desteği ile Irak ve Suriye’yi işgal edip bölgede PKK eliyle bir terör devleti kurmaktır. Türkiye’nin buna müsaade etmeyeceğini de çok iyi biliyorlar. Bunun için İran’ı güçlendiriyorlar. Her zaman yazdığımız gibi İran emperyalist güçlere ve Siyonistlere ses çıkartmaz. Öylesine tehditvari bir çıkış yaparlar lakin çabuk söner boş tehditler halkın nabzını tutmaktır. Cumhurbaşkanı İbrahim reisinin cenazesinde de öyle olmadı mı? Kahrolsun Amerika, şeytan Amerika diye slogan attılar o kadar… İran’ın emperyalistlere karşı bütün tepki ve haykırmaları göstermeliktir.

Türkiye üzerine yapılan hesaplar tutmayacak, oyunlar bozulacaktır.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İbrahim İnal Arşivi