Darbe heveslileri bitti mi?

Darbe heveslileri bitti mi?

Türkiye ne yazık ki, biraz doğrulmaya çalışsa iç karışıklık veya siyasi kriz oluşturularak iktidarda ki, parti yıpratılarak alakasız bir gündem oluşturularak darbe zemini hazırlanır Amerika’nın kontrolünde askerinde hazır beklemesi ile darbeler yapılırdı.

Bu darbeler öyle ki, sivil halk baskıyla sindirilir. Ülke de duraklama şöyle dursun yıllarca geriye giderdi. IMF’nin kontrolünde alınan krediler hiç yatırıma aktarılmaz. IMF’nin isteği doğrultusun da kullanılırdı. Böylelikle askeri darbe akabinde ciddi bir ekonomi darbe de yapılırdı. Ülke de yatırımlar durur, millet huzursuzluğun pençesine atılırdı. Darbeler ülkeye çok büyük zararlar verdi. Son olarak 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi eğer ki, başarılı olsaydı ülke kökten Amerika yaya teslim edilecekti. Yargı, asker, bürokrasi zaten ellerinde ve kontrolünde olan FETÖ Amerika’nın her istediğine peki diyecek doğu Kürt özgürlüğü adı altında PKK ya özerklik kılıfı ile teslim edilecek Türkiye iç Anadolu ya sıkıştırılacak nefes aldırmayacaklardı. Darbeler bir ülke için yıkımdır. İşte bu manada 15 Temmuz darbe teşebbüsü FETÖ ve sevdalıları tarafından istedikleri gibi gelişseydi siyasi, askeri ve yargının ellerinde olma gücüyle çok büyük katliamlar yapacaklardı. Çok şükür ki, emellerine ulaşamadılar. Darbe girişiminin başarısız oluşunun en büyük tesiri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği ve aziz milletin sokaklara dökülmesiydi. Darbeciler milletin kenetlenmesi karşısın da şaşırdılar ve telaşları başarısızlığı getirdi.

Günümüze dönecek olursak hâlâ darbe heveslileri var. Algılarla yoklama yapılıyor. Askeri darbede muvaffak olanlar hemen kendilerini koruma altına alıyorlar 12 Eylül sonrası Kenan Evren’e kim ne yapabildi. Hesap soruldu mu? Sorulamadı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde muvaffak olamadıkları için devlet hesap soruyor. Sormalıdır da her ayrıntı kontrol altında tutulmalı ki, darbeye teşebbüs ettiklerinde başlarına ne geleceğini unutmasınlar. Emekli bazı askerler dahi darbe sevdasıyla yatıp kalkıyor. Yahu! Oturun oturduğunuz yerde Türkiye eski Türkiye değil… Darbe heveslilerinin demokrasi diye hiçbir derdi yoktur. Darbeciler her zaman demokrasi getirdik çığırtkanlığı yaparlar. Oysaki darbeler demokrasi düşmanıdır. Darbecilerin yolu açık olursa her zaman yeni bir darbeye hazırlık yaparlar. Nitekim 12 Eylül darbesini yapanlar.28 Şubat Post Modern darbesiyle zulüm ettiler tankları sokağa döktüler caddeleri, sokakları sanki düşmana karşı bir hazırlık yapıyorlar. Hadsiz bir şekilde övünerek kendilerince gövde gösterisi yaptılar. 12 Eylül darbesini yapanlara hesap sorulabilseydi 28 Şubat Post Modern darbesini hayata geçirmeye cesaret edemezlerdi. Demokrasi nutukları atan darbeciler her zaman demokrasiye darbe vurmuşlardır. Demokrasi diye bir dertleri yoktur. Demokrasi nutukları darbenin kılıfıdır. Tanklarla sokakları istila ettiklerinde utanmaz sözleri “ demokrasiye balans ayarı verdik.” Diyerek gururlanmışlardı. Kendilerini demokrasi savunucusu ve kahramanları gibi görüyorlardı. Darbecilerin hiçbir zaman demokrasi gibi bir dertleri olmamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbeci zihniyetlere karşı her zaman dik durmuştur. Yine bir konuşmasında darbe hayali kuranlara seslenerek. “ Bugünde milletimizi yılgınlığa sürükleyerek küresel ve yerel dinamikleri aleyhimize kışkırtarak ülkemizi yeniden darbe iklimine sokmaya çalışanlar, yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz. Ama artık işleri daha zor. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Buradan hepsini ikaz ediyorum. Hayalinizde darbe veya cunta girişiminiz varsa karşılaşacakları gerçek en hafif benzetmesiyle 15 Temmuz olacaktır.”

Darbe heveslileri idraklerine Türkiye de artık darbe yapılamayacağını yerleştirsinler.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İbrahim İnal Arşivi